gludek 507 #1 Posted December 19, 2010 (edited) Czytając Forum widzę, że diverki są jedną z najpopularniejszych kategorii zegarków wśród użytkowników. Potwierdza to również aktualny wybór zegarka forumowego. Sam jestem zdecydowanie miłośnikiem diverków mimo, że nurkowanie kończy mi się na 5m pod wodą Pomimo wielu wspólnych cech (obracany pierścień, dobra wodoszczelnośc, mocna luminowa itp)- jednak diverek diverkowi nierówny. Od jakiegoś czasu zastanawiam się, który zegarek podoba mi się najbardziej. Myślę o designie, a nie o werku No i stwierdzam, że moimi faworytami są : Omega Planet Ocean Quantum of Solance Uploaded with ImageShack.us Nie jestem do końca obiektywny przy tym modelu ale podoba mi się w nim wszystko. Od rozmiaru 45,5 mm przez nakładane indeksy, strukturę koperty ala Walter, czerwony napis Seamaster, na genialnych wskazówkach w kształcie wektorów kończąc. Fantastyczny wg mnie jest zwłaszcza wskaźnik sekundy, który ma przedłużenie w kolorze czerwonym co z jednej strony zachowuje wektorowy kształt wskazówki, a zdrugiej strony stanowi bardzo wysublimowany dodatkowy smaczek kolorystyczny na tarczy. Blancpain Fifty Fathoms ?Tribute to Fifty Fathoms? Uploaded with ImageShack.us Jeżeli chodzi o Blancpaina FF w wersji limitowanej to również podoba mi się w nim wszystko. Ten zegarek dla mnie jest tak piękny, że nawet trudno mi jest opisywac poszczególone elementy, które mi się podobają. Na pewno dużym smaczkiem jest szafirowy pierścień oraz znaczek NO RADIATIONS, które są tak charakterystyczne, że nie sposób pomylic tego modelu z innym zegarkiem. Zapraszam do przedstawiania swoich faworytów Proszę o załączanie zdjęc i krótkiego uzasadnienia swojego wyboru. Edited December 20, 2010 by gludek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 38212 #2 Posted December 19, 2010 Piękne driverki? Proszę bardzo. Uzasadniać nie trzeba 0 Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #3 Posted December 19, 2010 (edited) Piękne driverki? Proszę bardzo. Uzasadniać nie trzeba Czepiasz się-poprawione Moda proszę o poprawienie w temacie Edited December 19, 2010 by gludek 0 Share this post Link to post Share on other sites
sikkens 3 #4 Posted December 19, 2010 Ja zakochalem sie na dzien dzisiejszy w tym Diverze Orisa : (zdjęcie zapożyczone z aukcji)Oris Diving Regulateur "Der Meistertaucher'' Zegarek olbrzymi : 49mm średnicy. Pięknie wykonany, wysoka wodoszczelnosc Cudne zestawienie kolorow, rozmiar i naprawde dobrze wykonana bransoleta sprawiaja , ze warto go miec. DOXA SUB 600T-Graph Zegarek znany wszystkim. Mi akurat przypadl do gustu ten model. Kolor tarczy, chronograf, rozmiar no i ta bransoleta sprawiaja , ze nie mozna przejsc obok tego czasomierza obojetnie. To dwa zegarki tak na szybko z głowy 0 Pozdrawiam, Dawid Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #5 Posted December 19, 2010 Ja zakochalem sie na dzien dzisiejszy w tym Diverze Orisa : Zegarek olbrzymi : 49mm średnicy. Pięknie wykonany, wysoka wodoszczelnosc Cudne zestawienie kolorow, rozmiar i naprawde dobrze wykonana bransoleta sprawiaja , ze warto go miec. DOXA SUB 600T-Graph Zegarek znany wszystkim. Mi akurat przypadl do gustu ten model. Kolor tarczy, chronograf, rozmiar no i ta bransoleta sprawiaja , ze nie mozna przejsc obok tego czasomierza obojetnie. To dwa zegarki tak na szybko z głowy ORIS zdecydowanie wymiata, a i DOXA już wielokrotnie była chwalona za ciekawy design 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 38212 #6 Posted December 19, 2010 (edited) W takim wypadku wrzucam swojego diverka. Klasyka, podoba mi się w nim właściwie całość, a z detali indeksy i bransoleta. Ta "bondowska" bransoleta ma też wielu przeciwników, ale dla mnie jest ok, poza tym jest bardzo wygodna, zegarek również (w porównaniu z PO wygoda noszenia jest odczuwalna). No i dokładny jest (w ogóle go nie reguluję). Wybrałem czarnego, bo uznałem, że jest bardziej uniwersalny i myślę, że był to dobry wybór. Od pewnego czasu zastanawiam się czy nie założyć mu jakiegoś paska, ale nic sensownego na razie nie znalazłem, ten model jest stworzony dla bransolety, więc może nie ma co kombinować P.s.Oris powyżej genialny. Edited December 20, 2010 by Mirosuaw 0 Share this post Link to post Share on other sites
Janek Sarnowski 6 #7 Posted December 19, 2010 Rolex Submariner ref.6204Omega Seamaster 300Panerai "Egiziano" (rozmiar akurat na moja "lape pudziana")JLC Deep Sea Alarm (europejska tarcza)JLC Memovox PolarisBlancpain FF "No radiations"No i wedlug mnie Omega Ploprof (i stara i nowa, chociaz jak pewnie wiecie, wielkim fanem ETY nie jestem) 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Share this post Link to post Share on other sites
irekm 1050 #8 Posted December 19, 2010 < 0 Beware the fury of a patient man. Share this post Link to post Share on other sites
Robnyc 4174 #9 Posted December 19, 2010 Orisa mam wlasnie na reku i jest bardzo fajny, nie odczuwa sie jego rozmiaru ze wzgledu na ksztalt koperty cale opakowanie jest bardzo dobrze pomyslane jak na divera - jest to wodoszczelana Pelican case 0 ROBERT Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #10 Posted December 19, 2010 Orisa mam wlasnie na reku i jest bardzo fajny, nie odczuwa sie jego rozmiaru ze wzgledu na ksztalt koperty cale opakowanie jest bardzo dobrze pomyslane jak na divera - jest to wodoszczelana Pelican case ORIS pierwsza klasa ale i opakowanie niczegowate 0 Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #11 Posted December 19, 2010 (edited) Może kogoś zaskoczę, ale moim faworytem jest Seiko Orange Monster... Monster, bo wnosi odrobinę radości w każdy dzień...bo pomarańczowa tarcza z miłą głębią...bo agresywny bezel...bo świetna bransoleta...bo oryginalny i niepowtarzalny...bo pięknie świeci... Uploaded with ImageShack.us Fotka znaleziona w sieci: Uploaded with ImageShack.us Jeżeli chodzi o OMEGĘ, to mojego faworyta wstawił Mirek, lubię też PO. Puls przyspiesza mi również na widok tego zegarka... ZODIAC Oceanaire Uploaded with ImageShack.us Edited December 19, 2010 by Degustatorr del Monsterro 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 38212 #12 Posted December 19, 2010 Robnyc, z ciekawości, jaki masz obwód nadgarstka? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 38212 #13 Posted December 19, 2010 Może kogoś zaskoczę, ale moim faworytem jest Seiko Orange Monster... Tomek, mnie nie zaskoczyłeś Wzbogacam galerię Monstera o fotkę typową dla divera: 0 Share this post Link to post Share on other sites
mirfak 4126 #14 Posted December 19, 2010 (edited) Edited December 19, 2010 by mirfak 0 ... Share this post Link to post Share on other sites
Robnyc 4174 #15 Posted December 19, 2010 Robnyc, z ciekawości, jaki masz obwód nadgarstka?7 i 1/2 cala 0 ROBERT Share this post Link to post Share on other sites
TAG 1 #16 Posted December 19, 2010 0 PozdrawiamTomek Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 38212 #17 Posted December 19, 2010 Panowie, mam już 2 diverki, a Wy potwornie kusicie tymi zdjęciami. 0 Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #18 Posted December 19, 2010 Panowie, mam już 2 diverki, a Wy potwornie kusicie tymi zdjęciami. Bo diverków nigdy dosyc 0 Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #19 Posted December 19, 2010 (edited) Panowie, mam już 2 diverki, a Wy potwornie kusicie tymi zdjęciami. Mirek, 2 to zdecydowanie za mało, żeby się w nich rozsmakować... Ja mam 6, ale chce mi się więcej i więcej... I to chcenie będę uskuteczniał Dodam, że PO umieściłbym w pierwszej piątce diverów wszech czasów. Edited December 19, 2010 by Degustatorr del Monsterro 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 38212 #20 Posted December 19, 2010 (edited) Mirek, 2 to zdecydowanie za mało, żeby się w nich rozsmakować... Żeby życie miało pełny smaczek, w kolekcji musi być garniturowiec, diverek i pilocik (tego ostatniego właśnie zamówiłem). Oprócz tego G-Shock jako zegarek do poniewierania i wzorzec czasu. Jestem zwolennikiem posiadania zegarków różnych stylistycznie. To by wskazywało, że dla jednego z moich diverków zabraknie miejsca. Aczkolwiek w parze się nie gryzą Edited January 8, 2011 by Mirosuaw 0 Share this post Link to post Share on other sites
wojtekimarco 6 #21 Posted December 19, 2010 W takim wypadku wrzucam swojego diverka. Klasyka, podoba mi się w nim właściwie całość, a z detali indeksy i bransoleta. Ta "bondowska" bransoleta ma też wielu przeciwników, ale dla mnie jest ok, poza tym jest bardzo wygodna, zegarek również (w porównaniu z PO wygoda noszenia jest odczuwalna). No i dokładny jest (w ogóle go nie reguluję). Wybrałem czarnego, bo uznałem, że jest bardziej uniwersalny i myślę, że był to dobry wybór. Od pewnego czasu zastanawiam się czy nie założyć mu jakiegoś paska, ale nic sensownego na razie nie znalazłem, ten model jest stworzony dla bransolety, więc może nie ma co kombinować też seamastera (niebieskiego) ubrałem w pasek, ale jakoś kulawo wyglądał, po dwóch dniach założyłem mu bransoletę i wszystko się unormowało - fotka jutrou mojej żony było identycznie 0 Share this post Link to post Share on other sites
bEEf 3 #22 Posted December 19, 2010 (edited) Ja nie będę oryginalny...Mierzyłem go dzisiaj i jest zaskakująco lekki i faktycznie niewielki, jak na współczesne standardy. Dla mnie to zaleta (rozmiar, bo lubię jadnak ciężkie zegarki). Tak czy inaczej wydaje mi się, że moglibyśmy się polubić Edited December 19, 2010 by bEEf 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #23 Posted December 19, 2010 Moje robaczki : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I to dopiero początek 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #24 Posted December 19, 2010 Imponująca kolekcja Temat zaczyna ewoluowac w kierunku posiadanych nurków, a nie najpiękniejszych nurków:) Chyba, że to jest to samo 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #25 Posted December 19, 2010 No ja kupuje tylko najpiekniejsze diverki 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites