Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DUBHEAD

Benarus Moray 42 Dart Dial 500m

Rekomendowane odpowiedzi

vn1lky.jpg

s6n683.jpg

2nrg935.jpg

qrbv60.jpg

2jca23l.jpg

345yfdd.jpg

2n6zwao.jpg

2hgwh37.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualna lokalizacja: krzesło w mieszkaniu w B-stoku :lol: Ciesze się, że się podoba, dzięki. Ja póki co również jestem oczarowany, solidne wykonanie, a design jak dla mnie miażdży, taka sportowa elegancja, ale wiadomo, każdy ma swój gust. Wieczorem wrzucę fotki jak to fajnie świeci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Super zegar! Gratuluję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz dzięki, pawelb29 lekko przyczyniłeś się do tego zakupu także może żeby nie Ty to by dzisiaj nie gościł u mnie na nadgarstku ;)

A tutaj światełko:

11av9l5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozak ! A Ty Candino chiałes :)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candino też must have jak dla mnie, po sprzedaniu kwarcowej wersji musiałem kupić z automatem bo to świetny zegarek, szukałem dłuuugo, ale kupiłem w końcu nawet z dodatkowym kompletem wskazówek i czarną tarczą, bo w zegarku jest biała, co prawda do remontu, trochę może mi to zajmie bo muszę dorobić tubus, którego w serwisie już nie posiadają, ale mam nadzieje, że dam rade to ogarnąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka słów o tym zegarku, Firmie ??? (przyznam się, że jest mi nieznana, zegarki wyprzedane, a wszyscy pieją z zachwytu, co nie zmienia faktu, że zegarek zacny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała marka z USA, założona przez kolekcjonera zegarków Ralfa Schreinera, robi tylko nurki, zegarki robione z tego co wiem zazwyczaj w krótkich seriach 100 sztuk, w środku zazwyczaj Miyota lub ETA, zegarki projektuje Steve Laughlin. Duży nakład kładzie się na jakość wykonania zegarków i to mogę potwierdzić, nie mam nic do zarzucenia w tej sprawie. Co do zegarka to 42mm, jest to najmniejsza wersja, w środku Miyota 9015 z datą, dokręcaniem i stop sekundą (bardzo punktualna póki co), bezel obrotowy w jedną stronę, ale ile kliknięć to nie liczyłem, świetna luma, zakręcana koronka, wr 500m, grube szkło szafirowe bez warstwy antyrefleksu, chociaż czasami się pojawia jakaś niebieska poświata, nigdy nie miałem zegarka z takim czymś, ale na stronie nic o tym nie piszą, w uszach 22m, w zestawie dostajemy dodatkową gumę, zresztą bardzo fajną, tak samo ciekawa klamerka, z jakiś czas wrzucę fotki właśnie na tej gumie, chociaż już wiem, że bransoleta to chyba w tym zegarku lepiej pasuje, ogólnie sama bransoleta jest świetna, ale może zmienię zdanie jak wrzucę gumę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Benarusa przymierzam się ze dwa lata, ale zawsze "coś"  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak ja do nowego obiektywu, zawsze po drodze mam inny wydatek, ważniejszy, między innymi zegarki :lol: Postaram się jeszcze coś wycisnąć z kitowego obiektywu i wrzucę jakieś ciekawsze fotki, od razu wrzucę na gumę zegarek, ale to za jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę dorobić tubus

Ten model musiał mieć chyba jakąś fabryczną wadę. Jesteś trzecią osobą, którą znam i która  boryka się z tą samą usterką.

Niemniej jednak gratuluję jeszcze raz obu zegarków.  :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak jak piszesz, to wada tych zegarków, ale jak to zrobię to będę szczęśliwy i wybaczę bo na prawdę świetny zegarek w tym budżecie.

123l3lf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to idealny przykład tego, że piękny zegarek nie musi wcale kosztować fortuny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Git koperta, nie mogę się napatrzeć !!

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2hf5dtu.jpg

2pr8toh.jpg

2ns1g5g.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny zegarek i w dobrym nieprzerośniętym rozmiarze.

Tak z ciekawości: ile trzeba wydać jak już są gdzieś na sprzedaż?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ok. 700$, najgorsze są te dodatkowe opłaty... Pisałem do nich i napisali mi, że jeszcze w tym roku wychodzi nowy Moray 42, także myślę, że warto czekać, chyba, że się komuś śpieszy to szukać z drugiej ręki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekki odpoczynek od bransolety:

8zjlsg.jpg

mkddlc.jpg

29gl66s.jpg

5ag9vq.jpg

anbsbn.jpg

rwpir6.jpg

rb0igp.jpg

Tak ja pisałem wcześniej, guma bardzo fajna, dosyć gruba, ale nie za, po prostu konkretna, fajna klamerka, języczek w klamerce też taki, że nie ma szans żeby zegarek jakimś cudem spadł/rozpiął się czy cokolwiek, zestaw od razu odpowiednio lżejszy, ogólnie zegarek wygląda bardziej "surowo", nie tak elegancko (jeżeli można tak w ogóle napisać) jak na bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.