Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
irekm

Klub Miłośników Zegarków Breguet

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądać zdjęcia a doświadczyć tego na żywo to dwa inne światy, jak to powiedział sprzedawca to już nie są zegarki to dzieła sztuki 😎

IMG_4458.jpeg

IMG_4456.jpeg

Różowe złoto jest ładne dowiedziałem się również, że nowe referencje sprzedawane są już tylko w różowym złocie, żółte już jest przestarzałe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

żółte już jest przestarzałe 

Nie mogę się zgodzić 

IMG_7121.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, rafi napisał(-a):

Nie mogę się zgodzić 

IMG_7121.jpeg

To nie były moje słowa tylko sprzedawcy Bregueta w Dublinie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.09.2025 o 23:08, Krzysztof Skórka napisał(-a):

IMG_0788.jpeg

IMG_0789.jpeg

Rewelacyjna stylizacja, w życiu nie pomyślałbym, że taki ekstrawagancki kolorystycznie pasek będzie pasował do takiego ubioru, Pięknie się to komponuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, rafi napisał(-a):

Nie mogę się zgodzić 

IMG_7121.jpeg

Żółte złoto też ma swój urok też jest ładne no każdy ma inny gust😉  ja próbowałem przekonać się do białego złota ale do mnie nie pasuje 

Ten sprzedawca bardzo zachwalał to różowe złoto bo chciał żebym zostawił u niego 52.000£ i wyszedł ze sklepu zadowolony 🤣🤣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

To nie były moje słowa tylko sprzedawcy Bregueta w Dublinie 

Ja się nie zgadzam z opinią, nie z osobą 😉 

mi aktualnie zdecydowanie bardziej podoba się żółte złoto. Może za jakiś czas mi się zmieni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Oglądać zdjęcia a doświadczyć tego na żywo to dwa inne światy, jak to powiedział sprzedawca to już nie są zegarki to dzieła sztuki 😎

IMG_4458.jpeg

IMG_4456.jpeg

Różowe złoto jest ładne dowiedziałem się również, że nowe referencje sprzedawane są już tylko w różowym złocie, żółte już jest przestarzałe 

Nie zawsze odniesienie do sztuki jest komplementem. 🙂 Dla mnie Breguet to przede wszystkim fenomenalna historia, natomiast obecnie firma ta kroczy mało spektakularną drogą. Wygląda mi to na istotne ograniczenia kapitałowe. Niestety. Gdzie im tam do Vacherona czy Patka.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, rafi napisał(-a):

Ja się nie zgadzam z opinią, nie z osobą 😉 

mi aktualnie zdecydowanie bardziej podoba się żółte złoto. Może za jakiś czas mi się zmieni. 

Ja tez lubię żółte złoto, ale różowe podoba mi się chyba bardziej natomiast białe mogłoby dla mnie nie istnieć, ja przymierzałem zegarek z białego złota i zarówno moja zona jak i sam sprzedawca odradzali ponieważ do mojej karnacji skory itd białe zupełnie nie pasuje  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, rafi napisał(-a):

Nie mogę się zgodzić 

IMG_7121.jpeg

A powiedz mi z czego wykonane są pozostałe elementy tarcza już wiem, że jest zrobiona ze złota, wiadomo też ze koperta to żółte złoto a co z resztą mechanizmu ? Czy to jest zwykła stal tylko w takim kolorze złotym czy to wszystko jest wykonane ze złota ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek niestety nie mój, ale o ile się orientuję, to yellow gold plated.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.10.2025 o 11:43, rafi napisał(-a):

Zegarek niestety nie mój, ale o ile się orientuję, to yellow gold plated.

Jeśli mówimy o Breguecie Tradition Skeleton Retrograde "cośtam-cośtam" Re. 7097BR/G1/9WU, to kopertę ma z pełnego złota. I słusznie, bo taki zegarek w pozłacanej kopercie to byłby prawdziwy shame. Ale złoto jest tutaj tylko dodatkiem. 

W dniu 15.10.2025 o 22:44, McIntosh napisał(-a):

Nie zawsze odniesienie do sztuki jest komplementem. 🙂 Dla mnie Breguet to przede wszystkim fenomenalna historia, natomiast obecnie firma ta kroczy mało spektakularną drogą. Wygląda mi to na istotne ograniczenia kapitałowe. Niestety. Gdzie im tam do Vacherona czy Patka.

Moim zdaniem to jest bardzo udany zegarek, w umiejętny sposób odwołujący się właśnie do tej "fenomenalnej historii". Oczywiście, obecnie Breguet to już nie jest poziom wypracowania szczegółów na poziomie VC i PP, ale te ostatnie firmy również ześlizgują się po równi pochyłej, chociaż wolniej. Na razie. 

Gdybym chciał przeznaczyć tego rzędu kwotę na jeden zegarek, to z całej oferty tych trzech marek najchętniej wybrałbym Vacherona Historiques American 1921. Na drugim miejscu byłby właśnie Breguet Tradition Skeleton, najchętniej w kopercie z białego złota i z antracytowym werkiem. Przy czym trudno nie zauważyć, że Breguet kosztowałby mniej, a to też ma swoje znaczenie. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, ireo napisał(-a):

Jeśli mówimy o Breguecie Tradition Skeleton Retrograde "cośtam-cośtam" Re. 7097BR/G1/9WU, to kopertę ma z pełnego złota. I słusznie, bo taki zegarek w pozłacanej kopercie to byłby prawdziwy shame. Ale złoto jest tutaj tylko dodatkiem. 

Moim zdaniem to jest bardzo udany zegarek, w umiejętny sposób odwołujący się właśnie do tej "fenomenalnej historii". Oczywiście, obecnie Breguet to już nie jest poziom wypracowania szczegółów na poziomie VC i PP, ale te ostatnie firmy również ześlizgują się po równi pochyłej, chociaż wolniej. Na razie. 

Gdybym chciał przeznaczyć tego rzędu kwotę na jeden zegarek, to z całej oferty tych trzech marek najchętniej wybrałbym Vacherona Historiques American 1921. Na drugim miejscu byłby właśnie Breguet Tradition Skeleton, najchętniej w kopercie z białego złota i z antracytowym werkiem. Przy czym trudno nie zauważyć, że Breguet kosztowałby mniej, a to też ma swoje znaczenie. 

Zamiast VC Historiques American 1921 wybrałbym Lange 😀 też przepiękny klasyczny zegarek mógłby być w żółtym, różowym albo białym złocie, co o tym sądzisz ? Dałbyś mu szansę ? 😀

IMG_4506.jpeg

IMG_4505.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Zamiast VC Historiques American 1921 wybrałbym Lange 😀 też przepiękny klasyczny zegarek mógłby być w żółtym, różowym albo białym złocie, co o tym sądzisz ? Dałbyś mu szansę ? 😀

Nie.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, ireo napisał(-a):

Irek, nadmienię w kontekście mej ulubionej linii, iż Breguet Tradition nie występuje w wersji skeleton. Natomiast Rafał pisał o materiale płyty głównej oraz mostków -  który to tak jak słusznie zauważył nie jest złotem, w przeciwieństwie do materiału koperty i tarczy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, ireo napisał(-a):

Nie no, koperta to wiadomo. Pytanie było o mechanizm. 

edit: dzięki Filip, dokładnie jak piszesz. 

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.10.2025 o 21:17, Argue napisał(-a):

Rewelacyjna stylizacja, w życiu nie pomyślałbym, że taki ekstrawagancki kolorystycznie pasek będzie pasował do takiego ubioru, Pięknie się to komponuje

Ja też bym nie pomyślał i nadal tak nie myślę.

Ale od kiedy Hermann Broch uznał kicz za osobny, zamknięty "system” estetyczny a nie zwyczajne bezguście, jak uważano wcześniej, to nawet takie "odważne" zestawienia zyskały jakieś swoje miejsce. 

Kitchy Projekty :: Photos, videos, logos, illustrations and branding ::  Behance

5 minut temu, rafi napisał(-a):

Nie no, koperta to wiadomo. Pytanie było o mechanizm. 

edit: dzięki Filip, dokładnie jak piszesz. 

Już załapałem, dzięki. 

A słowo "skeleton" nieraz widywałem w tytułach opisów tego modelu na Ch24, pewnie sprzedawcy piszą tak z własnej inicjatywy.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi