Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

przempox

Junkers Flugweltrekorde G38 6296M-5

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli Tobie się podoba i masz okazję kupić nowy za pół ceny, to bierz.

Ale na twoim miejscu bym się jeszcze porozglądał :) 

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek nowy, polska dystrybucja, 24 miesięczna gwarancja - bije się z myślami, wizualnie widziałem ładniejsze zegarki, ale cena kusi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko dopowiem, że jeśli masz go kupić ze względu na cenę, to bez sensu... 

Za 600 zł kupisz już całkiem fajne zegarki. 

Na bazarku jest chyba jeszcze Wired (od Seiko) w tych pieniądzach.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację Z_bych - jak zawsze się podpalam a potem żałuję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna rozterka - Junkers 6060-2 do wyrwania za 770zł  - przyznam, że bardzo mi się podoba, mechanizm Miyota 9100 - jak myslicie wart tych pieniędzy?img58012225.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no już prędzej niż tamten kwarc...

to może pozamerytoryczne, ale chyba miałbym opory nosząc zegarek Junkers... ja wiem, są piecyki etc..., ale pomimo to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może pozamerytoryczne, ale chyba miałbym opory nosząc zegarek Junkers... ja wiem, są piecyki etc..., ale pomimo to...

Doskonale Cię rozumiem  :)

Sprawdzałbym, czy na deklu nie ma wydrapanego czarnego krzyża... 

A wracając do meritum - fajny i ładny zegarek po dobrej cenie :)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna rozterka - Junkers 6060-2 do wyrwania za 770zł  - przyznam, że bardzo mi się podoba, mechanizm Miyota 9100 - jak myslicie wart tych pieniędzy?img58012225.jpg

Ten bardzo fajny .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli rzeczywiście Junkers 6060-2 w takiej cenie to warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomina mój ideał - Max Billa Chronoscope. A niech tam, zakup dokonany, zobaczymy co będzie - trochę mnie martwi to plastikowe szkiełko, ale nie będzie to zegarek do tyrania tylko do garniaka, więc może nie będzie tak źle - dzięki koledzy za pomoc i cenne sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bauhaus styl - wspólny dla wielu zegarków.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plastikowe szkło ma swoje zalety, polerka i wygląda jak nowe. A mineralne złapiesz rysę i będzie Cię wk.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym polerować to plastikowe szkiełko, ze tak zapytam? Pasta do zębów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można np. pasta "tempo" w motoryzacyjnym zapytaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta TEMPO do kupienia też w Kauflandzie, widziałem ostatnio :) Może nawet taniej niż w motoryzacyjnym.

Przempox, Junkersa produkują podobno zakłady wypuszczające dawniej Ruhlę, co kojarzyć można różnie. Nie twierdzę w żadnym wypadku, że jakość kiedyś i dzisiaj to to samo :D

Kilka dni temu miałem już kupować limitowanego Monstera z Twojego awatara, ale nadarzyła się inna okazja. Może kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś kupował Monsterka, zwłaszcza SRP455 to koniecznie dokup bransoletę - przeczytasz wielokrotnie, że monster tylko na bransolecie, co w przypadku tego modelu wydaje się szczególnie prawdziwe. Żadne zdjęcia nie oddają uroku tego modelu, na żywo wygląda z bransoletą obłędnie. Nie wiem jak to ująć, jest sportowo-elegancki, pewnie przez te odcienie błękitu wydaje się nabierać szlachetności :D

Junkers jeszcze nie dotarł, ale to zegar z 2 letnią polską gwarancją, mechanizm jak wyczytałem całkiem niezły i jak się okazuje firma z tradycjami zegarmistrzowskimi o wiele starszymi niż myślałem :D :D :D -  pamiętam jeszcze słynne bezkamieniowe buksiaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, urzekł mnie ten błękit ale i złotawa koronka, coś pięknego!

Niech Ci Junkers dobrze służy!

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomina mój ideał - Max Billa Chronoscope. A niech tam, zakup dokonany, zobaczymy co będzie - trochę mnie martwi to plastikowe szkiełko, ale nie będzie to zegarek do tyrania tylko do garniaka, więc może nie będzie tak źle - dzięki koledzy za pomoc i cenne sugestie.

Nosić się będzie dobrze, ta automatyczna Miyota jest całkiem fajna i dokładna (tyle że głośna).

Niestety szkiełko, o ile to ten sam materiał co w moim Zeppelinie, to katastrofa. Trzeba by naprawdę uważać żeby nie nałapać rys i obtarć. Na szczęście tak jak już pisali inni, wystarczy "pasta do zębów" i chwila polerowania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne,bo firma która produkuje Junkersy i Zeppeliny to nic innego jak dawna wschodnioniemiecka Ruhla obecnie Garde-Ruhla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b.ładnie się prezentuje...też choruje na junkera tylko mnie bardziej kręci ten model z okienkiem w tarczy oczywiście czarny....można dostać nówkę w granicach 600 zł.wiadomo że to nie atlantic,ale też ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b.ładnie się prezentuje...też choruje na junkera tylko mnie bardziej kręci ten model z okienkiem w tarczy oczywiście czarny....można dostać nówkę w granicach 600 zł.wiadomo że to nie atlantic,ale też ciekawy.

" ... wiadomo że to nie Atlantic ..." - ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.