X-Ray 95 #226 Napisano 25 Lutego 2015 No tak tylko ten bezel to za bardzo zielony nie jest,pasek tak a mnie ciekawi calosc w zielonym:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #227 Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Ale to jest właśnie ten bezel co pokazałeś w aukcjii. Pasek jest ciemniejszy niż bezel. Edytowane 25 Lutego 2015 przez ShoRtie 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #228 Napisano 25 Lutego 2015 No jesli to jest ten to nie chce...ble:) na tej aukcji wydaje sie ciemniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #229 Napisano 25 Lutego 2015 Fotki ani monitory nigdy nie oddają realnego koloru a na żywo ciężko będzie zobaczyć. Chyba, że zamówisz i oddasz jak co. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #230 Napisano 25 Lutego 2015 A czy to zdjecie co dales to nie jest ten kolor http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5070242756 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85082 #231 Napisano 25 Lutego 2015 Nie Kolega dał to foto co i ja w google. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogasek 11 #232 Napisano 26 Lutego 2015 Ja jestem ciekaw czy zrobią nowy model. Riseman jest już wiekowy choć nadal wygląda super to chyba już czas aby go odświeżyć. 0 MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #233 Napisano 26 Lutego 2015 No w zasadzie to juz zrobili ,w/g mnie jest to 9400 Rangeman:) .Wiekowy pewnie i jest,ale z takimi funkcjami jakie posiada to nadal jest na szczycie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #234 Napisano 26 Lutego 2015 Jeśli ktoś jest chętny na Risemana z TT to można wynegocjować cenę. Mi udało się zejść do 665 zł z darmową wysyłką, co jest już sensowne, bo w żadnym polskim sklepie nie dostanie się go w tej cenie i z trzyletnią gwarancją. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajan73 1 #235 Napisano 26 Lutego 2015 On jest źle skalibrowany albo jeden albo drugi Kalibruje się z jakąś dobrą pogodą np tą. http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/wroclaw_wroclaw Jednak dziadek Rysiek musiał uznać wyższość wnuczka Romka Dzięki za fajny link. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #236 Napisano 3 Marca 2015 A mam pytanie odnosnie Ryska a konkretnie tej blaszki? z napisem sensor. Jest wsadzona w bezel na wcisk jaki ,czy wklejona,bo widze,ze nowe bezele sa bez tego napisu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 653 #237 Napisano 3 Marca 2015 Ta blaszka z tego co się orientuje to tak naprawde plastikowa naklejka, ktoś swego czasu pisał o tym na forum.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #238 Napisano 3 Marca 2015 Na razie nie chce przy tym gmerać,dopiero sie za to wezme jak kupie zielony bezel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #239 Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Ta blaszka z tego co się orientuje to tak naprawde plastikowa naklejka, ktoś swego czasu pisał o tym na forum.. To jest metalowa blaszka wklejona na mocną taśmę dwustronną. Kiedyś pytałem o jej cenę w TT bo nie chciałem co rusz przy zmianie koloru bezela jej przeklejać. blaszka - 15 zł. taśma - 3 zł. (średnicy 4x2 mm.) transport - 17 zł. ... więc odpuściłem a później wklejałem na klej obuwniczy i lepiej się trzymała Moje foto (tam ją widać): Edit: dodam jeszcze że na zdjęciu nie widać luźnej części wkładu bezela (usztywnienia w kopercie) tego nad protection bo na zdjęciu jest w czarnym bezelu Edytowane 3 Marca 2015 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #240 Napisano 3 Marca 2015 To jest metalowa blaszka wklejona na mocną taśmę dwustronną. Kiedyś pytałem o jej cenę w TT bo nie chciałem co rusz przy zmianie koloru bezela jej przeklejać. blaszka - 15 zł. taśma - 3 zł. (średnicy 4x2 mm.) transport - 17 zł. ... więc odpuściłem a później wklejałem na klej obuwniczy i lepiej się trzymała Moje foto (tam ją widać):Edit: dodam jeszcze że na zdjęciu nie widać luźnej części wkładu bezela (usztywnienia w kopercie) tego nad protection bo na zdjęciu jest w czarnym bezelu Masz foto efektu końcowego? Wysłane z z1c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #241 Napisano 3 Marca 2015 Masz foto efektu końcowego? Wysłane z z1cProszę : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacaC8 2 #242 Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Niedobrze, że nowy bezel jest pozbawiony tego elementu.Jak wyciągnąłeś tą blaszkę? Nie uszkodziłeś starego bezelu?Brudzi się, bo na zdjęciach zegarek pięknie się prezentuje? Edytowane 3 Marca 2015 przez JacaC8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #243 Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Niedobrze, że nowy bezel jest pozbawiony tego elementu.Jak wyciągnąłeś tą blaszkę? Nie uszkodziłeś starego bezelu?Brudzi się, bo na zdjęciach zegarek pięknie się prezentuje? Jak można uszkodzić? Podważasz igłą płytkę, odkleja się od bezela i ot to wszystko. Robiłem to wielokrotnie bo zmieniałem kolory bezela i paska .Teraz noszę na oryginalnym czarnym i tak teraz zostanie bo biało-szare ubranko poszło dalej .A jak ja nosiłem to ciężko mi było ubrudzić zegarek który był noszony zmiennie z kilkunasto-innymi Edytowane 3 Marca 2015 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 653 #244 Napisano 4 Marca 2015 W takim razie sory za wprowadzenie w błąd z tą blaszką, widać pamięć zawiodła mnie tym razem.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #245 Napisano 4 Marca 2015 No teraz wiem co i jak. Mnie ciekawi ten zielony bezel,zamowie go niech sie dzieje co chce najwyzej 40zł stracone a sie spodoba to wtedy i pasek:) dzieki za info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puz1977 0 #246 Napisano 4 Marca 2015 Czy jak sam zmienię bezel i pasek tracę gwarancję ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #247 Napisano 4 Marca 2015 Nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puz1977 0 #248 Napisano 4 Marca 2015 Dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedz . Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #249 Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Wiecie może ile jest w stanie wytrzymać "bateria" w rysku? Moje pytanie wynika z faktu iż może zostawię go synowi jako nienoszony Edytowane 8 Marca 2015 przez swierszczu 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #250 Napisano 8 Marca 2015 Tak do konca to chyba nikt nie wie,bo wydaje mi sie,ze tak naprawde to jeszcze nikt nie zmieniał. A choc by i padła to nie ma problemu,wymieniasz akumulatorek i smiga dalej:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach