aga47 0 #76 Napisano 6 Grudnia 2012 Chyba zostanę miłośnikiem starych zegarów, to fascynujące tak odkrywać jego historię. Jest jakaś książka w której mogę coś więcej poczytać? No tak- skrzynka identyczna jak w moim, niestety też bez górnych i dolnych ozdób... A już miałem nadzieję na dobry wzór. Ciekawi mnie to zakończenie brody: w katalogu miało być inaczej, ale może wariancik? No i czarno malowane zakończenia kolumn, dużo o tym dyskutowaliśmy. W sumie młodszy od mojego o kilka lat i bijący, ale braciszek .fibo - wrzuć zdjęcia braciszka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #77 Napisano 6 Grudnia 2012 Na razie korzystam z palmtopa córki, (bo w moim dysk wystrzelił w kosmos) i nie mam tu swoich danych. Dziś, lub jutro odzyskam laptopa- wtedy wrzucę z przyjemnością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #78 Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Na razie korzystam z palmtopa córki, (bo w moim dysk wystrzelił w kosmos) i nie mam tu swoich danych. Dziś, lub jutro odzyskam laptopa- wtedy wrzucę z przyjemnością. Wyszperałem u siebie takie: Edytowane 6 Grudnia 2012 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #79 Napisano 6 Grudnia 2012 Dziękuję Piotrze, dostęp do swoich zdjęć miałbym dopiero jutro wieczorem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #80 Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Przedstawiam miniaturowy zegar bufetowy w obudowie porcelanowej.Mechanizm nr 953679. Obudowa nr 233 wykonan przez firmę z WEIMARU +KUNSTGEW.UHREN-WERKSTAETTEN+ Zapomniałem dodać wymiary wysokość 14 cm x 19 cm Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #81 Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Zegar bufetowy z ładną tarczą stojący na pazurach.Mechanizm AGUL F4 nr 1 924 625 wymiary 70cm X 31cm X 17cm Edytowane 12 Stycznia 2013 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #82 Napisano 9 Grudnia 2012 Misterna ta tarcza niczym koronka i obudowa imponująca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #83 Napisano 9 Grudnia 2012 Zgadza sie Katarzyno .Tarcza jest bardzo ciekawie wykonana ale prosze popatrzec na wskazowki,ktore zawieraja elementy ozdobne nawiazujace do azuru tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #84 Napisano 9 Grudnia 2012 zauważyłam to również. Die Klasse!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #85 Napisano 9 Grudnia 2012 Tarcza jest bardzo ciekawie wykonana ale prosze popatrzec na wskazowki,ktore zawieraja elementy ozdobne nawiazujace do azuru tarczy.Zdobienia tarczy i wskazówek są wykonane biżuteryjną techniką filigranu. Rzeczywiście zachwycające. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #86 Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Zgodnie z informacja w temacie "Nasze budziki" przedstawiam zdjecia budzika Lenzkirch w pelnym wymiarze.Budzik posiada mechanizm nr 1 123 897, wymiary 18cm X 10cm X 6,5cm oraz napis na tylnej obudowie J.Linnemann Muster.Chcialbym wyjasnic czy ten napis to nazwisko sprzedawcy zegarow. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #87 Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Ponownie prosze o informacje dlaczego widnieje nazwisko z tylu na osłonie .No i to Munster? Edytowane 9 Grudnia 2012 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #88 Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Zegar Lenzkirch secesja .Nie doszukalem sie numeru modelu skrzyni ale skrzynia ,tarcza,wahadlo jedo z ciekawych i ladniejszych.Mechanizm 24 B nr 1 472 097 Edytowane 12 Stycznia 2013 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosta33 1 #89 Napisano 15 Grudnia 2012 Piękny. Pozdrawiam i czekam na następne "cukiereczki" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #90 Napisano 18 Grudnia 2012 Secesja jest urzekająca, zwłaszcza w takim perfekcyjnym wydaniu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #91 Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Przedstawiam dwa zegary Lenzkirch tzw. KLAPKOWE Pierwszy niklowany -oszklony .Wysokosc 13,5 cm z raczka otwarta 18 cm , srednica u dolu 10,5 cm u gory 8 cm numer mechanizmu 1 503 444 Edytowane 23 Grudnia 2012 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #92 Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Drugi zegar . To moj ostatni nabytek .Jest to moim zdaniem kultowy zegar klapkowy firmy Lenzkirch na 4 filarach zlocony (sa tez niklowane) z kolorowym obrazkiem przedstawiajacym wyscigi konne.Wymiary wysokosc 15,5 cm X 16 cm X 9 cm Mechanizm numer 1 511 096 Prosba potrzebuje dokupic do tego zegara 10 sztuk klapek tzw.polowek cyfry obojetne namaluje takie jakie potrzebuje. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #93 Napisano 24 Grudnia 2012 Oba fajne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #94 Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Fajne, fajne ale przystawka balansowa w tym srebrnym trochę mi nieładnie pachnie. Oglądam też tą drugą i mam podobne odczucia hmmm... Edytowane 24 Grudnia 2012 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #95 Napisano 24 Grudnia 2012 Przyjedziesz to zobaczysz.Moze masz racje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #96 Napisano 24 Grudnia 2012 Kiniol nie masz racji .Sprawdzilem ogladajac 7 sztuk Lenzkirchow klapkowych wszystkie mialy takie same srebrne przystawki balansowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #97 Napisano 24 Grudnia 2012 A, to rozumiem 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #98 Napisano 24 Grudnia 2012 Oba zegary piękne, stylowe. Mam nadziej Frank, że kiedyś dane mi będzie zobaczyć Twoją kolekcję> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #99 Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Przedstawiam dwa zegary secesyjne .Pierwszy to model skrzyni 3177 o wymiarach 65 cm X 33 cm ,tarcza o srednicy 18 cm ,mechanizm 26 B nr 1 million 483 141 Ciekawostka tego zegara jest ciezkie mosiezne oryginalne wahadlo. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #100 Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Drugi to jeden z ładniejszych zegarow secesyjnych .Skrzynia model nr 119 o wymiarach 90 cm X 42 cm , tarcza o srednicy 20 cm , mechanizm 26 B nr 1 million 427 418 Edytowane 12 Stycznia 2013 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach