OmegaDeVille 59 #1151 Napisano 21 Lipca 2014 W takim układzie myślicie, żeby brać? Sprzedawca chce 1000 złotych... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1152 Napisano 21 Lipca 2014 A jest po przeglądzie zegarmistrzowskim, czy "po wizycie u zegarmistrza"? Bo wizyta wygląda tak:- dzień dobry, przyniosłem zegar, ile będzie kosztował przegląd?- czterysta złotych- a to dziękuję,do widzenia 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1153 Napisano 21 Lipca 2014 A jest po przeglądzie zegarmistrzowskim, czy "po wizycie u zegarmistrza"? Bo wizyta wygląda tak:- dzień dobry, przyniosłem zegar, ile będzie kosztował przegląd?- czterysta złotych- a to dziękuję,do widzenia Dobre!!!Tydzień dobrze się zaczął, bo uśmiałem się z poniedziałku.Muszę to zapamiętać!. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1154 Napisano 21 Lipca 2014 W takim układzie myślicie, żeby brać? Sprzedawca chce 1000 złotych...Moim zdaniem jak za sprężynowy zegar to chce dość dużo. Zwłaszcza, że oryginalność jego obudowy budzi wątpliwości. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1155 Napisano 21 Lipca 2014 ...dla jednego warto, dla drugiego nie, to całkowicie naturalne... 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #1156 Napisano 21 Lipca 2014 Ale jak już ma to być lenzkirch to lepiej żeby był kompletny . Wtedy można nawet więcej zapłacić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1157 Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Jak pisałem, skrzynia jest sygnowana, więc (chyba) sama w sobie nie budzi wątpliwośći - budzą ją laufry i korona. Suma summarum rozumiem, że sugerujecie się wstrzymać? ps. Jest po przeglądzie (wyczyszczony i naoliwiony)....podobno Edytowane 22 Lipca 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1158 Napisano 23 Lipca 2014 .....więc co myślicie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1159 Napisano 23 Lipca 2014 Obejrzeć dobrze mechanizm ew zrobić zdjęcie wstawić tu i koledzy ocenią. Lepiej mieć 100% pewności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #1160 Napisano 3 Sierpnia 2014 Serpentyna po renowacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #1161 Napisano 4 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie wyszła ta renowacja.Pamiętam jak była zjedzona i zniszczona ta skrzynia.Jeszcze raz gratuluję ładnego uratowanego dla potomnych zegara. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurandjurek 0 #1162 Napisano 4 Sierpnia 2014 Wafelek gratulacje, świetna robota zegar dostał drugie życie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1163 Napisano 4 Sierpnia 2014 Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #1164 Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuję za uznanie ,gratulacje przekazałem dla renowatora. Edytowane 17 Lipca 2016 przez wafelek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1165 Napisano 5 Sierpnia 2014 Dziękuję za uznanie ,gratulacje przekazałem dla renowatra. No, to ceny pójdą w górę 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #1166 Napisano 5 Sierpnia 2014 Nie jest to tania zabawa ,ale Lenzkircha zawsze warto - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1167 Napisano 10 Sierpnia 2014 Franku - mam prośbę trochę wynikająca z lenistwa Mógłbyś określić jako zapewne najlepiej zorientowany z powodu zainteresowań w jakim przedziale czasowym wyprodukowano modele od nr 34XXX do nr 44XXX.Jakbyś oszacował błąd podania dat okresu tej produkcji ? Chodzi mi o możliwie najświeższe dane na ten temat i najbardziej prawdopodobne wg Ciebie. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1168 Napisano 10 Sierpnia 2014 Odpowiem chwilowo za Franka. Z datowaniem Lenzkirchów nie jest tak dobrze jak z GB. George A. Everett (nb zarządzający w Departamencie Armii programem systemu rakietowego Patriot) milczy od kilku lat, a jego tabela (ca 2006) jest jak dotąd najnowsza (z upublicznionych).Mamy zatem: 1856-33100, 1857 - 39700, 1858 46600 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #1169 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Odpowiem chwilowo za Franka. Z datowaniem Lenzkirchów nie jest tak dobrze jak z GB. George A. Everett (nb zarządzający w Departamencie Armii programem systemu rakietowego Patriot) milczy od kilku lat, a jego tabela (ca 2006) jest jak dotąd najnowsza (z upublicznionych).Mamy zatem: 1856-33100, 1857 - 39700, 1858 46600W/g Lenzkircher-Uhren-Treunde e.V. z 2001 roku może być tak 1852-23256 , 1853-46512 , Na dzień dzisiejszy nie wiemy ile kupowali mechanizmów w pierwszych latach istnienia fabryki .Ja osobiście skłaniam się do danych jakie podał Piotr.Jak do tej pory Niemcy nie podważają tych danych podanych w tabeli z 2006 roku. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1170 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie. Czy mozecie powiedziec czy jest to skladak, czy moze byc to oryginalny zegar. Mam pewne watpliwosci co do tego zegara. Pozdrawiam R. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1171 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) O obudowie się nie wypowiem, bo styl nic nie znaczy, a mało szczegółów widać, ale tarcza i wskazówki wyglądają na przełom XVIII wieku. Werk - jak widać, już XX wiek, koło 1918 roku. Wątpię, by fabrycznie zrobiono coś aż tak retro. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #1172 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Prosimy o więcej zdjęć.Np;jak jest mocowany mechanizm do skrzyni, który został wyprodukowany w 1918-19 roku.Czy wahadełko idealnie pasuje do otworu widocznego z przodu skrzyni.Jak wygląda to wahadło.Wskazówki jak nie lenzkircha.Ale może się myle.Skrzynia jakby starsza od mechanizmu.Sprawdż czy nie widać innych otworów po mocowaniu mechanizmu.Pisaliśmy z Piotrem równocześnie. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1173 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Z tad moje watpliwosci sam zegar(obudowa znacznie starsza),a sam mechanizm pozniejszy (lata 1920). Szkoda . ... zaraz zrobie fotki Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1174 Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Wahadlo pasuje do otworu w skrzyni: Samo mocowanie werku pozbawia mnie watpliwosci raczej jest to skladak. Otwory na sruby mocujace tarcze zegarowa sa jedynymi, jednak blaszka do ktorej zamocowany jest werk jest nie oryginalna. Widac wiecej otworow po srubach pod sama blaszka. Sami zobaczcie: Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1175 Napisano 10 Sierpnia 2014 No i tę tarczę od tyłu pokaż. Bo że to składak to pewne.Tylko z jakich części? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach