Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.09.2024 o 06:22, gszydlowsky napisał(-a):

Hej , 

ma ktoś z Was Tangente 33 / 35 i mógłby pokazać foto nadgarstkowe ? 

Pokaż więcej  

Ahoi 36mm, koperta raczej bardzo podobna do Tangete. Nadgarstek mam w okolicach 16cm.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1726210191966.jpg

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1726210141080.jpg

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się właśnie jeśli Tangente miałby być garniturowcem to czy wziąć bezpiecznie 35 czy jednak 33 / tylko żeby nie przesadzić  / 

U mnie 17,5 cm  , czasem 18 . 

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35. To współczesny zegarek, i 33 na takim nadgarstku będzie już trochę jak damka. No, chyba że naprawdę lubisz bardzo małe zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.09.2024 o 07:23, gszydlowsky napisał(-a):
To jeszcze podpowiedzcie jaki rozmiar paska ? M będzie ok , czy raczej S ? 
Pokaż więcej  
Na stronie Nomosa moasz strap advisor. Wpisujesz model zegarka, obwod nadgarstka i Ci wyskoczy jaki rozmiar paska powinienes miec.
https://nomos-glashuette.com/en/strap-advisor

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Ludwig 35mm, pasek S, nadgarstek ok 17 cm20240913_131433.jpg20240913_131441.jpg

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.09.2024 o 06:55, gszydlowsky napisał(-a):
Zastanawiam się właśnie jeśli Tangente miałby być garniturowcem to czy wziąć bezpiecznie 35 czy jednak 33 / tylko żeby nie przesadzić  / 
U mnie 17,5 cm  , czasem 18 . 

Pokaż więcej  
Na stronie Nomosa są zdjęcia nadgarstkowe z każdym zegarkiem i opisem jaki jest obwód nadgarstka ze zdjęcia. Jak tak oglądam, to na Twoim miejscu rozważałbym między 35 a 38 (dokładnie 37,5). Patrząc na zdjęcia tego większego na nadgarstku 18cm, wydaje mi się, że wygląda to bardzo dobrze.
Nad 33 nawet bym się nie zastanawiał, Nomos przedstawia go na damskim nadgarstku 14,5cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad zegarkiem będę musiał jeszcze chwile pomyśleć ponieważ podoba mi się kilka modeli i chyba najlepiej będzie jak się przejadę za zachodnią granicę żeby trochę poprzymierzać  , dzięki za rady . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.09.2024 o 11:43, gszydlowsky napisał(-a):
Nad zegarkiem będę musiał jeszcze chwile pomyśleć ponieważ podoba mi się kilka modeli i chyba najlepiej będzie jak się przejadę za zachodnią granicę żeby trochę poprzymierzać  , dzięki za rady . 

Pokaż więcej  

A paszport masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do wlascicieli manualnych Clubow mam - tez wam sie tak latwo magnetyzuja?

Nosze ten zegarek tak jak kazdy inny - ale w przeciwienstwie do innych czesciej musze go demagnetyzowac.

Nie klade na glosnikach, unikam magnesu w laptopie, naprawde uwazam - jak z kazdym innym zegarkiem.

Czyzby z racji na niewielka grubosc Alpha byla nieco bardziej delikatna niz inne, masywniejsze mechanizmy?

Ciekaw jestem waszych doswiadczen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.09.2024 o 09:26, cordi7 napisał(-a):

Czyzby z racji na niewielka grubosc Alpha byla nieco bardziej delikatna niz inne, masywniejsze mechanizmy?

Pokaż więcej  

Co prawda Cluba nie mam, ale mam Montblanca z mechanizmem MB23.01, czyli de facto Peseux 7001, na którym to też bazuje Alpha i nie zauważam u siebie takich objawów.

No chyba że coś pomieszałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.09.2024 o 09:49, meinard napisał(-a):

Co prawda Cluba nie mam, ale mam Montblanca z mechanizmem MB23.01, czyli de facto Peseux 7001, na którym to też bazuje Alpha i nie zauważam u siebie takich objawów.

No chyba że coś pomieszałem. 

Pokaż więcej  

Trochę pomieszałeś;) m.in to że mechanizm Nomosa nie bazuje na Peseux w tym rozumieniu które masz na myśli ponieważ Nomos nie używa Peseux jako bazy, mechanizm jest produkowany w całości w Glashutte. Pierwsze mechanizmy Nomosa były na bazie (fizycznie) Peseux i z czasem z ewolucją werków wymieniano pewne części aż z Peseux został tylko szkielet techniczny niektórych elementów - czyli głównie rozmieszczenie elementów przekładni napędu itp. Zatem zarówno balans i inne elementy które mogą mieć na to wpływ nie są tożsame z etą, a na samą antymagnetyczność poza elementami regulatora chodu ma wpływ też pewnie konstrukcja koperty itp.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi