Guest norbie #1376 Posted June 10, 2019 Ceny nowych Nomosów są zbyt wysokie. Warto kupować z drugiej ręki. Modele Tangente neomatik zdecydowanie na nadgarstki od 18 cm. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7273 #1377 Posted June 12, 2019 Raczej kwestia tego, że ostatnio odchodzą od swoich podstaw. Największa fala na Nomosa była, kiedy oferowali świetne elegancko-codzienne zegarki w naprawdę dobrej cenie.Od tego czasu przedstawili:- nowy mechanizm, którego główną nowością dla przeciętnego klienta jest duży wzrost ceny zegarka- fajne rozwianie datownika w niefajnych rozmiarach zegarków- dziwne zestawienia kolorystyczne dla starych kolekcji- wersje sportowe w absurdalnych dla tego stylu rozmiarachW praktyce - nic nowego dla fanów elegancko-codziennych zegarków w dobrych cenach od czasów Metro. Dla mnie wciąż najlepsze modele Nomosa to ich klasyki - ręcznie nakręcane w 35mm. Sedno marki, które od dawna leży odłogiem.Posumowanie polityki NOMOSa, lepiej bym tego nie ujął! 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Jebudu 2211 #1378 Posted June 13, 2019 Ja się będę przymierzać do zakupu metro nachtblau 35mm, ale z drugiej ręki nie ma ich w ogóle na rynku. Zostaje tylko chrono24. Jest duża różnica między starszym metro a nowymi na neomatiku... Tymczasem w drogę na wypoczynek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7273 #1379 Posted June 13, 2019 Czyli powoli tworzysz sobie kolekcję Nomosów PS.Udanego wypoczynku 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Guest norbie #1380 Posted June 13, 2019 Ja się będę przymierzać do zakupu metro nachtblau 35mm, ale z drugiej ręki nie ma ich w ogóle na rynku. Zostaje tylko chrono24.(...) Spróbuj na uhrforum.de 0 Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 3875 #1381 Posted June 29, 2019 Od dziś dołączam do klubu Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7273 #1382 Posted June 29, 2019 Już dawno nie było tutaj tak mocnego wejścia:) Prosto z Niemiec? 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81769 #1383 Posted June 29, 2019 Piękny klasyk. Gratuluję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 3875 #1384 Posted June 29, 2019 Prosto z Targówka jestem trzecim właścicielem, a poprzedni właściciel to również użytkownik forum.Muszę jeszcze dorobić ciemnobrązowy pasek, myślę że struś będzie dobrze pasował Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81769 #1385 Posted June 29, 2019 Prosto z Targówka jestem trzecim właścicielem, a poprzedni właściciel to również użytkownik forum.Muszę jeszcze dorobić ciemnobrązowy pasek, myślę że struś będzie dobrze pasowałTo ten od Pawła, na pasku od Filipa? 0 Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 3875 #1386 Posted June 29, 2019 Dokładnie ten Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81769 #1387 Posted June 29, 2019 Dokładnie tenPamiętam jak Paweł opisywał historię jego zakupu oraz widziałem pasek w trakcie tworzenia Niech Ci służy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7273 #1388 Posted June 29, 2019 Dokładnie, niech Ci służy:) Oczywiście dziękuję za informację. 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Jebudu 2211 #1389 Posted June 30, 2019 Witaj w klubie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1390 Posted June 30, 2019 Koledzy Pospamuję trochę. Budujemy zespół redakcyjny. Może ktoś chciałby się zaangażować i razem zrobić coś fajnego: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/176725-strona-internetowa-klubu-kmziz/ Do usłyszenia Janek 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 3875 #1391 Posted July 3, 2019 Zapytałem u źródła o możliwość dokupienia dekielka z szafirem, niestety samego dekielka nie sprzedają, chcą żeby wysłać im zegarek i przy okazji oferują serwis. Więc gdyby ktoś był ciekaw co obejmuje taki serwis w nomosie to załączam screen.Cena serwisu jak najbardziej ok, za to dekielka już całkiem spora Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest _gosc_ #1392 Posted July 3, 2019 No niestety, przeszklony dekiel to 220€ przy wybieraniu zegarka, a części zawsze kosztują więcej, gdy dokupuje się je później (vide bransolety) 0 Share this post Link to post Share on other sites
sbsqad 148 #1393 Posted July 4, 2019 Dzisiaj Panowie odwiedziłem Glashutte cudowne miasteczko, budynki Nomosa, A. Lange i Glashutte Original wyglądają obłednie w tak małym miasteczku, jakby tylko po to było stworzone. Odwiedziłem salon firmowy i już wiem jaki Nomos zagości u mnie w kolekcji. Odziwo jest to model którego nie stawiałem nigdy na pierwszym miejscu. Na żywo Orion 33mm, 35mm malutkie maluszki typowe garniturowce, paski wykonane idealnie cieńsze od pozostałych. Myślałem że Orion (bo on mi chodził zawsze po głowie) będzie nr 1 ale na żywo nie dogadaliśmy się nic a nic. Tangente w 33 idealny ale moim partnerem będzie Club 38 Night!!! Zegarek fantastyczny! Cała linia Campus wzorowa, takie świeże takie casualowe. Do porównania miałem także klasycznego Cluba i jednak za bardzo nromalny i nudny. Co do pasków fajne ale koń gładki i gruby totalnie nie dla mnie, w Clubie jest zamszyk i jest bardziej elastyczny i odczuwalnie cieńszy.Generalnie tak jak myślałem tak na żywo się potwierdziło.Jak ktoś będzie miał okazję pojechać to gorąco polecam gdyż miejsce jest magiczne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 3875 #1394 Posted July 5, 2019 Też bym chetnie odwiedził Tymczasem moj dostał paseczek od Bartka Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
sbsqad 148 #1395 Posted July 5, 2019 Ja choruje na Nomosa już od dobrych paru lat hehe i wiem że go kupię ale to wszystko po malutku, małymi kroczkami. Mam jeden plan związany z jego zakupem ale to w przyszłym roku może się już wyjaśnić. Ja celuje w Cluba Campusa na zamszyku na 100% chyba że coś nowego wejdzie, jakieś ciekawe kolorki itp. Zaskoczyła mnie ta seria 2 hand w wersjach 33mm, takie filigranowe cukiereczki ale nie sądziłem że Tangente w tym rozmiarze będzie tak czytelne! Fantastyczny zegarek. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7273 #1396 Posted July 5, 2019 Nie chodzi o to by złapać króliczki tylko by gonić go:) Wycieczki do korzeni tylko pozazdrościć, może kiedyś jakiś klubowy wyjazd w to miejsce będzie:) 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
sbsqad 148 #1397 Posted July 5, 2019 To na pewno nie odmówię wizyty po raz drugi! Co do ścigania to moja druga połówka tylko się uśmiecha jak po zakupach i sprzedażach zegarków ciągle mówię o Nomosie w Glashutte jak dzieciak na placu zabaw latałem od witryny do witryny i widok jej miny... bezcenne hahahaha 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68477 #1398 Posted July 5, 2019 Ja choruje na Nomosa już od dobrych paru lat hehe i wiem że go kupię ale to wszystko po malutku, małymi kroczkami. Mam jeden plan związany z jego zakupem ale to w przyszłym roku może się już wyjaśnić. Ja celuje w Cluba Campusa na zamszyku na 100% chyba że coś nowego wejdzie, jakieś ciekawe kolorki itp. Zaskoczyła mnie ta seria 2 hand w wersjach 33mm, takie filigranowe cukiereczki ale nie sądziłem że Tangente w tym rozmiarze będzie tak czytelne! Fantastyczny zegarek. Jak Campus to ten jest prześliczny. Zdjęcie z neta 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
sbsqad 148 #1399 Posted July 5, 2019 Właśnie ten i Campus Night 38 to ten sam nurt. Jest bardziej zwarty kolorystycznie to fakt ale czy 1100 euro dopłacać za swing system? W przypadku Nomosa osobiście mam tak że chce go na Alphie.Gdyby można było mieszać zestawienia kolorystyczne i koperty ahhhh w przypadku manufaktury całkiem wykonalne (ale pewnie bezsensowne )Taki panel "create your watch", wtedy ta tarcza i wskazówki do koperty 38,5 max (nie mogę mieć większej) lub 36 pasek zamszyk granat i bajka. Dzięki za zdjęcie 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81769 #1400 Posted July 5, 2019 A metro mierzyłeś? Ja oprócz campusa, też na niego choruję 0 Share this post Link to post Share on other sites