Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Passero

Paski Filipa w niczym nie ustępują oryginałom, bez względu na producenta. Wartością dodaną jest to, że masz wybór jeżeli chodzi o materiał i obszycie.

Paski Filipa przerastają OEMy każdej z firm o niebo;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Paski Filipa przerastają OEMy każdej z firm o niebo;-)

Zgadza się. Starałem się wyrazić zdystansowaną opinię, bo nie lubię nadmiaru wazeliny. Ale paski to nie wszystko. Bardzo sobie cenię wizyty u Filipa i rozmowy na tematy okołozegarkowe i nie tylko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Zgadza się. Starałem się wyrazić zdystansowaną opinię, bo nie lubię nadmiaru wazeliny. Ale paski to nie wszystko. Bardzo sobie cenię wizyty u Filipa i rozmowy na tematy okołozegarkowe i nie tylko.

No cóż, taki już ze mnie wazeliniarz z natury;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

No cóż, taki już ze mnie wazeliniarz z natury;-)

Daj spokój. Prawdę napisałeś ;)  :D

O paskach Filipa, nie o sobie oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cenię sobie sympatycznych kolegów i nic więcej nie piszę;)

Przy okazji zegarek Huberta w moim obiektywie:244d920f3cedd3b6e6ad4fbd24a7d1f7.jpg

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cenię sobie sympatycznych kolegów i nic więcej nie piszę;)

Przy okazji zegarek Huberta w moim obiektywie:244d926ad4fbd24a7d1f7.jpg

Mogłeś zaprzeczyć przez grzecznosc:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ja cenię sobie sympatycznych kolegów i nic więcej nie piszę ;)

Przy okazji zegarek Huberta w moim obiektywie:

Klasa zestaw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim, mam prośbę o pomoc. Od 10 lat jestem szczęśliwym posiadaczem Aquatimera 2000, ref IW3538, koperta tytanowa pasek gumowy. I o ten cholerny pasek sie rozchodzi. Już 2 razy musiałem wymieniać bo trwałość oryginalnego jest beznadziejna, 3 max 4 lata. Pęka i kruszy się. Za skumulowaną cenę 3 pasków gumowych już bym mógł kupić bransolete, która u producenta kosztuje ponad 6 tys zł. Pytanie więc do Was czy macie jakąś koncepcję na nieoryginalny pasek do tego zegarka. Niestety niestandardowe mocowanie nie pomaga, byłem w kilku miejscach i rozkładali ręce mówiąc, że się nie podejmą, że tylko oryginalne akcesoria IWC do tego pasują... ktoś? coś?

Z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Chciałbym pomóc, ale nie wiem jak. Strasznie perfidny zegar. Nawet Nato nie da się założyć. Miałem aktualnego AT Automatica na gumie, którego nosiłem codziennie przez 3 lata. Pasek był w idealnym stanie - żadnych przetarć, pęknięć, odkształceń, pozostał miękki i sprężysty, dosłownie nic się z nim nie działo. No i do tamtego zegara dało się założyć Nato, bo miał stałe teleskopy i normalny dystans między uszami.

Co do Twoich pasków, to podejrzewam, że były produkowane z innej mieszanki gumy, może technologia nie była jeszcze tak dopracowana. Oprócz tego, paski które kupowałeś nie są fabrycznie nowe, tylko zalegają gdzieś w magazynie i starzeją się, a w przypadku gumy to ma znaczenie.

Znalazłem coś takiego:

https://www.amazon.co.uk/StrapsCo-Silicone-Rubber-Aquatimer-Automatic/dp/B07659RF7M/ref=sr_1_1?s=watch&ie=UTF8&qid=1534838538&sr=1-1&keywords=iwc+3538

Podejrzewam, że jest miernej jakości, ale to zawsze coś nowego i na jakiś czas starczy. Pomyśl jednak o bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mam juz taki jeden z ebay’a, niestety to tylko wyglada w necie ze pasuje natomiast w oryginale jest ten system szybkiej wymiany i metalowa „zapadka” zatopiona w pasku z gumy, ktorych to elementow oczywiscie nie ma w pasku z ebay.

Anyway, dzieki za info, tak jak myslalem pewnie skonczy sie na bransolecie i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Tak, mam juz taki jeden z ebay’a, niestety to tylko wyglada w necie ze pasuje natomiast w oryginale jest ten system szybkiej wymiany i metalowa „zapadka” zatopiona w pasku z gumy, ktorych to elementow oczywiscie nie ma w pasku z ebay.

Anyway, dzieki za info, tak jak myslalem pewnie skonczy sie na bransolecie i tyle :)

Tak, wiem że tam jest ta wciskana zapadka, ale na e-bayu pisali że w komplecie jest 16mm teleskop, który (teoretycznie) można tam wcisnąć. Skoro to testowałeś i się nie sprawdza, dobrze wiedzieć. Przykro mi, ale zegarek mimo wszystko jest fajny. Lubię te dwukoronkowce IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba w modelu o generacje pozniejszym 3767 byla mozliwosc paska materialowego firmy Velcro i wtedy dodawali specjalne stalowe „laczniki” ktore wpinaly sie w ten system ale zdaje sie ze a/ system zapiecia sie zmienil w tej generacji b/ nie robili juz w 3767 kopert tytanowych a polaczenie stali zwyklej z tytanowa nie wygladaloby najlepiej

Btw moja zona ma gume na swoim TAG-u Aquaracer od 5 lat i tez praktycznie zadnych sladow zuzycia. Tez mysle ze ten kauczuk przelezal swoje w magazynach i sparciał co swoja droga dziwi w przypadku takiej firmy jak IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly update. zainspirowany tym linkiem z ebay, ktory podales gdzie byla informacja o teleskopie 16mm ktory powinien pasowac, odkopalem z szuflady podobny pasek z ebay, ktory mialem a ktorego nie bylem w stanie wpasowac i poszedlem do Z. Bronowskiego na Piekna. Pan Zbyszek jak zwykle dal rade, musial poprzewiercac dziurki w gumie bo zaden teleskop nie chcial wejsc ale w koncu sie udalo. Nie jest to sliczny pasek, spasowanie tez takie sobie ale przynajmniej zaplacilem 200zl a nie 1200 za watpliwej jakosci gume od IWC nie mowiac o bransolecie. 988a2b5c022961822499e01543703b8c.jpg9f059aef5d429f1f181a6ef8c3f03a62.jpgeff24f70f9eaf752c2632e514e84be03.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

O, to super! Faktycznie, wygląda to przyzwoicie od strony zewnętrznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)6b6339afbc89c496d3e0a44e8a72543f.jpg

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, jest super i nawet do chrono się przekonałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

:)

To ten sam sprzed paru stron? Portugalczyki, czego by o nich nie mówić, to jednak zegarki z klasą. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ten sam, ale inny właściciel. Mam go drugi dzień:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

To jeszcze raz gratulacje Tak się składa, że u mnie dziś na łapce też gości zegarek z tej linii.bc7290bea4c52a117af8a7e0b511a802.jpg

Wysłane z mojego BBB100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O takim to tylko pomarzyć, ale mam nadzieję, że kiedyś się znajdzie w mojej kolekcji. Jeszcze trochę życia mi zostało do realizacji celów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

O takim to tylko pomarzyć, ale mam nadzieję, że kiedyś się znajdzie w mojej kolekcji. Jeszcze trochę życia mi zostało do realizacji celów

Chyba najważniejsze, to gonić króliczka ;)  Też kiedyś marzyłem o tym zegarku. Jak go tylko kupiłem, czar prysnął, spowszedniał mi po prostu i szybko przestał cieszyć. Ale póki co, jest i trzeba go od czasu do czasu ponosić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że tych króliczków bardzo się namnorzyło i nie wiem, czy zdąże je wszystkie złapać hehehe

Zegar świetny, wart uwagi i ponoszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moich 17cm (choć nadgarstek płaski) ten zegarek wydaje sie ogromny - wiekszy, niz PAM... Ale jakbym miał większą rękę, to byłby napewno mocną pozycją na liście zakupów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi