Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sanik

Nowe "amerykańskie" zakupy

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, tomaliusz napisał(-a):

Tak, szkło to plastik a w zasadzie to akryl, jest trochę lepszy niż hesalit bo mniej kruchy który teraz montują w nowych wypustach a hesalit mają już tylko w zasadzie zegarki vintage.

Co ciekawe wszędzie piszą że w tym modelu jest szkiełko mineralne i to samo mówią w recenzjach ale to szkiełko akrylowe, łatwo na żywo to stwierdzić.

Jedynie na stronie producenta jest prawdziwa informacja o szkle akrylowym.

Nie wiem co z tymi recenzentami 🤦

Szkiełko jest bardzo przejrzyste i mimo że łapie ryski od samego patrzenia (mankietowe) to jeszcze łatwiej je spolerować i wystarczy do tego pasta do zębów 🤭 

Miałem już takie szkiełka w zegarkach i jest klimat 👍 

Tarcza piękna, subtarczki wycięte poniżej tarczy, taka kanapka pamowa 😅

Indeksy nakładane, Q na tarczy ładnie się prezentuje i nadaje sportowego charakteru.

I trafia w indeksy na tej małej tarczce 😁 

Chrono ładnie pracuje, można zmierzyć dwa czasy - międzyczas.

Bransoleta wygodna, nie szeleści i nie rwie kudłów.

A na deklu patent do szybkiej zmiany baterii.

17384230236646526580096555752677.jpg

Trafianie w indeksy to coś co potrafi ucieszyć. Ja ostatnio kupiłem Casio za jakąś śmieszną kwotę i też trafia a to w zegarku za "stówkę" oczywiste nie jest. Nawet w sporo droższych kwarcach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie od jakiegoś czasu wbił się w głowę Timex Pan Am no i stało się :)) jak na sikor za nieco ponad 500 PLN wykonanie , detale całkiem całkiem , pasek raczej mizernej jakości kilka razy zamknięty w klamrę i już widać "zmarszczki" , zobaczymy jak będzie dalej 

IMG_0754.JPG

IMG_0755.JPG

IMG_0756.JPG

IMG_0757.JPG

IMG_0760.JPG

IMG_0761.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disney więc chyba amerykański a przynajmniej stamtąd sprowadzony, choć na deklu dumny napis "Assembled in China". ;) 

20250206_065512.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przyszedł do mnie dzisiaj Invicta Grand Diver 3047. Zamówiony z tego linku

https://amzn.eu/d/c0ErRkY
Rotor nie jest żółty z oznaczeniami min. mechanizmu jak na fotkach aukcji. Czy wszystko jest ok i występują też takie egzemplarze czy dostałem replikę.

IMG_1500.jpeg

IMG_1499.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.03.2025 o 17:02, lukaszwasil napisał(-a):

Witam, przyszedł do mnie dzisiaj Invicta Grand Diver 3047. Zamówiony z tego linku

https://amzn.eu/d/c0ErRkY
Rotor nie jest żółty z oznaczeniami min. mechanizmu jak na fotkach aukcji. Czy wszystko jest ok i występują też takie egzemplarze czy dostałem replikę.

IMG_1500.jpeg

IMG_1499.jpeg

W ofercie jest zdjęcie z kolorowym rotorem, więc ja bym zwrócił. Masz do tego prawo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

22 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

W ofercie jest zdjęcie z kolorowym rotorem, więc ja bym zwrócił. Masz do tego prawo.

Tak zrobiłem ale nie ze względu na kolor rotora bo już na stronach Invicty są informacje ze kolor rotora zależy od aktualnej dostępności. Tylko dlatego że ewidentnie przyszedł towar używany po zwrocie. Pudełko nie było zabezpieczone folią, na szkiełku i deklu nie było zabezpieczeń z folii i brakowało po jednym ogniwie w bransolecie. Cały zegarek był brudny.

Zamówiony tu:

https://invictastores.com/invicta-pro-diver-automatic-men-s-watch-47mm-steel-3047

Teraz nie powinno być problemu.

Edytowane przez lukaszwasil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lukaszwasil napisał(-a):

Tak zrobiłem ale nie ze względu na kolor rotora bo już na stronach Invicty są informacje ze kolor rotora zależy od aktualnej dostępności. Tylko dlatego że ewidentnie przyszedł towar używany po zwrocie. Pudełko nie było zabezpieczone folią, na szkiełku i deklu nie było zabezpieczeń z folii i brakowało po jednym ogniwie w bransolecie. Cały zegarek był brudny.

Zamówiony tu:

https://invictastores.com/invicta-pro-diver-automatic-men-s-watch-47mm-steel-3047

Teraz nie powinno być problemu.

Widać więc, że miał już wcześniej więcej rozczarowanych, chwilowych właścicieli.

A rotor powinien być taki jak na mojej fotce a jak im się nie chce ponosić kosztów ozdabiania, to już lepiej by dali pełny dekiel.

20250308_093140.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Widać więc, że miał już wcześniej więcej rozczarowanych, chwilowych właścicieli.

A rotor powinien być taki jak na mojej fotce a jak im się nie chce ponosić kosztów ozdabiania, to już lepiej by dali pełny dekiel.

To patrz tu https://www.invictastores.eu/collections/pro-diver/invicta-grand-diver-3047-mens-automatic-watch-47mm/ ostania fotka. Tak jest przy każdym automacie na stronie. Cięcie kosztów ewidentnie. Masz racje nie ma zdobienia to lepiej dekiel pełny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

$350 w Costco, nie moglem odmowic…

IMG_3330.jpeg

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kogo nie stać na Omegę ze Snoopym, temu polecam Snoopiego w Timexie. Za mniej więcej 1% ceny. ;) 

Zamówienie złożone, przyjdzie za kilka dni...

timex-q-x-peanuts-snoopy-tw2w68900uk_263283_396428.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250512_132117.jpg

20250512_132138.jpg

20250512_145030.jpg

20250513_104957.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 10.03.2025 o 11:21, Paulus57 napisał(-a):

20250308_093140.jpg

Do  NH35  łatwo jest dokupić nowy  rotor, lepiej wyglądający niż oryginany,  w dowolonym kolorze,  a  zmienić  można samemu. 

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Euryk napisał(-a):

Do  NH35  łatwo jest dokupić nowy  rotor, lepiej wyglądający niż oryginany,  w dowolonym kolorze,  a  zmienić  można samemu. 

Oryginalny, taki jak na moim zdjęciu, jest najładniejszy. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi