Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedys marzylem o wersji podstawowej (purystycznej) ale odkad wyszedl 372, to tylko ten model bylby u mnie brany pod uwage jako model historyczny, a przy tym rowniez uzytkowy (3 dni rezerwy i manual), jednak brak daty troche mnie zniecheca. Za to 233 ma wszystko to, co potrzeba do zycia i jeszcze wiecej, choc nie kazdemu przypadnie tyle rzeczy na tarczy. Jednak trzeba tez brac pod uwage to, iz chocby wskaznik rezerwy chodu jest jeden jedyny i nie spotkamy takowego u konkurencji, co bardzo milo wyroznia ta marke i jej oryginalnosc :)

W Twoim przypadku 312 bylby chyba dobrym kierunkiem.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak to zdjecie troche mnie odstraszylo od plexiglasu... :wacko:

post-25547-0-38886000-1426167814_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak to zdjecie troche mnie odstraszylo od plexiglasu... :wacko:

attachicon.gif1.jpg

Dlatego zamiast 372 lepiej kupić 422.

Oczywiście pod warunkiem posiadania sporego nadgarstka - te zegarki to 47 mm

Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie - prawdziwy Pam = kanapka B):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie - prawdziwy Pam = kanapka B):)

Oj tam, oj tam nie znacie się. :D Prawdziwy pam jest jeden. 000  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

390 jest genialny. Moglem brac od Pitera, bo pewnie dlugo sie nie pojawi:-(.

@S-3 jak nie znajdziesz uzywki to sprawdz koniecznie w Jansenie ceny, bo mozna sie przewiesc szukajac "okazji" za granica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

390 jest genialny. Moglem brac od Pitera, bo pewnie dlugo sie nie pojawi:-(.

@S-3 jak nie znajdziesz uzywki to sprawdz koniecznie w Jansenie ceny, bo mozna sie przewiesc szukajac "okazji" za granica

Dzięki wysłałem zapytanie do Jansen o ceny kilku modeli, głównie interesuje mnie 560, 510, 000.

Wysłałem też email do KRAFT odnośnie tej 390 co mają ale cisza, chyba nie chcą go sprzedać, no cóż mówi się trudno.

Edytowane przez S-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem też email do KRAFT odnośnie tej 390 co mają ale cisza, chyba nie chcą go sprzedać, no cóż mówi się trudno.

Ja się dziwie, że w ogóle go mają, to znaczy podejrzewam, że oni tych zegarków fizycznie nie mają, tylko wiedzą skąd wziąć i dopiero jak im się zrobi przelew to je kombinują.

Ja ze swojego doświadczenia to powiem Ci tak, że jeżeli masz poświęcić Suba za Pama to się zastanów, a ja Ci radzę nie rób tego!  :)

Najlepiej sprzedaj audio za auta i dokup Zero, z takim pakietem można gasić światło z zakupami zegarkowymi na kilka lat  :D , a kupić Submarinera to jest gehenna, bo albo trzeba wyskoczyć z 30k, albo ryzykować  :(

Konkluzja moja jest taka, że ani Panerai nie zastapi Rolexa, ani Rolex Paneraia. Jak raz zakosztowało się tego "trunku" to już się nie wytrzeźwieje  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ja się dziwie, że w ogóle go mają, to znaczy podejrzewam, że oni tych zegarków fizycznie nie mają, tylko wiedzą skąd wziąć i dopiero jak im się zrobi przelew to je kombinują.

Ja ze swojego doświadczenia to powiem Ci tak, że jeżeli masz poświęcić Suba za Pama to się zastanów, a ja Ci radzę nie rób tego!  :)

Najlepiej sprzedaj audio za auta i dokup Zero, z takim pakietem można gasić światło z zakupami zegarkowymi na kilka lat  :D , a kupić Submarinera to jest gehenna, bo albo trzeba wyskoczyć z 30k, albo ryzykować  :(

Konkluzja moja jest taka, że ani Panerai nie zastapi Rolexa, ani Rolex Paneraia. Jak raz zakosztowało się tego "trunku" to już się nie wytrzeźwieje  :P

Kolega mądrze prawi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj wiem to wszystko. 

Dobra lecę do JANSEN zobaczyć tego 560.

Jest na stanie, zobaczę i przemyślę temat  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to weź napisz tu lub na PW ile ostatecznie za niego i weź zapytaj czy mają na stanie 024 i jaka cena, jak możesz  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to weź napisz tu lub na PW ile ostatecznie za niego i weź zapytaj czy mają na stanie 024 i jaka cena, jak możesz  :)

Byłem w Jansen 024 brak. Praktycznie nie ma nic z linii historycznej.

Obejrzałem 560. Ma wadę w postaci wgniotki ok 3mm w dolnej części koperty. 

Cena do negocjacji  (katalogowo 6100 ).

Sam się zastanawiam czy warto??? go brać z tą wgniotką. Jak myślicie?

64858603223476738333.jpg

28470558030627311157.jpg.

Edytowane przez S-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki. :-)

560 brac, do 5k euro brac! Jezeli oczywiscie Ci ten model pasuje ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo122 sorry że nie zapytałem o cenę ale zobaczyłem Twój post już jak wyszedłem z Jansen.

Z tym brać to się waham, bo jednak ta wgniotka jest. Może nie o samą wgniotkę się martwię a o to jak powstała i czy nie wpłynie negatywne na samą pracę mechanizmu. Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie pytałeś ich przypadkiem o źródło pochodzenia tej wgniotki? Powinni wiedzieć, bo to nie jest mikro ryska tylko ktoś by zauważył jak przydzwonił o coś zegarkiem. Chyba że taki egzemplarz dostali od producenta.

Z info w Jansen wynika że taki dostali od producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wierzę, że taka marka wysłała taki egzemplarz jako pełnowartościowy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym brać to się waham, bo jednak ta wgniotka jest. Może nie o samą wgniotkę się martwię a o to jak powstała i czy nie wpłynie negatywne na samą pracę mechanizmu. Co o tym sądzicie?

Od kilku godzin o tym myslę i jednak ja bym zdecydowanie brał za odpowiednią cenę. Pewnie, że ryzyko jest, ale ostatecznie masz gwarancję i najwyżej przez jakiś czas będzie w Monachium ;) 
Moim zdaniem to uszkodzenie powstało u nas w kraju, bo kiedyś czytałem chyba na paneristi, że zegarek z większym wgnieceniem wrócił z serwisu bez śladu i była dyskusja czy wymienili kopertę czy mają jakiś sposób, żeby takie coś naprawić, więc myślę, że zrobiliby to przed wysyłką do AD. Jest jeszcze teoria o Polsce jak kraju drugiej kategorii gdzie wysyła się wadliwe produkty, ale ja w to nie wierzę. W sumie mało ważne w tym momencie jak to się stało, bo prawdy nikt Ci nie powie, ważne czy jak go kupisz to będziesz mógł z tym żyć, bo nikt z nas nie będzie go nosił ;) . No i jeszcze kwestia przy odsprzedaży, ale przy odpowiedniej cenie w salonie to nie problem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-3 Masz go czy nie :)

Edytowane przez igory76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panerai z rana jak śmietana

Na nowym pasku :)

a50cbd46c8db9146312bc2377c8fd44b.jpg3c117b596d6b2107bd39cdf9a64fd14b.jpg

Wysłane z mojego iPhone 5s

przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-3 Masz go czy nie :)

No jutro odbieram więc prawie mam.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jutro odbieram więc prawie mam.  :D

no to czekamy na zdjęcia i jak będzie taka opcja to bym chętnie zobaczył go na żywo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czekamy na zdjęcia i jak będzie taka opcja to bym chętnie zobaczył go na żywo :)

Nie ma problemu, jak odbiorę to możemy się gdzieś spotkać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi