Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie! Dla mnie to jedyny Pam który ma wszystko to co chciałbym mieć w Pamie- unitas, 47mm, koperta 1950, kanapka, wszystkie indeksy (3,6,9,12) i sekunda! A podobno nie ma idealnego Pama...;)

Edytowane przez szymon__k

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I złote wskazówki.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda;) dlatego jak dobrze pójdzie to mimo że 557 jest świetny to będzie za jakiś czas szukał nowego domu!:)

Edytowane przez szymon__k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie! Dla mnie to jedyny Pam który ma wszystko to co chciałbym mieć w Pamie- unitas, 47mm, koperta 1950, kanapka, wszystkie indeksy (3,6,9,12) i sekunda! A podobno nie ma idealnego Pama...;)

Nie ma, nie ma...bo nie ma dobrych projektów z wszystkimi czterema indeksami i małą sekundą... dlatego ja rezygnuję z sekundy i zawsze wybieram 372 i jeszcze ta data na tarczy chyba tylko po to żeby sepleniący 50 cent ochrzcił ten zegar ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda;) dlatego jak dobrze pójdzie to mimo że 557 jest świetny to będzie za jakiś czas szukał nowego domu!:)

:-))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma, nie ma...bo nie ma dobrych projektów z wszystkimi czterema indeksami i małą sekundą... dlatego ja rezygnuję z sekundy i zawsze wybieram 372 i jeszcze ta data na tarczy chyba tylko po to żeby sepleniący 50 cent ochrzcił ten zegar ;-)

Co do daty 1950 to zgoda! Mogło by jej nie być ale sekunda w tym wydaniu zupełnie mi nie przeszkadza a nawet mi się podoba! Co innego gdy umieszczona jest zamiast indeksu 9...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się wam podoba coś takiego,dla mnie ciekawa koncepcja i w formie limitki pewnie by poszło

post-37475-0-44333700-1573470943_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie Pam - ale ciekawe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie Pam - ale ciekawe

Co masz Paweł na myśli?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz Paweł na myśli?

W stosunku do obecnie proponowanej kolekcji koperta wygląda z tarczą cali bradzo „kanciasto”- wiem ze są uwarunkowania historyczne ale odbiega to od obecnej stylistyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stosunku do obecnie proponowanej kolekcji koperta wygląda z tarczą cali bradzo „kanciasto”- wiem ze są uwarunkowania historyczne ale odbiega to od obecnej stylistyki.

Hmm, kanciasto to wygląda napis Officine Panerai Brevettato (stosowany od połowy lat 50) do zegarka z lat 40 ;)

Tarcza error-proof była stosowana w ref. 3646 więc jest to spójny design.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

944:)

Fajna fura. Bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Właśnie odebrałem. Jakiś taki mały się wydaje w zestawieniu ze 112.

397d787c181d3afe301b53e5c909cb2a.jpg

Wysłane z mojego BBF100-6 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W odpowiedzi do niewidocznych już postów choć nie ja je usuwałem to jednak się wypowiem.

To jakie jest forum zależy od jego użytkowników Panowie, a to że się zmienia to normalne. Wszystko się zmienia, my też.

Odnośnie usuwania kont - każdy ma do tego prawo. Każdy też ma obowiązek przestrzegać regulamin forum a jeśli tego nie robi powinien liczyć się z reakcją administracji.

Przykro wszystkim, że odchodzą użytkownicy z ogromną wiedzą ale tak było jest i będzie. Na szczęście przychodzą nowi i nakręcają ten mechanizm :)

Użytkownikom z dłuższym stażem na forum proponuję w ulubionych tematach cofnąć się o dwa a później o cztery lata i przypomnieć sobie użytkowników którzy wtedy się udzielali a dziś ich nie widać.

A odnośnie kolejnych wcieleń - staramy się jak możemy, niestety nie wszystko da się wyłapać a jeszcze mniej można udowodnić.

Nie obrażajmy się na siebie bo nie tędy droga.

Przecież łączy nas wspólna pasja i tutaj możemy ją rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łączy nas wspólna pasja - tutaj zgoda.

Natomiast nie rozumiem dlaczego usunięto komentarze aktualnej sytuacji, które nie łamały regulaminu ...? To jest smutne, bo pojawia się komentarz admina do naszych komentarzy, kiedy tamtych już nie widać... a forum staje się przez to nieczytelne, dyskusja przenosi się na priv...

Mam nadzieje, że Passero wróci a ten komentarz nie zostanie skasowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łączy nas wspólna pasja - tutaj zgoda.

Natomiast nie rozumiem dlaczego usunięto komentarze aktualnej sytuacji, które nie łamały regulaminu ...? To jest smutne, bo pojawia się komentarz admina do naszych komentarzy, kiedy tamtych już nie widać... a forum staje się przez to nieczytelne, dyskusja przenosi się na priv...

MOŻECIE DYSKUTOWAĆ w odpowiednim dziale i temacie temu poświęconym, a nie bombardowanie tematów które z ww. zagadnieniem nie mają nic wspólnego.

Mam nadzieje, że Passero wróci a ten komentarz nie zostanie skasowany.

Ja za to mam nadzieję, że zrozumiesz Ty i wszyscy, że nikt przeważnie nikogo nie usuwa - tacy userzy jak ten zgłosił się sam do usunięcia swojego konta. Więc takie prośby prosimy kierować bezpośrednio do tych ludzi, a nie "mam nadzieję, że wróci" - to nie zależy od nas. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za to mam nadzieję, że zrozumiesz Ty i wszyscy, że nikt przeważnie nikogo nie usuwa - tacy userzy jak ten zgłosił się sam do usunięcia swojego konta. Więc takie prośby prosimy kierować bezpośrednio do tych ludzi, a nie "mam nadzieję, że wróci" - to nie zależy od nas. :)

Może nie chciał być cyganem co wisi zamiast kowala. Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOŻECIE DYSKUTOWAĆ w odpowiednim dziale i temacie temu poświęconym, a nie bombardowanie tematów które z ww. zagadnieniem nie mają nic wspólnego.

Ok mam odmienny punkt widzenia i na tym zakończmy.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191113/c6b00edac7df7655a7011aae0d719f46.plist

Taka sytuacja :)

Edytowane przez nomysz4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Cygana na kolanie oglądane? Jak z „ perfumą” na stacji benzynowej :-))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:))) przypadkowe spotkanie dwóch kolegów a że rzadko mamy przy sobie tylko jeden zegarek to tak jakoś wyszło :))) Edytowane przez nomysz4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaa.... w Urzędzie Pracy na potwierdzenie gotowości. Teraz rozumiem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi