Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię Wostoki. Ostatnio w poznawaniu tych zegarków zaszedłem w rejony w których nie pomyślałbym, że się znajdę.

Czy ten Wostok jest w oryginale?

Muszę chyba zresetować komputer,bo jakiś problem.

Mówisz o tym co ja podlinkowalem?

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o tym co ja podlinkowalem?

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Nie. Mówię o swoim, do którego nie mogłem wstawić zdjęcia, już wstawiłem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię Wostoki. Ostatnio w poznawaniu tych zegarków zaszedłem w rejony w których nie pomyślałbym, że się znajdę.

Tak. Zdaje się, że przy tej tarczy były te wskazówki bez lumy. Przy innych tarczach tego 2605 miały kształt grota z lumą, na przykład niebieską

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko oryginał :)

post-49869-0-22940100-1522186580_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki miałem nadzieję, że oryginał, czyli tego modelu trzeba  szukać jako Wostok 2605.

Jakiś czas temu spodobały mi się małe Starty, konstrukcyjnie i wizualnie, ale one mają słabej jakości powłokę pozłacaną... Dlatego zwróciłem uwagę na ten model Wostoka, bo tu pozłacana koperta wygląda rewelacyjne i jest bardzo dobrze zaprojektowana.

Nie mogę dokładnie sprawdzić bo w tym modelu rozstaw teleskopów jest mniejszy niż 18 mm i nie mam takiego paska, ale czuję, że ten zegarek, pomimo pozorów, bardzo dobrze wygląda na ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki miałem nadzieję, że oryginał, czyli tego modelu trzeba  szukać jako Wostok 2605.

Jakiś czas temu spodobały mi się małe Starty, konstrukcyjnie i wizualnie, ale one mają słabej jakości powłokę pozłacaną... Dlatego zwróciłem uwagę na ten model Wostoka, bo tu pozłacana koperta wygląda rewelacyjne i jest bardzo dobrze zaprojektowana.

Nie mogę dokładnie sprawdzić bo w tym modelu rozstaw teleskopów jest mniejszy niż 18 mm i nie mam takiego paska, ale czuję, że ten zegarek, pomimo pozorów, bardzo dobrze wygląda na ręce.

Wostok 2605 to numer werku. Był montowany nie tylko w tego rodzaju wostokach (generalnie - dolana sekunda plus data).

Jeśli mówisz o startach w aluminiowych kopertach, to one nie były pozłacane - były anodowane i pomalowane w kolorze złota (podobne koperty były jeszcze stosowane w zimach i pobiedach zimowych). Ta powłoka jest wyjątkowo nietrwała.

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok 2605 to numer werku. Był montowany nie tylko w tego rodzaju wostokach (generalnie - dolana sekunda plus data).

Jeśli mówisz o startach w aluminiowych kopertach, to one nie były pozłacane - były anodowane i pomalowane w kolorze.  złota (podobne koperty były jeszcze stosowane w zimach i pobiedach zimowych). Ta powłoka jest wyjątkowo nietrwała.

Masz rację. Kiedyś czytałem czytałem o małych Startach i zapomniałem... rzeczywiście koperta nie jest pozłacana tylko pomalowana w kolorze złota.

Konstrukcja podoba mi się, bo dekiel jest stalowy i od razu można wyjąć mechanizm, po zdjęciu dekla.Sama tarcza jest idealnie zaprojektowana, trochą przypomina Sygnał-a ze względu na czcionkę napisu i indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten zegarek jest oryginalny? Ktoś wie coś więcej o tych zegarkach z tego okresu?

post-102926-0-98227000-1522422288_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Czy ten zegarek jest oryginalny? Ktoś wie coś więcej o tych zegarkach z tego okresu?

Jaki fajny Buran. Bierz nie pytaj. Szukam takiego dla mojego kolegi na prezent tylko ceny mnie hamują. Znaczy na alle nie widziałem, a na zatoce ceny mało zachęcające.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te, które widziałeś to w chromowanej czy pozłacanej kopercie?

Nie wiedziałem, że te zegarki produkowali w CCCP dlatego szukam coś o ich historii.

Bardzo  cicho chodzi, prawie nie słychać mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja burany widziałem tylko w chromie. Ale to nie znaczy że nie było złoconych.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo dużo w chromie.

Nie wygląda aby koperta nie była od tego zegarka, zresztą kto zamienia chromowaną

na pozłacaną.

Szukam jednak modelu w necie w takiej kopercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A napewno jest pozłacana? Ma punce?

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest według mnie zlocona koperta na 100% . Inaczej wyglada polerowany mosiądz

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jedzie do mnie ze Słowacji, mam, dwa trzy zdjęcia, z tego co mi mówili to raczej pozłacana, ale chyba nie ma oznaczenia.

Nie wiem jaki to okres, czy pomimo CCCP to początek lat 90, czy lata 80 - te.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta nie musi być złocona. Może być anodowana na złoto, jeżeli nie ma oznaczenia, a to już nie jest złocenie. Więc może to być nowsza koperta z lat 90, kiedy taką powłokę często stosowano np w komandirach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jedzie do mnie ze Słowacji, mam, dwa trzy zdjęcia, z tego co mi mówili to raczej pozłacana, ale chyba nie ma oznaczenia.

Nie wiem jaki to okres, czy pomimo CCCP to początek lat 90, czy lata 80 - te.

Zobaczysz jak przyjedzie. Tak jak pisze Mawis może to być anodowanie. Napewno musisz poszukać koronki bo ta jest od czegoś innego, i z tego co widzę na telefonie to chyba brakuje pierścienia pod szkłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurka! Faktycznie Mawis, moze byc anodowanie

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi mówią to nie wygląda na anodowane tylko na pozłacane, minimalnie chłopaki znają się na tym - może rzeczywiście jednak anodowane.

Dziwi mnie mała ilość informacji na temat tego modelu, a może nie potrafię odszukać.

Koperta oryginał bo znalazłem takie same w chromie, dwa rodzaje, koronka raczej nie oryginał.

Nie mogę znaleźć takiej koperty w kolorze złota  - nie wiem z jakiego powodu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi mówią to nie wygląda na anodowane tylko na pozłacane, minimalnie chłopaki znają się na tym.

Koperta oryginał bo znalazłem takie same w chromie, dwa rodzaje, koronka raczej nie oryginał.

Nie mogę znaleźć takiej koperty w kolorze złota  - nie wiem z jakiego powodu?

Koperta z tego Burana tak na oko wygląda na pozłacaną choć wydaje mi się że ten typ koperty nie był złocony. Mam taką na wostoku "papieskim" i wydaje mi się że nie jest to złocenie tylko jakaś inna technologia.

post-49869-0-72002300-1522491076_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.