Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

A do mnie trafiła taka pobieda. Pierwszy raz ją widzę, ale nie wiem czy jest rzadka. Moje pytanie brzmi: Jaki powinna mieć sekundnik? :)

post-104390-0-65725700-1540330747_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie trafiła taka pobieda. Pierwszy raz ją widzę, ale nie wiem czy jest rzadka. Moje pytanie brzmi: Jaki powinna mieć sekundnik? :)

attachicon.gif44747971_456755638181077_6132822022872367104_n.jpg

Rzadsza, chętnie kupię :)

https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982/album/AF1QipPdi3ccSPkknYDvLEIZ9zLcUxqXLGa2oNwwiNkb/AF1QipNw4_IRJ3XIzYPq9H-j-aDz61bwrqsJo5r15rUy

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Pobied niechętnie się pozbywam, więc raczej nie sprzedam  :P

Zakładam, że to nie taki sam sekundnik jak przy "większych" Pobiedach i też będzie o niego ciężko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Pobied niechętnie się pozbywam, więc raczej nie sprzedam  :P

Zakładam, że to nie taki sam sekundnik jak przy "większych" Pobiedach i też będzie o niego ciężko?

Sekundnik raczej analogiczny jak w Moskwach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składak jakiś to będzie ?

bo te złocone indeksy , wskazówki  i sekundnik jakoś nie pasują , za to fajny podwójny dekiel .

Ano składak. Koperta i koronki ze starszego Sygnała, tarcza i wskazówki z nowszego Poljota budzika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Nie to mix minimum 3 zegarków

Takie 3 w jednym :D

Edytowane przez Lukas_op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojciech1500 ostatnio szukał takiego dekielka do Sygnała ale chyba już znalazł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką tarczę Sputnika znalazłem.... I na szybko wyszukałem u siebie taka kopertę - to od tego Sputnika?

Co robicie z tarczami w takim stanie? Wyrzucacie? Reanimujecie?

No tak się zastanawiam?

Taki ułamany sekundnik nadaję się czy już nie?

post-102926-0-04060700-1540976920_thumb.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, koperta jest od sputnika. Resztki oryginalnej koronki z dziubkiem też chyba są. Z tarczą nic nie zrobisz, jest oryginalna ale stan agonalny. W tym wszystkim jedynie wskazówka sekundowa jest interesująca (jak byś chciał całość sprzedać, to jestem chętny, brakuje mi tej wskazówki - zresztą nie tylko mi :)

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytania co do wzoru tarcz Pobied z centralną sekundą z pierwszej moskiewskiej fabryki zegarków. Jeszcze jakiś czas temu myślałem, że jest tylko jeden wzór (na pierwszym pokazanym zdjęciu) z sygnowaniem fabryki Kirowa. Ale znalazłem jeszcze dwa wzory (drugie i trzecie zdjęcie). Drugi z napisem Сделан в СССР, a trzeci zarówno z pierwszym, jak i drugim napisem.

Może ktoś coś wie, więc moje pytania brzmią: czy wszystkie wzory są oryginalne? W jakich latach wychodziły poszczególne wzory tarcz? No i czy wszystkie wzory występowały zarówno w wersji z czarnymi indeksami, jak i w wersji ze złotymi indeksami?

Pierwszy

post-104390-0-64242200-1540989873_thumb.jpg

Drugi

post-104390-0-19134900-1540989883_thumb.jpg

Trzeci

post-104390-0-10106300-1540989862_thumb.jpg

Zdjęcia z internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie są oryginalne, kolory wskazówek i indeksów również były obydwa.

Dzięki za odpowiedź, chciałem się upewnić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie ucieszyłem się tak ze składaka, który był

jako dodatek w zestawie. (ponownie dzięki pomocy Roberta (kolega Cecon)

30% Stolicznego, 60% Rodiny.

Wskazówki chyba do tej tarczy?

post-102926-0-13048100-1541158785_thumb.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ciekawa, bo pochodzi od asymetrycznego Stolicznego (bardzo rzadki). Wskazówki pasują do Stolicznych, natomiast chyba nie do tego modelu. Mechanizm przypuszczam zwykły 2409 (nie automat - a szkoda). Sprawdź, może Ci się poszczęści automatem. Koperta od rodiny. Generalnie składak z 2 zegarków (chociaż to zależy od mechanizmu), przy cxym będzie ciężko (bardzo) dokupić kopertę do tarczy i tarczę z mechanizmem do koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ciekawa, bo pochodzi od asymetrycznego Stolicznego (bardzo rzadki). Wskazówki pasują do Stolicznych, natomiast chyba nie do tego modelu. Mechanizm przypuszczam zwykły 2409 (nie automat - a szkoda). Sprawdź, może Ci się poszczęści automatem. Koperta od rodiny. Generalnie składak z 2 zegarków (chociaż to zależy od mechanizmu), przy cxym będzie ciężko (bardzo) dokupić kopertę do tarczy i tarczę z mechanizmem do koperty.

Wskazówki mogą być chyba te...

Kopertę znalazłem u siebie taką, chyba do Stolicznego.

post-102926-0-48600700-1541161340.jpg

post-102926-0-07481800-1541161502_thumb.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to może ta tarcza była też w zwykłej kopercie i w takim zestawieniu jak na zdjęciu. Mi się ona kojarzy z asymetryczną złoconą kopertą, bardzo rzadkim modelem. Jeśli były takie, jak pokazałeś, to masz zdecydowanie ułatwione zadanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi