lec 61 #176 Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Ta Duśka szatynka podbiła me serduchoi ciśnienie! Ładna sucz! Co do literek L i C,to osobiście mam słabość, tak że wszelkie oznaczenia nimiwywołują u mnie sympatię!Te ufo zajefanea klasykowi należna jestprzyzwoita fota. Zaakcentowana sepiąStaszkowa Dewociauwypukla glisz tarczy.Kapitalnie cyknięte wskazy co zasługuje Staszkuna uznanie! Mój ministrant już po mszy,poszedł był do swego pudełka. Od jutra zmagam sięze swym równolatkiemw swej znojnej codzienności. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #177 Napisano 18 Czerwca 2014 Minutę później byłbyś "punktualnie". Niesamowite są te "guziołki" 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #178 Napisano 18 Czerwca 2014 Źle ze mną... utknąłem na stronie... gapię się na "Pilota" Marcina a potem trochę w dół i "Doxa" Narfasa ... i znowu do góry ...chory jestem ... 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #179 Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) a ten "Hanhard"... Hanhart, Hanhart, Hanhart... To, że wskazy rzeźbionez jakiegoś kredensowego witrażuchyba nie bardzo jest wspominać.. Nic bardziej mylnego. W kilku miejscach o tym wspominałem, ba, nawet dość szczegółowo z praktycznie całym procesem ich powstawania. Dodam że oprócz wspomnianych wskazówek robiony był pasek o czym wspomniał jimmy i przyciski. Szczerze to z całej pracy jestem bardzo zadowolony, a co za tym idzie, dla mnie powód do dumy, co też jak wspomniałem zostało w kilku miejscach przedstawione. Z innej strony, nie jest to relikwia cały czas zamknięta w klimatyzowanym sejfie, a urządzenie z założenia jak wszystkie moje zegarki, przeznaczony do codziennego użytkowania . Tak jak wspomniał kolega Narfas jest to Fliegerchronograph, a dokładniej jeden z kilku modeli chrono Hanharta produkowane na nieoficjalne zamówienia jednostek Luftwaffe. Numeracja mechanizmu wskazuje na początek 1943r, a więc początek produkcji tego dwuprzyciskowego modelu. Z całej palety oferowanej przez niemiecką filie tego producenta od 1938r. skierowaną na potrzeby niemieckiego lotnictwa, ta wersja była najmniej liczebna. Wyprodukowano zaledwie 10 tyś egzemplarzy, z czego do dzisiejszych czasów przetrwało nie wiele. Osobiście spotkałem jeszcze jeden tego typu egzemplarz.Źle ze mną... utknąłem na stronie... gapię się na "Pilota" Marcina a potem trochę w dół i "Doxa" Narfasa ... i znowu do góry ...chory jestem ... Nie idź tą drogą , bo potem to nawet przyciski do papieru będziesz zbierał Edytowane 18 Czerwca 2014 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #180 Napisano 18 Czerwca 2014 A może taki klasyk??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #181 Napisano 18 Czerwca 2014 Hanhart, Hanhart, Hanhart... Nic bardziej mylnego. W kilku miejscach o tym wspominałem, ba, nawet dość szczegółowo z praktycznie całym procesem ich powstawania. Dodam że oprócz wspomnianych wskazówek robiony był pasek o czym wspomniał jimmy i przyciski. Szczerze to z całej pracy jestem bardzo zadowolony, a co za tym idzie, dla mnie powód do dumy, co też jak wspomniałem zostało w kilku miejscach przedstawione. Z innej strony, nie jest to relikwia cały czas zamknięta w klimatyzowanym sejfie, a urządzenie z założenia jak wszystkie moje zegarki, przeznaczony do codziennego użytkowania . Tak jak wspomniał kolega Narfas jest to Fliegerchronograph, a dokładniej jeden z kilku modeli chrono Hanharta produkowane na nieoficjalne zamówienia jednostek Luftwaffe. Numeracja mechanizmu wskazuje na początek 1943r, a więc początek produkcji tego dwuprzyciskowego modelu. Z całej palety oferowanej przez niemiecką filie tego producenta od 1938r. skierowaną na potrzeby niemieckiego lotnictwa, ta wersja była najmniej liczebna. Wyprodukowano zaledwie 10 tyś egzemplarzy, z czego do dzisiejszych czasów przetrwało nie wiele. Osobiście spotkałem jeszcze jeden tego typu egzemplarz.Nie idź tą drogą , bo potem to nawet przyciski do papieru będziesz zbierał ...............takie Marcin Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #182 Napisano 18 Czerwca 2014 czasem... bywa... 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #183 Napisano 18 Czerwca 2014 A u mnie dzisiaj był żółtek , ale rodzina wciąż ta sama. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #184 Napisano 18 Czerwca 2014 Panowie!Te Wasze zegarki zachwycają! ale żeby zajumać kwit parkingowyz Ku'damm w Berlinie i zafasować se na pasek,to cios po niżej pasa!!! Tym czasem ja nie nadążam robić fociszonów,na swym nadgarstku. Rozbrajacie jakieś kukuruźnikiz czasomierzy a ja do lotniskamam daleko i żadnych dojść. Chyba se przywiozeod pierwszej busolę, by jakoś nawiązaćdo lotników lubpasażerów. Jednakże zmieniam wcześniej budzik!I od jutra se zaprykuje, panienkę z koszulką nocnąpod okryciem. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #185 Napisano 18 Czerwca 2014 Bardzo przyjemna Dosia! A co to za zegarki w tle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #186 Napisano 18 Czerwca 2014 Czasem, w retro nastroju: 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #187 Napisano 18 Czerwca 2014 Uwielbiam te kosteczki z dwudziestolecia! Naprawdę urokliwe zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #188 Napisano 18 Czerwca 2014 Uwielbiam te kosteczki z dwudziestolecia! Naprawdę urokliwe zegarki Też jestem tego zdania. Rozmiarowo może niedzisiejsze, ale za to 100% stylu. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #189 Napisano 19 Czerwca 2014 ..........piękna kostka. Brawo. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #190 Napisano 19 Czerwca 2014 A ja dzisiaj się długo zastanawiałem i tak dla odmiany założyłem Delbanę. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #191 Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Tia! Kostki Art-Deco mają swój nie zaprzeczany urok! Co prawda moja kupowana z myślą o "osobistej"nie doczekała się uznania w jej oczach,choć jak każda kobitka lubi świecidełka? Na mym przegubie wygląda jednak śmisznie,bo to nie hameryka a i z nacji do cygana mi daleko. Choć nie raz "cyganię" po mistrzowsku,tłumacząc się księgowej z wywijanych swych "fokstrotów". Tak więc jest na liście do upłynnienia. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #192 Napisano 19 Czerwca 2014 takie ostatki 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #193 Napisano 19 Czerwca 2014 Kuźwa! To też kostka! Trzymał, trzymałi nie wytrzymał,by wreszcie cośwrzucić. "Kapsle"! Może powiecie,ze to nie kostka!!! A markowa i na jakim pachu! Stachu,ta afrykanka, to pikna kobitka! Może byś je numerował?Gdyż mi rachunek siępomyli. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #194 Napisano 19 Czerwca 2014 A temu co wyrosło?Wodoszczelność? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #195 Napisano 19 Czerwca 2014 Jasne! Nie każdy "szczaw" wie, że to "rasowy" nurek! Zalany obficie gumisiowym sokiem,chodzi na boki jak jego właściciel. Lecz do tego trza mieć ukończoneze trzy klasy miejskie, by wiedzieć. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #196 Napisano 19 Czerwca 2014 Wczoraj na nadgarstku nowy nabytek,...W tle elementy barierki przy Dakota Building i kultowa brama w której szaleniec zastrzelił słynnego muzyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #197 Napisano 19 Czerwca 2014 Batman forever! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #198 Napisano 20 Czerwca 2014 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #199 Napisano 21 Czerwca 2014 Może niekoniecznie wintydżowo, ale we właściwym stylu. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #200 Napisano 21 Czerwca 2014 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach