Robredo 21 #101 Napisano 5 Czerwca 2014 To ten krzyż co w sejmie wisi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #102 Napisano 5 Czerwca 2014 Cobyście dalej nie narzekali na brak krzyżyka, to w tej go nigdy nie było, a też fajnie wygląda. Kolejna do wietrzenia. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #103 Napisano 5 Czerwca 2014 ladna bardzo. Koperta tez jest w oryginalnym stanie ? Jest naprawde w dobrym stanie jak na swoj wiek 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #104 Napisano 5 Czerwca 2014 No i tu mnie trafiłeś, a właściwie trawiłeś idealnie w słaby punkt tego egzemplarza, bo koperta jest rzeczywiście po renowacji, ale wyszła całkiem przyzwoicie. Reszta w oryginale. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #105 Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Ciekawe? Czy Ten, tam co ma blisko po Piasek,kręci tym "hujwajstrem" Filipkowi P, tak z tylca? Wieczorową porą w szlafmycy i szlafroku nasłuchująckukuły jak ze Strasznego Dworu. Ta hrabina De,L.Bana jakieś takieś wyślizgane pudło ma.Pewnie rezonans czymie jak skrzypki Janko Muzykanta. Porzastą ma facjatę i we wzorki,skutecznie przetartą gumką Myszką.Zamiast mopem ze ścierą co by smugi zostały na tychkuchennych kafelkach jak w mlecznym barze. Jednakże babie łapy się jak widać nie trzęsą,bo czarna maskara wyglonda mi na świeżąi jak by tak było, to te zmywalne podłoże,przykładnie by zmalowała w pepitkę jak terakote na schodach secesyjnej budowli,lub w klasztorze. Ten "MADE", to chyba pogonił tą "SWISS"i cuś mi to na rozwód wygląda. Mimo wszystko kobita jeszcze z biglemi nie jednego siusiumajtka zaorze. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #106 Napisano 5 Czerwca 2014 No i tu mnie trafiłeś, a właściwie trawiłeś idealnie w słaby punkt tego egzemplarza, bo koperta jest rzeczywiście po renowacji, ale wyszła całkiem przyzwoicie. Reszta w oryginale. Moim zdaniem jezeli ja rzeczywiscie odnawiales, to byla to chyba dobra decyzja. Tarcza jest w tak dobrym stanie, ze swietnia wspolgra z koperta, co nie czesto sie zdarza 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #107 Napisano 5 Czerwca 2014 .............czasami noszę takie dziadki ................i zegarki biurkowePozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #108 Napisano 5 Czerwca 2014 @70`Gdybyś nie pytał to by się w ogóle nie przyznał do tego odnawiania. Jak ktoś śledzi ten wątek, to z pewnością zauważył, że jestem zwolennikiem odnawiania kopert ( choć jest tu szerokie grono przeciwników takiego działania), o ile ich stan jest bardzo słaby i nie koresponduje do stanu tarczy, a właściwie szpeci całość zegarka.. Nie zawsze uszkodzenia koperty idą w parze ze zniszczeniami tarczy i wtedy warto zaryzykować odnowienie koperty. Oczywiście to bardzo indywidualna sprawa i nie zawsze kończy się sukcesem.@jimmy6zegarki fajne, szczególnie pierwszy, a orzełek z czasów "bezkoronacyjnych" 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #109 Napisano 5 Czerwca 2014 ............to dodatek do zegarka kupionego na targu staroci...............uratowany przed koszem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #110 Napisano 5 Czerwca 2014 @zasadas Ja mam dosc zbiezne zdanie na ten temat, a zegarkowi zdecydowanie na dobre ten zabieg wyszedl @Jimmy6Dobrze, ze wczoraj tego orzelka nie pokazales, by bylaby to jawna prowokacja On korony nigdy nie mial ale ktos go dodatkowo pozbawil husrskich skrzydel Co to za zegarek obok tego orzelku co mu skrzydlo odpadlo ? 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #111 Napisano 5 Czerwca 2014 ..............tak jak już wcześniej napisałem, orzełek uratowany przed koszem. Prowokatorem nie jestem i trzymam się jak najdalej od polityki. ..............zegarek to Lever , produkt firmy Basis Watch, działającej od drugiej połowy lat 30-tych, oparty na mechanizmie Baumgartnera.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #112 Napisano 5 Czerwca 2014 Jimmy, ten Lever to zacny jest, fajnie, że go doprowadziłeś do używalności, ale on się wręcz domaga delikatniejszego pacha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #113 Napisano 6 Czerwca 2014 ............pacha z foty już nie mam, cieszy innego forumowicza, a Levera na nato w kolorze khaki lub czarnym noszę.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #114 Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) ten jeden biurkowy,to za przycisk do papierów,chyba robi. Zaiste podusia zacna! Edytowane 6 Czerwca 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #115 Napisano 6 Czerwca 2014 a u mnie nudy, dalej ta sama.... marka . Uprzedzając komentarz Leszka, zdjęcie poszarzało, bo jest tak stare jak zegarek . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #116 Napisano 6 Czerwca 2014 ten jeden biurkowy,to za przycisk do papierów,chyba robi. Zaiste podusia zacna!.............i jako przycisk do papieru był kupiony choć serducha kawał ma............................. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #117 Napisano 6 Czerwca 2014 ............pacha z foty już nie mam, cieszy innego forumowicza, a Levera na nato w kolorze khaki lub czarnym noszę.Pozdrawiam Słusznie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #118 Napisano 7 Czerwca 2014 dzisiaj był ten. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #119 Napisano 7 Czerwca 2014 (edytowane) U Ciebie jest "Miesiac czerwiec, miesiacem delbany" ? Kolejna fajna sztuka Edytowane 7 Czerwca 2014 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #120 Napisano 7 Czerwca 2014 Dokładnie tak. Czerwiec - miesiąc wietrzenia Delban . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #121 Napisano 7 Czerwca 2014 Tak się zastanawiam, czy razem z pierwszą nie powinieneś zakładać kaloszków? Ten parasol na tarczy sugeruje jednoznacznie spacer w deszczui na taką okoliczność zegar jest wybitnym uzupełnieniemdla gościa w garniaku, kapluszu i jedwabistym szaliczku.Wtedy, to już zestaw tip top! http://youtu.be/VH7c8bsv0Uc W dzisiejszej to wręcz ażur tarczy przypominasubtelnie zagniatane małymi żółtymi rączkami,papierowe składane słoneczne gejsz osłony, co by się talk nie osypywał z licaoraz nie robiły się kluski. Jak widzisz egzekutywapozytywnie przyjmuje te Twe prezentacje,które mimo swego imperialistycznego charakteru,wskazują nam jedynie słuszny kierunek rozwojunaszego zbieractwa. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #122 Napisano 7 Czerwca 2014 dzięki, ale obawiam się, że za chwilę przestanie to być ciekawe i stanie się monotematyczne. Zachęcam kolegów do pokazywania swoich zegarków typu vintage, które tak przyjemnie prezentują się na nadgarstku, o wiele lepiej niż w tych przepięknych pudełkach, skrzyneczkach czy walizeczkach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #123 Napisano 7 Czerwca 2014 Staszku,jakie monotematyczne? Toć, to każdą dziewczynkę masz inną a w dodatku zwracające swą urodą uwagę. Nie "bój bidy" na razie się kolesie krygująi chowają po kątach, zerkając z bokowca na to co ktoś pokaże.To jednak przyjdzie czas,że chętniej będą pokazywać właśniestarszaków niźli młodziaków. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #124 Napisano 7 Czerwca 2014 Jak tak brak Wam "świeżej krwi" to zaprezentuję swojego (ex-Wasylowego) ulubionego staruszka, który na nadgarstku dzień w dzień się nosi (teraz na odpowiednio szerokim, takim samym pasku od Igora) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #125 Napisano 8 Czerwca 2014 Piękna ta Omega, jakby ją ktoś przed chwilą wyciągnął z pudełka. A ja wczoraj wieczorem bawiłem się składając kolejną Delbanę, więc dzisiaj w ramach testów na nadgarstku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach