Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robert Frączak

Zabytkowe samochody

Rekomendowane odpowiedzi

To juz kwestia gustu, :)  Do mnie ogolnie 116 jak i starsze MB nie do konca przemawiaja (jest mase innych w podobnych pieniadzach aut z tamtych czasów ktore dla mnie sa poprostu ladniejsze..), i jak mam prowadzic okret to wole jaknajwiekszy a 126 w longu jest jednak większe i w historii uplasowało się wyzej niz 116  :)  Oczywiscie W140 w longu jest jeszcze przyjemniejsza jezeli chodzi o prowadzenie.. ale to juz nie ten klimat :)   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Mercedesa to polecam forum MB8 Club Polska (http://www.w114-115.org.pl/j/index.php). Zaczęło się od W114/W115, ale dużo informacji na temat innych można uzyskać.

Może zamiast pięciodrzwiowego, warto rozważyć W107 w wersji SLC:

BF5P3HS.jpg

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co budrzet, wystarczy przeczytac ze auto ma byc na codzien,.., a ww oba nie nadaja sie  do jazdy na codzien. W116 i w126 juz tak albo jeszcze tak 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pagoda jak najbardziej się nadaje. Mój brat używa jej od siedmiu lat i jest wielce zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szkoda mu? Jak bym miał takie auto i ktoś by mi go obił wózkiem pod Tesco to bym się chyba zapłakał :(

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy ktoś jeździ Pagodą to chyba pod Tesco nie parkuje ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeść musi:)

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co budrzet, wystarczy przeczytac ze auto ma byc na codzien,.., a ww oba nie nadaja sie  do jazdy na codzien. W116 i w126 juz tak albo jeszcze tak

Jakaż to niby technologiczna przepaść umożliwiająca wykorzystanie codzienne miałaby dzielić W113 i W126? Raczej mniejsza niż którykolwiek z nich i np. współczesną klasę S. Więc skoro już z założenia nie jest to współczesny samochód, a klasyk, to warto stwierdzić czy do dyspozycji jest 40 tys. czy 140 tys.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj nie chodzi o przepasc technologiczna , ktora mimo wszystko jest (porownywanie 116/126 do nowej eSki jest nie do konca na miejscu bo 116/126 sa  lepsze pod wieloma wzgledami od obecnych aut klasy sredniej) ale chodzi o dostepnosc czesci i "luz" z tym zwiazany. I rowniez nie chodzi o budrzet, "bo przeciez stac mnie to kupie czesc", a to ze czasem i duza gotówka nie przyspieszy czekania/ szukania czesci.  Czesci do 126 (do 116 zapewne tez bo wiele rozwiazan jest podobnych) sa dostepne od reki praktycznie kazda ( jest juz coprawda lista czesci, ktore nawet w classic center nie są do dostania, ale sa to pierdoly ktore raczej ktos musi popsuc ..) i nie musisz modlic sie za kazdym razem wychodząc po bułke/gazetę cokolwiek gdziekolwiek, ze jak Ci cos zrobią to bedziesz jak wlasciciel renault jezdzil 2 tygodnie  tramwajem  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój syn na początku studiów kupił i odrestaurował Volkswagena Garbusa jeździł nim 4 lata. Auto było piękne, nie psuło się, miało tylko jedną wadę, a mianowicie, w czasie zimy było w nim strasznie zimno i zamarzały szyby od środka.

Polecam, moim zdaniem stary Garbus to bardzo dobre auto dla początkującego pasjonata starych samochodów. Jest również do tych samochodów sporo części. 

post-28411-0-64995000-1397949171.jpg

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem takie! Śliczności! :wub:

Pierwszy dostał się w moje ręce drogą wymiany za Compakt Diska a był to 85 r. :D

Moja pierwsza córka na 18-stkę którą obchodziła w styczniu 92r wieczorem jak wynosiliśmy się z domu z kobitką, dostała ode mnie dowód rejestracyjny i kluczyki do Chrabąszcza. Kazałem dziewuszce wyjrzeć przez okno. Na dole wśród ośnieżonych aut, stał sobie przewiązany jak paczka, szeroką czerwoną wstęgą z zajebistą kokardą, biały Garbusik z ostatniego brazylijskiego wypustu z siedzeniami w biało/czarną pepitkę. Takich oczu  :blink:  a w nich nieprzebranej radości rzadko można uświadczyć. Na drugą jeszcze trzepakową małolatę czeka cierpliwie Maluch z 84r i może doczekam ponownie takiej chwili. :(

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odwiedziłem Targi Moto Nostalgia w Warszawie, jeśli dziś ktoś ma czas, to warto się przejechać. Dużo ciekawych aut, niektóre wystawione na sprzedaż. Ogólnie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz się wybieram , kilku znajomych wystawia swoje auta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z chęcią tam pojadę, można prosić o adres. :)

PS. Już znalazłem, ul. Marsa 56c. 

No i byłem. Szczerze napiszę, d*py nie urywało.  Ale kilka ładnych pojazdów było.

Najbardziej podobał mi się Morgan, całkiem niezła furka.

post-28411-0-60641600-1400437656.jpg

post-28411-0-76573300-1400437640_thumb.jpg

post-28411-0-39552400-1400437674_thumb.jpg

post-28411-0-90483700-1400437693.jpg

Ta limuzyna była na sprzedaż. Duża, przestrzenna i piękna.

post-28411-0-04645500-1400437710_thumb.jpg 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym uzyskano oszałamiającą moc silnik w stosunku do jego pojemności. :)

post-28411-0-62214300-1400438378.jpg

post-28411-0-78525800-1400438396.jpg

Ten był pięknie odrestaurowany. 

post-28411-0-65370500-1400438451_thumb.jpg

post-28411-0-71411700-1400438466_thumb.jpg

A to wspomnienie z młodości.

post-28411-0-87594800-1400438587.jpg

A to fura mojego znajomego, piękne odrestaurowana i w pełni sprawna. :)

post-28411-0-55747200-1400438876_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Merol  jest  piekny  ,to  W188? Pytam  z  ciekawosci.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adenauer

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem  taki  tylko  w  muzeum,piekny.Przepraszam  milosnikow  starych  pojazdow  za  gafe,Osobiscie  wole  mlodsze.

215e8bf6a86b.jpg[/u

Ale  i  starsze  sa  piekne

rl]cd31863e8a11.jpge68c32f2beb4.jpg b621d62c7c6b.jpg c7fd912ea7db.jpg fd76b0f5fe32.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takiego :)

Moskwicz 407, rocznik 1964. Jednak, warto zwrócić uwagę, ze jazda takim autem wymaga wieloletniego doświadczenia, którego na współczesnych kursach nie nabedziesz - wbrew pozorom, wiele jest takich utrudnień - międzygaz, wydłużona droga hamowania, czy trudności przy odpalaniu.

Bardzo fajny. W czasie jazdy jakiś Poljocik, Łucz...?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.