Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Leppard nie krępuj się ;) Zobaczymy za ile zejdzie. Może i ja swoje sprzedam? :ph34r::P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocna cena tego Signała się zrobiła na zakończenie - 219,50 zł

Dziwne bo w moim odczuciu to on miał nie swoje główne wskazówki (h i min.) - no i brakowało mu tego co jest w tym modelu crème de la crème! - czyli pofalowanej wskazówki sygnałowej. Ja przynajmniej nie spotkałem się dotychczas z takim wariantem. Za to tarcza - super. 

http://allegro.pl/cudowny-sygnal-z-budzikiem-lata-50-te-bialy-kruk-i3547404364.html

post-60300-0-76261100-1379963525_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tyle ile ja się z sygnałami opatrzyłem, to taka tarcza miała tylko tę pofalowaną wskazówkę budzika, z krótką były późniejsze sygnały, których tarcza była inna:

http://www.slavnyhans.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=355&Itemid=17

Co do tarczy, to czy mamy pewność, że nie jest współczesna? Jakiś czas temu widziałem na alle polskim i ukraińskim świetną współczesną produkcję.

Edytowane przez waski123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tarczą bardzo możliwe - stan jest, można powiedzieć, za dobry.

Natomiast dziwię się ostrej licytacji Allegrowiczów z dużą ilością transakcji - powinni chyba przy takiej kwocie zweryfikować temat.

A w późniejszych modelach wskazówka sygnałowa była krótka ale zakończona grotem - tego też tu nie ma.

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z wami, wskazówki nieoryginalne i brak tej charakterystycznej od budzika mocno obniża wartość zegarka. Co do tarczy, to wielki znak zapytania, ale skoro wskazówki wymagały wymiany, to czemu tarcza miałaby ostać się w stanie sklepowym? Stawiałbym jednak, że to zamiennik. Ładny, estetyczny, ale jednak zamiennik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ktoś szuka to mam gdzieś taką tarczę NOS z epoki, nie współczesną produkcję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i zaczynam dopiero zbierać swoją kolekcje,ale dzięki bardzo dużej pomocy ludzi a szczególnie Buczo85 ,który powoli zostaje moim mentorem(mam nadzieje ,że się nie obrazisz) Pokazuje mój pierwszy nabytek i proszę o ocenę.

Dziekuje z góry za komentarze.

post-65286-0-49201200-1380022036_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sympatyczny. Miałem go nawet na liście obserwowanych na A.

Ale czemu w "Nie przepłacajcie.." ?

Masz wątpliwości co do ceny czy do kwestii stanu wskazówek a tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwrotnie!  chodzi o to że czasem na Allegro można coś ładnego dostać i myślę ,że cena też nie była zaporowa .

Pochwaliłem się nim ,ale dostałem komentarz ,że był drogi,już sam nie wiem ale cena lekko powyżej 100zł to chyba nie jest dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwrotnie!  chodzi o to że czasem na Allegro można coś ładnego dostać i myślę ,że cena też nie była zaporowa .

Pochwaliłem się nim ,ale dostałem komentarz ,że był drogi,już sam nie wiem ale cena lekko powyżej 100zł to chyba nie jest dramat.

drogi, nie drogi...pojęcie względne.

jeśli kupujesz jeden zegarek, wtedy 100zł nie jest kwotą powalającą. jeśli masz zamiar kolekcjonować i kupować dziesiątki rusków, wtedy dziesiątki x 100zł robi już sporą sumę  ;)

poza tym jeszcze całkiem niedawno fajne ruski w ładnym stanie można było kupić za grosze...ale niestety rzeczywistość się zmienia i ruski zaczynają rosnąć w cenę... :(

w dzisiejszych realiach 100zł za Komandira w ładnym stanie to powiedziałbym niestety jest norma (przynajmniej na allegro, na bazarkach idzie jeszcze znaleźć te zegarki w rozsądniejszych pieniądzach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tarczy, to wielki znak zapytania, ale skoro wskazówki wymagały wymiany, to czemu tarcza miałaby ostać się w stanie sklepowym? Stawiałbym jednak, że to zamiennik. Ładny, estetyczny, ale jednak zamiennik.

http://allegro.pl/cyferblat-signal-18-kamieni-z-lat-50-tych-i3568921785.html

Ta tarcza to oryginał czy jakaś współczesna produkcja? Sprzedający wystawia też inne tarcze, na których są tłoczenia – jako laik wziąłbym je za najprawdziwszy oryginał.

Poza tarczami są też Mołnie – co o nich sądzicie? Ta – http://allegro.pl/molnia-wywiad-lotniczy-w-stal-z-deklem-szklanym-i3568819785.html – w wariancie tarczy z ostatniego zdjęcia jest niczego sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te tarcze to współczesna produkcja , Jakiś czas temu pewna Pani z Ukrainy sprzedawała na starociach w Świdnicy takie mołnie po 180- 200 zł ,do wyboru do koloru ...

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Ekipa ruszyła do boju. Ostatnie dwie minuty.

Relacja live! :)

http://allegro.pl/unikatowy-sputnik-lata-50-te-jak-z-fabryki-i3552839262.html#tabsAnchor

No i Sputnik poleciał   :) . Zanim jednak zasiądzie się za sterami maszyny warto przejść dookoła i ręką sprawdzić czy wszystko trzyma się solidnie. Ja zerknąłem i... warto spojrzeć jeszcze raz na... przesuwkę regulatora chodu i stan śrubek mocujących mechanizm w stosunku do tych na mechanizmie. Mam kilka innych drobnych uwag lecz Sputnik miał polecieć za trzy i pół stówki a poleciał za połowę dlatego nie będę drążył dalej... ;) .

Edytowane przez Ritter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ritter.

Skąd wniosek co do ceny, bo nie kumam? Skąd masz wiedzę, że miał pójść za 350pln'ów?

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wniosek co do ceny, bo nie kumam? Skąd masz wiedzę, że miał pójść za 350pln'ów?

Zapewne po fragmencie opisu:

"Wysyłka GRATIS gdy zegarek przekroczy kwotę licytacyjną 350zł !!!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz lepsze kwoty osiągają zegarki z tarczami z Ukrainy. Żal mi się robi tych kupujących. :(

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

ktoś chciał byś śmieszny, szkoda tylko że nie dopisał iż sprzedaje chińskie badziewie a nie slavę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej to wygląda na kolejną buntowniczą i oddolną akcję uświadamiającą dla kupujących przez zalewem ściem i podrób. Podobną do akcji jaką kilka miesięcy temu przeprowadził allegrowicz bodajże Dorszu z zegarkiem chyba Hitlera. Oczywiście mogą to także być jaja same w sobie.  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi