Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Nikogo nie bronię i nie atakuję, ale im mniej emocji przy zakupie tym lepszy zakup i więcej pewności że kupimy to co naprawdę chcielibyśmy. Zawsze można dopytać poprosić o dodatkowe foty czy informacje, niekiedy lepiej odpuścić niż umoczyć i się z łajzą później szarpać ! Większość ludzi kupuje oczami i nie czyta nawet opisu a ogląda tylko obrazki w aukcjach.

Poprosiłem o dodatkowe foty pytałem ,czy są ubytki nie wszystko Ok czy tarcza nie ma patyny nie ma

A nie dość ze ma to jeszcze porysowana od wskazówek a na zdjęciu nic widać nie było tak cwanie robione :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up

Niestety tak czasami bywa z zakupami przez internet. Też po niektórych zakupach miałem pewien niesmak. Natomiast, jeśli robię zakupy i sprzedający wydaje mi się nie pewny zadaję dodatkowe pytania. Jeśli kontakt dobry i sprzedający szybko i rzeczowo odpowiada to znaczy, że nie ma nic do ukrycia.

Natomiast w ogóle nie ogarniam dlaczego na allegro usunęli stare komentarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up

Niestety tak czasami bywa z zakupami przez internet. Też po niektórych zakupach miałem pewien niesmak. Natomiast, jeśli robię zakupy i sprzedający wydaje mi się nie pewny zadaję dodatkowe pytania. Jeśli kontakt dobry i sprzedający szybko i rzeczowo odpowiada to znaczy, że nie ma nic do ukrycia.

Natomiast w ogóle nie ogarniam dlaczego na allegro usunęli stare komentarze.

NIe usuneli

sprzedając widać u sprzedawcy tylko te od kupujących

kupując widać wszystkie

tak mi się wydaje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

NOS = NOweSzkiełko, bo reszty nawet nie ma co komentować.

13d200153f887e7d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej są już zdjęcia, ale jeśli to NOS to chciałbym zobaczyć używkę od tego pana:

http://allegro.pl/poljot-kirowski-bocian-klasyka-nos-7-i6890518337.html

Sprzedający nikonman swojego czasu oferował koperty do Poljota Budzika opisane jako NOS nowe oryginalne nieużywane itd i zdjęcia sprawiały takie wrażenie

Koperty okazały się odnawiane a ranty spolerowane w taki sposób że szkiełko wyskakuje, chrom minimalny

Tak więc do NOSów kopert trzeba podchodzić z dużą rezerwą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Wyszło mi 1k za zegarek. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest link do tego działu, są tam prawie wszystkie zegarki z ZMP Błonie, w prawdziwie pięknych stanach. A cena jak za jeden "porządny" zegarek.

Jesteś pewien że cena 1000 zł od sztuki nawet za świetny stan jest właściwa? Szukając i kupując jednostkowo zapewne byłbyś w stanie obniżyć koszt o połowę, może z wyjątkiem najrzadszych perełek. Mimo wszystko dużo za dużo. A poza tym nie sądzę żeby znalazł się kolekcjoner chcący kupić te zegarki hurtowo bo jaki sens takiego "kolekcjonowania"? Ewentualnie znajdzie się ktoś napalony z kasą który potraktuje to jak lokatę kapitału ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że nie jest tanio, nie oznacza że cena jest przesadzona, wiadomo że wystawiający - notabene forumowicz, zostawił sobie rezerwę do negocjacji.

Z tego co pamietam, to są tam zegarki z polskim mostkiem, jest tam legendarny antymagnetyczny itp.

Ja bym nie wyśmiewał tego zbioru, ani oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiór jest naprawdę przedni ale cena mocno przesadzona. Z unikatów mamy antymagnetycznego i czarnego błonexa (o ile jest to faktycznie oryginalny czarnulek - tego nie widzimy). Ile jest polskich mostków - tego też nie wiemy. Całą resztę kupi się w granicach 300-450 zł. No to liczmy: 43 sztuk x 400 zł średnio = 17,2 tys. zł, antymagnetyk i czarny po 2 tys. zł, mostki - 5 sztuk x 1 tys. Razem ok 26 do 30 tys. (max). Przepraszam za hipotetyczne wyliczenia ale realnie tyle wychodzi

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że nie jest tanio, nie oznacza że cena jest przesadzona, wiadomo że wystawiający - notabene forumowicz, zostawił sobie rezerwę do negocjacji.

Z tego co pamietam, to są tam zegarki z polskim mostkiem, jest tam legendarny antymagnetyczny itp.

Ja bym nie wyśmiewał tego zbioru, ani oferty.

Ja nie wyśmiewam zbioru bo jest fantastyczny. Mam zastrzeżenia do ceny bo też jest... fantastyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mkoch, nie masz za co przepraszać. Twoja wyliczona, hipotetyczna wartość i tak jest godziwa. 400 zł za Błonie, 1000 zł za polski mostek, to jest bardzo dobra cena dla sprzedającego, sam bym tyle nie zapłacił, a kilka zegarków w swoim życiu przepłaciłem. Nie wypowiadam się co do antymagnetycznego, czy czarnego, bo tu jestem skłonny uwierzyć, że amator może zapłacić nawet więcej. Co nie zmienia faktu, że kolekcja przednia i na pewno nie nadaje się do tego działu.

@kchrapek może sprzedający wycenił także swój czas i uwzględnił w cenie końcowej trud uzbierania takiej kolekcji ;)

Edytowane przez Sursum

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wyśmiewam zbioru bo jest fantastyczny. Mam zastrzeżenia do ceny bo też jest... fantastyczna.

To, ze Ty kchrapek nie wyśmiewasz tego to wiem, reszta w raczej żartobliwy sposób się o tym wypowiadała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mkoch, nie masz za co przepraszać. Twoja wyliczona, hipotetyczna wartość i tak jest godziwa. 400 zł za Błonie, 1000 zł za polski mostek, to jest bardzo dobra cena dla sprzedającego, sam bym tyle nie zapłacił, a kilka zegarków w swoim życiu przepłaciłem. Nie wypowiadam się co do antymagnetycznego, czy czarnego, bo tu jestem skłonny uwierzyć, że amator może zapłacić nawet więcej

Dziękuję.

Nie chciałem po prostu napisać, że cena jest x2

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi