Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu artykułu o garniturach Bonda odnoszę wrażenie, że Pan Jan hołduje modzie i stylom lat 70-tych, w których Bondem był Roger Moore.

Mi osobiście moda męska lat 70-tych najmniej przypada do gustu (obok również mody lat 90). Wszystko było przesadnie duże... duże klapy marynarek, mega szerokie spodnie dzwony, szerokie krawaty oraz przesadne stójki i kołnierze koszul... całości kiczowatego obrazu dopełniały nierzadko buty na wysokim obcasie... no sorry panowie, ale jak to może się podobać (?).

Wg mnie Roger Moore miał tylko jeden fajny element garderoby, a mianowicie czarny płaszcz w "Żyj i Pozwól Umrzeć":

9f0e50195612.jpg

Mi osobiście najbardziej się podobają garnitury z lat 60-tych, czyli te bardziej dopasowane i eksponujące sylwetkę Bonda, gdzie marynarki nie były przesadnie szerokie w ramionach, nieco taliowane, a spodnie wąskie o długości do buta.

Faktycznie w Skyfall przegięli z slim fit, ale już w Spectre Bond wyglądał wg mnie naprawdę super... nadal dopasowane garnitury, szczególnie w talii, ale już nieco luźniej w klatce i ramionach co ogólnie jeszcze bardziej spotęgowało atletyczny wizerunek Bonda.

Jak dla mnie 3 najlepsze garnitury Craiga:

1) Spectre - granatowy w kratę księcia Walii:

9ade1a1d86d4.jpg

2) Skyfall - szary jasny (tu zgoda z Panem Jankiem):

1056c3e5a559.jpg

3) Skyfall - szary w prążki:

116bcc6f5684.jpg

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam, jakich perfum mógłby używać Bond? Czy jest coś oficjalnie promowanego, jak w zegarkach np Omega?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie mam wiedzy na ten temat, ale moje osobiste skojarzenie jest takie, że pasowałby do niego Dior Eau Sauvage :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak dla mnie, kierunek dobry, tylko Zino jest z 1986 roku, więc Connery raczej się nie załapał ;-) Ale generalnie, Zino do Bonda zdecydowanie pasuje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.jamesbondlifestyle.com/tags/fragrance - tu można poczytać o różnych zapachach, które "przypisywał" Bondowi Ian Fleming (i nie tylko);

http://www.jamesbondlifestyle.com/product/james-bond-007-fragrance - trochę bardziej "komercyjnie". ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No i pięknie, choć nadal uważam, że Dior Eau Sauvage to zapach jak najbardziej nadający się dla Bonda  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I jakiej jakości to "bondowe" pachnidło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jakiej jakości to "bondowe" pachnidło?

Rewelacja.

Tylko drogie było - coś koło 300 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze wątpię, aby Bond chciał się spryskać tymi perfumami z serii 007...

RG

No, ja raz, czy dwa którychś próbowałem i wrażenie nie było najlepsze. Ale oficjalnie podpisują się pod nimi, więc podałem... ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi raczej o to, jakimi perfumami wg was powinien pachnieć James Bond... co do niego pasuje?

Era Seana Connerego to pewnie Davidoff Zino... A obecnie dla Craiga?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak dla mnie, w przypadku Craiga, tylko to wchodzi w grę ;)

post-34987-0-57735100-1515763011.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dziś w telewizji /pomny mojej dyskusji z Kolegą @Linciln Six Echo nie będę pisał jakiej/, pierwszy Bond z P. Brosnanem, ze ...świetną piosenką tytułową ;-) Będziecie oglądać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jakby to mój brat określił, "zdrowizna" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi