Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Najgorszy77

Napaliłem się...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

Postanowiłem kupić sobie zegarek. Budżet nawet 2 tys. Oglądam i czytam. Naprawdę macie kapitalne sugestie dotyczące zakupu, jednak po założeniu zegarka Kenneth Cole KC 3925 w sklepie po prostu oszalałem. Proszę o Wasze opinie na temat tego zegarka, czy się powstrzymać i poszukać czegoś innego.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:  :huh:  :lol:

Za 1 PLN kup, jeżeli kosztuje więcej to poszukaj zegarka   :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz na serio. Za 2 tyś. możesz kupić naprawdę fajny zegarek, nie wyrzucaj pieniędzy w błoto.

Określ styl zegarka jaki Ci się podoba, przeznaczenie, wielkość i kształt koperty, pasek czy bransoleta, kolor a dostaniesz pewnie wiele podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany wylewać kubeł zimnej wody potraficie mistrzowsko. Styl casual, naprawdę ten Cole wygląda tak jak chcę, jedynie stal nierdzewna i szkło mineralne to trochę nisko. Oglądałem też Citizeny ale nie mierzyłem. Chcę taki nowoczesny, większy od normalnego, przykuwający uwagę, i solidny, dopracowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Tak jak często stoję na stanowisku, że modówki nie są złe (tylko po prostu za drogie jak na to co oferują) i czasem można wybulić kasę na Fossila czy inne gacie, jeżeli komuś się wygląd strasznie podoba, tak akurat Kennetha odradzam. Te zegarki bowiem oprócz ceny są też po prostu tragicznej jakości, nawet jak na swoją niszę i niestety nawet 200zł na nie to wyrzucenie kasy na długie przeprawy z serwisami.

Edit: Citizen, o którym wspomniałeś, będzie o kilka(naście) klas wyżej jeżeli chodzi jakość wykonania. W Twoim budżecie znajdziesz zresztą świetne modele w super titanium, który też i nie będzie zwykłą stalą, a materiałem o znacznie lepszych parametrach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO to mnie podałeś żadnych konkretnhch kryteriów - co to znaczy większy od normalnego?  Nie ma jakiejś definicji normalny, trudno zatem określać który będzie większy  ;)  Przykuwać uwagę może każdy - zarówno jakis krzykliwy jak i tez klasyczny, stonowany. BO kwestie tego czyja uwagę ma przykuwać - jakiegos małolata czy osoby znającej się na zegarkach i ceniącej jakiś tam styl  :)  Solidny i dopracowany - no to raczej nie szukaj w takich firmach modowych  jak ta , którą własnie pokazałeś.

Najlepiej znajdź w necie kilka fotek zegarków, które Ci się podobają to będzie łatwiej poszukać Ci coś w tym stylu co naprawdę jest zegarkiem  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ten Bulova jest piękny jedynie pasek trochę dziwny, wolałbym bransoletę. Ale nowoczesny właśnie takie mam na myśli. Na tarczy kilka kółek, tylko czerwone akcenty, lubię niebieskie. A co do przykuwania to jest tak że stoisz w kolejce w markecie, koleś przede mną ma zegarek i nic innego nie widać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Rany wylewać kubeł zimnej wody potraficie mistrzowsko. Styl casual, naprawdę ten Cole wygląda tak jak chcę, jedynie stal nierdzewna i szkło mineralne to trochę nisko. Oglądałem też Citizeny ale nie mierzyłem. Chcę taki nowoczesny, większy od normalnego, przykuwający uwagę, i solidny, dopracowany.

Więc po co się pyta? Jak pasuje niech kupi i gitara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Ale pasek da się zmienić i na skórę, i pewnie jakąś bransoletę dokupić typu super engineer w tym stylu:

SS202018B024-XX-1.jpg

Czołg jak się patrzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Glycine jest za spokojny.

A Bulova jest gdzieś w sklepie polskim dostępny bo jakoś nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Jest, ale za dwa razy więcej niż na naszym bazarku: http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,12408,12732,11583-0-0-98B172.html

Edit: Ale widzę, że jest też wersja z bransoletą: http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,12408,12732,11577-0-0-96B175.html co oznacza że z dużym prawdopodobieństwem możesz dokupić oryginalną bransoletę (za pewnie około pół tysiąca - strzelam) by wymienić tę gumę. I zmieścisz się łącznie w budżecie z bazarkowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super lego pikselówka ta bransa :)

Nosiłbym :)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o Seiko np.: Seiko Chronograph Perpetual SPC127P1 lub Seiko Solar SSC 139P1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Seiko to Seiko, jaki model byś nie wybrał to można powiedzieć, że będzie to dobry wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen też dobry wybór.. Idź w tym własnie kierunku  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej - zarówno w ofercie Seiko, jak i Citizena znajdziesz (zwłaszcza w azjatyckich sklepach online) sporo ofert - jeżeli natomiast zdecydujesz się tam wydać równowartość 2 tysięcy złotych, Twój zegarek będzie fenomenalnej jakości i przykuje uwagę cyklopa. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki naprawdę wyglądają ładnie tylko jedno mnie przeraża chyba że mam jakiś chory stereotyp w głowie. Marki Seiko, Citizen i Casio brzmią mi jakoś pospolicie. Citizen - kalkulator, Seiko i Casio to takie zwyklaki znane od dawna ale Bulova jak to brzmi.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.