Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Zegarek klubowy 2016

29 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

wskazówki od Vintaga albo 18 stki byłyby krótsze ale czy pasują?

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylbym za. W moim 012 jest to trochę uciążliwe. Np. w 06 jest juz dużo czytelniej bo nie ma indeksów polgodzinnych. Tyko dla purystow będzie gorzej.

To może indeksy półgodzinowe zrobić w formie kreseczek zamiat kropek? Cienkich i dłuższych niż podziałka minutowa. Jako chętny na wersję purist chciałbym mieć jakiś delikatny indeks godzinowy w tym miejscu. A może indeksy takie zrobić na zielono?

Poza tym spróbował bym zielonych cyferek 5, 10, 20... 45... .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nigdy zegarka firmy Glycine, i 24h również. Więc może głupio zapytam, ale zaryzykuje: czy tu jest odwrotnie, że długa wskazówka pokazuje godzinę, a mała minuty? Tak przynajmniej w tym modelu było by czytelniej. Indeksy minutowe są najbliżej środka tarczy i przy długiej wskazówkę są po prostu pozasłaniane.

I jeszcze jedna wątpliwość: ten zegarek będzie działał w trybie 24h, czy jest to tylko opcja? Jak by się miała 24 godzinna tarcza sprawdzać przy standardowym 2x12 godzinnym obrocie wskazówek?

Czy wersja purist 24 godzinna nie jest w założeniu dużo droższa? A tu byłaby w niższej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierunek dobry. Ciemniejsza zieleń, może wskazówka jeszcze gmt lub sekundowa zielona. I wizualizacja tak jak pisałem poprzednio na bazie niebieskiej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja optuje za pomarancz/biel ta zieleń w ogóle do mnie nie gada taka pstra dziecinna - jak już to butelkowa zieleń..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-22259-0-56702700-1435054690_thumb.jpg

post-22259-0-50647800-1435054705_thumb.jpg

no to jeszcze tak wrzucam

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jak pisałem widziałbym ciemniejszy zielony.

Pomarańcza jak dla mnie odpada bo z pomarańczowym jest jedna z seryjnych wersji.

A może np. granat z żółtym :)

Edit. A nie, zapomniałem, że wewnętrzny pierscień jest elementem koperty :( To musiałby pozostac niebieski jak z seryjnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskazówki od Vintaga albo 18 stki byłyby krótsze ale czy pasują?

No wlasnie - czy mozna poprosic o wizualizacje ze wskazowkami od nowej 18-tki. Te wskazowki sa szczotkowane czy jak to nazwac i pol-matowe. Wygladaja o wiele lepiej niz standardowe sst12 i moze byly by odpowiednie na dlugosc?

Wydaje mi sie tez ze pytania o odczyt czsu w sst12 gdzie ktos wysunal wniosek ze dluzsza wskazowka jest wskazowka godzinowa moga byc wlasnie spowodowane tym ze wskazowka minutowa zamiast wskazywac minuty pokazuje na wewnetrzna podzialke 24-godzinowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już musi John zrobić wizualizację ze wskazówkami 18 stki, bo ja nie mam narzedzi aby uzuskać proporcje własciwe.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiu, do mnie ta zieleń tez jakoś nie przemawia. Z tym pomarańczem dużo ładniejszy. Jeszcze poróbuję inne kolory i tego niebieskiego spróbuję przerobić jak pisałeś.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zamiast brać wskazówki z 18 to nie lepiej pomyslec o 18? Np. z zieloną tarcza, albo zielony sphair.

Ciekawy jestem też butelkowozielonego D12. Wyglądałby oblednie. Albo brązowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylbym jak najbardziej "za" (zekarkiem na bazie 18-tki). :)

Koperta sst inspirowana latami 70tymi po pierwszym "wow" bardzo szybko moze sie znudzic..

Jeszcze bardziej bylbym za przemysleniem sprawy z Combatem Vintage. Zegarek o polowe tanszy i tam moze fajnie bylo by uzyc ciemno zielony kolor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Combacie Vinage 7 też juz pisałem, zieleń lub brązy ( nawet wrzucałem fotki w jakim stylu)i byłby super. Do tego cena . Ale nie bylo odzewu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-22259-0-61647400-1435058556_thumb.jpg

Grześku coś takiego by było.

Ja wiem czy się nudzi?  Combata bym odpuścił (ankieta). Nie jestem pewien czy zegarek, który w moim odczuciu jest jednak damski (18 stka) zyska zainteresowanie.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, to już chyba lepiej z tym pierscieniem zielonym - w polowie, może w calości ale chyba lepiej. No i trochę mi to przypomina Orisa Chronorisa, którego na początku pokazywałem jako przyklad.

Co do Vintage 7 to tak jak piszesz, nie bylo zainteresowania i odzwierciedla to ankieta. Chociaz wg mnie mógłby być fajny zegarek.

Dlatego chyba trzeba skupic się na tym SST 12 bo inaczej nic z tego nie wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dla mnie świetnym uzupełnieniem byłby taki pasek jak planowaliśmy do Davosy tylko nie wiem czy da rade lub ewent. o ile zwiększyłoby koszt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 nie jest damska. Ma 39 mm średnicy. Jest bardzo zgrabna.

Są męskie zegarki jeszcze mniejsze.

Nie musi być zegarek wielkości budzika, żeby był męski.

Jestem za 18, D12 (40mm średnicy).

Moze brązowy?

A jak juz ma być olbrzymi to moze 17?

SST jest nudny, to prawda. Ksztalt koperty na dłuższą mete to wada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslałem że chociaż model mamy ustalony a tutaj nowa koncepcja koncepcji ehh....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-22259-0-31006900-1435061600_thumb.jpg

wskazówki od 18stki- chyba zachowane proporcje

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-22259-0-38326400-1435061695_thumb.jpg

koronka za duża ale na to nie patrzcie :)

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslałem że chociaż model mamy ustalony a tutaj nowa koncepcja koncepcji ehh....

Spokojnie, pewnie zostanie SST. Ja jednak juz jednego mam i nie jest to moj ulubiony Airman. Osobiście wolałbym cos ciekawszego, ale większość wybrała SST. Trudno:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez bym polemizowal o damskosc 18-tki.

Jest obok Combat Subow najczasciej przeze mnie uzywanym zegarkiem. Moze ze wzgledu na wygode?.. I ta pieknie wyprofilowana koperta z duzymi acz nie uwierajacymi koronkami.. :)

Nie mialby nic przeciwko 18tce z pomaranczowa, "letnia" tarcza i bezelem z odpowiednim wypelnieniem cyfr..

A wracajac do sst12tki to z checia bym przygarnal zegarek wedlug wizualizacji johna ale trzeba by bylo cos zrobic by poprawic czytelnosc minut.

Jeszcze jeden pomysl jesli chodzi o wizualizacje Johna. Moze dalo by sie wypelnic dolna(/gorna) biala czesc dodanego ringu luminowa - cos na wzor airmana chrono 08?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 stka

tu na ręce kobiety 50kg 167cm wzrostu (wyżyłowana sportsmenka)

post-22259-0-78156800-1378297525.jpeg

post-22259-0-97261100-1378297650.jpeg

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.