Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

spy

O podróbkach

Rekomendowane odpowiedzi

Informacyjny artykuł o podróbkach z wakacji:

http://tvn24bis.pl/informacje,187/przywozisz-podrobke-z-wakacji-grozi-za-to-nawet-wiezienie,459116.html

Ciekawa jest sonda pod nim...

I post z WUS, którego dyskusja bardzo mnie zdziwiła:

http://forums.watchuseek.com/f75/%2A%2A-must-reported-%2A%2A-1065718.html

Koleś zgłosił forumowiczom, że ktoś sprzedaje podróbkę Paneraja. Reakcja była zaskakujaca - praktycznie wszyscy nie widziali tu żadnego problemu i dziwili się o co zgłaszajacemu chodzi, bo sprzedawca nie krył tego, co sprzedaje. Muszę powiedzieć, że jestem w szoku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki sondy "czy karac za podrobki" 82% na nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale o sso chossi ?

post-6402-0-51981400-1408280264_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem teraz na wakacjach w Turcji. Polacy latali po tych bazarach jak kot z pęcherzem kupując na kilogramy to badziewie, które tam sprzedają. Na lotnisku torby się nie dopinały - żałosny widok. Teraz tak, chciałem namierzyć skąd się biorą podróży Seiko Sportuta - nie mieli tam tego bo niby Seiko dla nich za drogie. Zegarki z przyklejonymi tarczami kosztowały od 15-5zł ( trzeba było zapuścić się w dalsze stragany, żeby ten sam badziew znaleźć taniej). Były też nędzne podróbki Omegi na kwarcowym mechaniźmie za 150zł, oraz po wzbudzeniu zaufania potrafili wyciągnąć walizkę z omegami w automacie wywoławczo za 600zł - nie targowałem się nawet bo po pierwsze mnie to nie interesowało po drugie nie wiem do czego porównać jakość lub jej brak będzie bardziej stosownym określeniem. Nie chciałbym obrażać jakiejś niszowej marki bo te pseudo omegi obraziłyby każdą z nich, nawet te od gaci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i najgorsze jest to , że ludziska kupują i noszą

A wielu pózniej wkleja na forum z historyjką ( dziadek , znalezione w aucie , prezent koniecznie od baaardzo bogatej osoby itp ) żeby zobaczyć czy się zorientują na tym klubie ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Co tam Turcja. Znajoma która była niedawno w  Chinach opowiadała, jak trafiła do jakiegoś sklepu z torebkami i inną galanterią skórzaną, w którym zrobiła "wielkie oczy". Asortyment imponujący, ale no name.

Logo firmy było mocowane/naszywane/ nabijane/wytłaczane po zakupie w/g życzenia klienta :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Chinach twierdzą, że podrabianie to hołd składany producentom oferującym produkty wysokiej jakości. Rozmawiałem z Chińczykiem, który twierdził, że za podróbki powinniśmy być im wdzięczni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś oglądałem program co Chińczycy podrabiają i nie mogłem wyjść z szoku gdy dowiedziałem się że nawet szynkę parmeńska :blink:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe z czego była ta szynka ?

Z psa :D ?

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam szynka... :P

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wielu pózniej wkleja na forum z historyjką ( dziadek , znalezione w aucie , prezent koniecznie od baaardzo bogatej osoby itp ) żeby zobaczyć czy się zorientują na tym klubie ..

Pytają bo jak ktoś by potwierdził autentyczność to by chodzili dumni jak pawie..

-oszukali pożal się boże specjalistów

-zapłacili ułamek ceny ,więc są sprytni i przebiegli [samoocena wzrasta o 100%]

- świadomość że inni zapłacili więcej "za to samo" [zaradność życiowa]

-prestiż w otoczeniu wzrasta [Egipt i Rolex]

No i zawsze mogą na potwierdzenie pokazać wpisy z forum.....

Tylko NIGDY SIĘ TO NIE SPRAWDZA !

Oszukując samego siebie ,oszukujesz ,lub starasz się oszukać innych to jesteś nie godnym zaufania człowiekiem -na każdej płaszczyżnie-to informacja dla fanów podróbek.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś oglądałem program co Chińczycy podrabiają i nie mogłem wyjść z szoku gdy dowiedziałem się że nawet szynkę parmeńska :blink:  

No tak, ale najlepsze są podróby McDonalda, Starbucks, iStore itd. tzn. wielkich sklepów, gdzieś słyszałem, że podrobili nawet Disneyland 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jakby nie kupowali i nie nosili to by ich nikt nie produkował  -  ;)  Popyt jest to i podaż próbuje nadążyć...

A ankieta naprawdę powala 82% z 3147 oddanych głosów nie widzi problemu w przypadku kradzieży, a właściwie paserstwie... ciekawe jaki byłby wynik ankiety jakby pytanie było "Czy powinno się karać kradzież Twojego portfela?"  

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys widzialem filmik jak chinczycy robili sztuczna salate. wizja z filmu skrzydelko czy nozka sie urzeczywistnila. Dotrze to niedlugo i do nas a skoro tansze ludzie beda kupowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze świńskich odbytów robią podróbki kalmarów...dostępne w naszych marketach,smacznego.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze w Chinach swinski odbyt to przysmak to wiem, ale ze polskie markety sprzedaja jako kalmary to chyba miejska legenda ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze świńskich odbytów robią podróbki kalmarów...dostępne w naszych marketach,smacznego.

Oj tam oj tam... w parówkach, pasztetach, gotowych hamburgerach i innych takich też różne cuda są... a się je c'nie? Jeden odbyt w tą czy w tą co to za różnica :D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden odbyt w tą czy w tą co to za różnica :D :D

W pewnych kręgach pewnie tak....ja jednak zwracam uwagę :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie podroby uderzają głównie w niską półkę zegarkowa, przeważnie Casio i Tissoty. Przecież gdy ktoś kupi sobie Rolnixa, to od razu wiadomo, że nigdy nie zamierzał kupić sobie oryginalnego Rolexa, więc firma nic nie traci. A jeszcze zyskuje, bo przez podroby staje się bardziej znana jako "prestiżowa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w WC to wymyśliłeś ?

pewnie kalmary w panierce wczesniej zajadał.... :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W parowkach pasztetach czy innych mortadelach kazdy mniej wiecej wie co sie znajduje i jest pogodzony z tym faktem, ale jak kupujesz jajko salate albo swinski odbyt jako kalmary to ryzykujesz zdrowiem nie wiedzac co srobisz. Jak kupujesz zegarek z rynku za 40 zl bez nazwy to masz swiadomosc co to jest i przez pol roku bedziesz zadowolony a potem kupujesz nastepny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.