Kudlacz90 0 #1 Napisano 4 Września 2014 WitamBardzo proszę o pomoc w zakupie zegarahttp://allegro.pl/show_item.php?item=4553594828&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0mam ochotę kupić ten zegar. Czy mogę prosić o poradę, informację co to za zegar czy jednak powinienem kupić zegar z sygnaturą a może ten mimo że sygnatury nie posiada jest godny uwagi.pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 4 Września 2014 Zegar jest zapewne z lat 70 XIX wieku. Ma werk w stylu francuskim, podobny do produkowanych przez firmę Lenzkirch (a wskazówki identyczne). Może pochodzić z wytwórni Carl Werner. Skrzynia jest niekompletna, brakuje korony, dolnych derczynek, zakończenia brody. Mechanizm wypucowany, ale jaki na prawdę jest jego stan techniczny nie wiadomo. Nie podnosi jego wartości stan tarczy (aczkolwiek jest możliwy do zaakceptowania). Trzeba dokupić mosiężne obrączki otworów do nakręcania, bo możliwe będą dalsze uszkodzenia tarczy. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #3 Napisano 4 Września 2014 Bardzo bardzo dziękuje. Jeśli można to proszę o informacje o koronie jak powinna wyglądać. Wydawało mi się że góra jest kompletna. Bardzo proszę o podpowiedź czy może powinienem zainteresować się zegaremChociaż ten zegar z pierwszego linku podoba się mi i żonie, będziemy próbować wygrać licytacje chyba że dzięki podpowiedzi zmienię zdaniePozdrawiam, z góry dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #4 Napisano 4 Września 2014 Pomiędzy zegarami z powyższych linków jest spora różnica - pierwszy jest sprężynowy, drugi wagowy.Przyjmuje się, że są to dwie różne klasy / pólki.Może warto najpierw zorientować się o co chodzi... 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomass 5 #5 Napisano 4 Września 2014 Z wiadomych względów jestem za drugim zegarem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #6 Napisano 4 Września 2014 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klysek 32 #7 Napisano 5 Września 2014 Użytkownik tarant edytował ten post wczoraj, 20:18Usunięcie linków do trwającej aukcji A link do pierwszej aukcji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8 Napisano 5 Września 2014 Użytkownik tarant edytował ten post wczoraj, 20:18Usunięcie linków do trwającej aukcji A link do pierwszej aukcji? Zakończona ( 4 września, 20:05:00) 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #9 Napisano 5 Września 2014 Witam Bardzo dziękuję za pomoc, zegar kupiłem. Bardzo proszę jeśli to możliwe o podesłanie zdjęć bądź linków które pozwolą na dopasowanie brakujących elementów skrzyni. Po uzupełnieniu załączę zdjęcia. Jeszcze raz wszystkim dziękuje. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #10 Napisano 5 Września 2014 Kiedy dostaniesz zegar, zamieść zdjęcia skrzynki z góry. Zobaszymy, czy była tam (z pewnym prawdopodobieństwem tylko oczywiście), czy była tam ażurowa korona, czy też np. sterczyny po bokach i pełna korona pośrodku (środkowy rysunek). Dół wyglądał zapewne mniej więcej tak: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #11 Napisano 5 Września 2014 Kiedy dostaniesz zegar, zamieść zdjęcia skrzynki z góry. Zobaszymy, czy była tam (z pewnym prawdopodobieństwem tylko oczywiście), czy była tam ażurowa korona, czy też np. sterczyny po bokach i pełna korona pośrodku (środkowy rysunek).images.jpgdd909bb9ec8c75f8.jpg Dół wyglądał zapewne mniej więcej tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #12 Napisano 5 Września 2014 Bardzo dziękuję mam nadzieję, że zegar przyjdzie w przyszłym tygodniu zdjęcia oczywiście dołączę.Proszę bardzo o wytłumaczenie dlaczego nie można czy nie wypada pytać o aukcje w toku? Długo jeszcze a prawdopodobnie nigdy nie będę miał takiej wiedzy jak koledzy.Rozumiem że pytanie o cenę jest nie na miejscu jednak pomoc z waszej stronyjest dla mnie nieoceniona i dzięki wam mam pięknego roczniaka a teraz ten zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #13 Napisano 5 Września 2014 Mieliśmy kilka niezbyt sympatycznych sytuacji podawania linków przez sprzedających. A poza tym - pomyśl. Może i Ty przez podanie tego linku kupiłeś ten zegar drożej? Aczkolwiek cena moim zdaniem wyszła całkiem znośna 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #14 Napisano 5 Września 2014 Klarowna odpowiedz zdaję sobie sprawę że przez takie pytanie mogę zapłacić więcej to oczywiście mnie martwi ale może lepiej tak niż kupić coś czego będę żałował a sprzedać komuś jakiegoś grata nie miał bym sumienia. Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #15 Napisano 12 Września 2014 WitamZegar przyszedł więc załączam zdjęcia. Jak było w temacie wcześniej bardzo proszę o dobór korony. https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/Zegar/IMG_6145.JPGhttps://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/Zegar/IMG_6146.JPGhttps://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/Zegar/IMG_6149.JPG Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #16 Napisano 12 Września 2014 Dobrać musisz sobie sam, bo nie ma co liczyć na 100% wierne odtworzenie stanu oryginalnego. Moim zdaniem na górze skrzyni były 2 sterczyny a pośrodku lekko ażurowa koronka. Coś w tym rodzaju: : 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #17 Napisano 12 Września 2014 Moim zdaniem ten na ostatnim zdjęciu (z niezawieszonym wahadłem) jest najbardziej pasowny. Elegancka linia, nieprzeładowana detalami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #18 Napisano 12 Września 2014 Bardzo dziękuje. Czy sterczynki i korona powinna być czarna lub taka ciemniejsza??Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #19 Napisano 13 Września 2014 Kolor sterczynek i korony powinien być zbliżony do koloru górnej listwy profilowej, która zwieńcza skrzynię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #20 Napisano 13 Września 2014 Wielkie dzięki wszystkim. Jak będzie gotowy to napisze i dam zdjęcia.Temat do zamknięcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #21 Napisano 13 Września 2014 Wielkie dzięki wszystkim. Jak będzie gotowy to napisze i dam zdjęcia.Temat do zamknięcia. To gdzie pokażesz efekt końcowy ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kudlacz90 0 #22 Napisano 5 Października 2014 Witam Przesyłam efekt końcowy. https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/Zegar/IMG_6252.JPGhttps://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/Zegar/IMG_6258.JPGhttps://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/Zegar/IMG_6261.JPG Jeszcze raz dziękuję.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #23 Napisano 5 Października 2014 Ładnie, ale... Środkowa sterczynka/piętka brody powinna różnić się od bocznych, być tęższa, w formie połówki (zobacz film). Górne sterczyny powinny byś wyższe od dolnych. Od tej zasady bywały oczywiście odstępstwa, ale bardzo rzadko. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #24 Napisano 5 Października 2014 Gdzie zdobyłeś taką fajną koronę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #25 Napisano 5 Października 2014 Ja tu widzę brązową olejnicę, mylę się? 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach