Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakie hobby poza zegarkami..., inne nasze pasje

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Angelo

niebieski ksiezyc, ktory jest normalny.... szok ide ogladac  :D

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to napisze coś w czym uczestniczę pośrednio, a mianowicie hobby żony: przerabianie drewnianych solidnych mebli na styl shabby chic, fajnie i stylowo to wygląda dla tych co lubią vintage klimaty :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo tak to wyglada  :)

post-63266-0-44801700-1440456808_thumb.jpg

post-63266-0-50938200-1440456827_thumb.jpg

post-63266-0-71798500-1440456842_thumb.jpg

Edytowane przez Wulfgar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze jak słucham jakichś rockowych kawałków to marzy mi się granie na gitarze :rolleyes:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze jak słucham jakichś rockowych kawałków to marzy mi się granie na gitarze :rolleyes:

to kup gitarę :) tu jest przystepnie podane co i jak czyli lekcje: https://www.youtube.com/channel/UCaMxyCwSi3wedY_kDYYDlxA

ja obecnie mam taki komplet

gitara Aria Mac - gitara tania (nawet bardzo bo kupiona używana tyle ze w stanie jak nowa) i zaskakująco dobra, sam się zdziwiłem. Strój trzymała po miesiącu nieużywania. Brzmienie można poprawić przystawkami 

piec - 

jak sie dobrze poszuka to wychodzi tanio a gra fantastycznie

i jakiś kabelek 

takie coś i jedziesz headbang.gif

post-60176-0-34775600-1440625965_thumb.jpg

Edytowane przez qniczynka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Decoupage - choć odkąd domem zawładnęli dwaj mali mężczyźni to nawet nie wyciągam gratów... Teraz odkrywam uroki gotowania i pieczenia - zwłaszcza rzeczy zdrowych, żeby starszy Synek mógł zajadać ze smakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zbieram tablice rejestracyjne ,dokumenty identyfikacyjne (dowody rej. Prawa jazdy etc) stare plakaty związane z motoryzacja,rowery,emblematy rowerowe o jeszcze wiele innych rzeczy związanych z motoryzacja:)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja coś domaluję; )

Poza zegarkami naręcznymi różne ciekawe nietuzinkowe rzeczy.

Zegarki stare samochodowe małe na magnes np. Czy też zegarki w różnych dziwnych kształtach- Wbudowane w oponę małą i inne. Do tego doszła ostatnio stara dobra unitra w różnej postaci a sięgając dalej miniaturowe czy małe radia lampowe :)

Modele aut oczywiście produkcji CCCP doszły same niespodziewanie :D

Zapomniałem o nowym zboczeniu - Pióra wieczne stare haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja zbieram dodatkowo przedwojenne pamiątki z E.Wedel, stare książeczki reklamowe, zdjęcia aktorów dodawane do czekolady itp. Staram się także naprawiać i odnawiać stare mebelki pozyskane na giełdach czy w internecie. No i oczywiście robienie wszelkiego rodzaju nalewek na chłodniejsze wieczory. To ostatnie polecam każdemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :D

Oprócz  kolekcjonowania zegarków i zegarów mam szereg innych zainteresowań i hobby. Jak wielu innych kolegów, zaliczam się do grona nalewkorobów :D

Jest to bardzo przyjemne i smaczne :rolleyes:  hobby :D

Zbieram różne stare rzeczy np. militaria odnalezione na terenach gdzie Czereśniak prowadził Rudego "wedle tych trzech buczków". Ogólnie jestem jak sroka, co stare z duszą, a spodoba mi się i mam szansę to posiąść  to mam wiele radochy z tego :D

Majsterkowanie, a szczególnie robienie czegoś z niczego.

Bawią mnie  zabawy w drewnie, a właściwie to próbuję uczyć się tej zabawy. Co jakiś czas zafiksowuję się w jakimś temacie i jestem wtedy dość monotematyczny.  Był czas fiksacji na tle rzeczy oświetleniowych np.

post-46446-0-03012700-1454419674.jpgpost-46446-0-57520900-1454419674.jpgpost-46446-0-84995500-1454419674.jpg

i nie tylko post-46446-0-32703500-1454419674.jpg

Ostatnio był bzik okołozegarkowy :wacko: Niektórzy koledzy znają wytwory mojej chorej wyobraźni, choćby zaglądając tutaj:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/103746-stojaczki-ekspozytory-akcesoria-hand-made/

Oczywiście w parze z zegarkami  idzie w miarę niegroźny bzik na punkcie noży, nożyków itp :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampowe radyjko ! :)

Ale cudo ! Kocham takie rzeczy :)

A poza tym to rower górski i strzelectwo pneumatyczne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sprawa :D  teraz wiem kogo atakować w razie potrzeby ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym chętnie takie rzeczy ponaprawiał.... Niestety nic na lampach się nie trafia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sprawa :D teraz wiem kogo atakować w razie potrzeby ;)

Części trochę mam jak i dostęp do nich też jakiś tam jest :D

Piękne zajęcie i jak w przypadku lamp z drzewa widać efekty swojej pracy :)

Edytowane przez Rybak1979GSL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tak ... Lampy są cudowne ... Jak odpalisz wzmacniacz , widzisz ,że żarniki się palą , piękny, czysty dźwięk w głośnikach... . Tranzystory już nie mają takiego brzmienia jak lampy , o układach scalonych nie wspomnę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne żeby coś się działo w proteście do obecnej kultury klikania kciukiem na pilocie przed TV ;)

Ja niestety nie mam żadnej wiedzy i zdolności w kierunku  radiowym, a szkoda bo już parę różnych sztuk (mało ciekawych, ale zawsze) rozdałem po znajomych :o  teraz w tym temacie jestem czysty i pusty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już w technikum nie ma sztuk , a szkoda . Właśnie zdałem technika elektronika na nowych zasadach .

Tak samo o lampach nie uczą , a to piękny temat . Na lampach da się zbudować wszystko i jest ich bardzo dużo rodzajów . I co najlepsze niektóre rodzaje lamp są wciąż w produkcji .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie wiedziałem, że rozdajesz... haha

Wbrew pozorom radioodbiorniki lampowe są mniej skomplikowane niż nie jeden zagarek; )

Fakt jak się włączy do sieci i lampy zaczynają się rozświetlać.... Niebo dla duszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampiaki się łatwo naprawia . Nie pali się ? To do wymiany . Gorzej jak się wszystko pali ... to wtedy standardowe grzebane.

Radio , to generalnie prosta rzecz. Jeszcze to stare , analogowe . A teraz wrąbią Ci procesor , sterowanie linią i2c . Teraz nawet najprostszy chinol będzie miał pętlę pll i wszystko scalone . I gdzie się podziała magia elektroniki analogowej ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi