Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klubowicze pływają :)

Rekomendowane odpowiedzi

Z innej beczki to Buremu22 czasów zazdraszczam, ja w te 35 minut to może że 2 km max bym przepłynął.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki to Buremu22 czasów zazdraszczam, ja w te 35 minut to może że 2 km max bym przepłynął.

Nie ma szans aby przepłynął 3,9 km w 35 minut . Wg mnie to nierealne .

Twój czas jest bardzo dobry .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja musiałby płynąć z rekordem świata cały czas.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja musiałby płynąć z rekordem świata cały czas.

Właśnie :)

Sam dobrze pływasz to wiesz jak trzeba pływać aby taki czas osiągnąć .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie,,.Całkiem realne..Ja kilka razy przepłynąłem 8,4 km w czasie poniżej 25 minut i to na luzie,.A na dodatek za darmo

post-67292-0-13081300-1422571592.jpg

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie :)

Sam dobrze pływasz to wiesz jak trzeba pływać aby taki czas osiągnąć .

Przypomniałem sobie o temacie ;)

Jak znajde pomiar to zamieszczę , sprawdze sam siebie bo możliwe że delikatnie przekręciłem i się poprawie .

Jeśli chodzi o pływanie jak to ktoś napisał :

W Ironman dystans 3,8 km najlepsi zawodnicy pokonują w czasie ok. 50 minut.

to albo byłeś zawodnikiem z najwyższej półki co najmniej europejskiej , albo cos nie tak było z pomiarem albo czasu albo odległości .

Zawodnikiem byłem jak chyba już tu pisałem , akurat zatrzymałem się na szczeblu medalisty ME , sprawdze ten czas bo bardzo możliwe że walnełem gafę i się poprawie ;)

Jak ktoś chętny na popływanie to nie ma problemu ;) , choć ostatnio wolę krótsze dystanse 100m to max co jestem w stanie w tempie zrobić :P

ps. A może ktoś ma jakieś basenowe życiówki :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Bury22 , po pierwsze chciałbym aby było jasne że absolutnie nie miałem na celu Cię obrazić ani umniejszać Twoich osiągnięć w pływaniu i mam nadzieję że tak tego nie odebrałeś. Poziom medalisty ME dla normalnego śmiertelnika pływającego rekraacyjnie to po prostu kosmos.

Także tylko pogratulować sukcesów.

Jednakże czas 35 minut na 3900 m uważam za nierealny . Mateusz Sawrymowicz płynąc cały taki dystans w czasie swojego rekordu na 1500 m zrobiłby to w czasie ok 38-39 minut . Jasne jest jednak że nie byłby w stanie utrzymać takiej stałej prędkości na ponad dwukrotnie dłuższym dystansie. 

Podejrzewam że dystans na którym płynąłeś był niedomierzony.

Dodatkowo z takim krzyżykiem jak w awatarze to dosyć ciężko by Ci się pływało :)

Żeby było tez jasne , ja sam pływam bardzo słabo , jedyną moją zaletą ( jak to określił mój kolega pływający kiedyś zawodniczo ) jest to że nie tonę :)  i to jest jedyny plus w moim pływaniu.

Tak więc chętnie posłucham rad tak doświadczonego kolegi.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniałem sobie o temacie ;)

Jak znajde pomiar to zamieszczę , 

Jak znajdziesz pomiar to ja znam notariusza,który to może potwierdzić,.Kilka razy w obecności tego notariusza nieboszczyk zmartwychwstał i podpisał dokumenty to myślę że z potwierdzeniem Twojego wspaniałego  rekordu nie było by problemu,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pływam powoli - tak, żeby móc podziwiać przyrodę. W niedzielę było pięknie na Pilicy  :)  - oczywiście z nieodłączną pomarańczką .

ff65b1aa642203a5med.jpg2cf29a6c4c79b77bmed.jpgbf0b0c4f32caee67med.jpg2ccb43c00eccf718med.jpg

Edytowane przez Wahnik

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle , wczoraj biegałem obok mojego akwenu ale aż takim "wariatem " w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) nie jestem.

Po drugie u mnie woda zamarznięta .

Pozdrawiam

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilica na razie płynie, ale zapowiadają mrozy, wiec następne zdjęcia mogą być bardziej "zimowe". :blink:

Edytowane przez Wahnik

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Bury22 , po pierwsze chciałbym aby było jasne że absolutnie nie miałem na celu Cię obrazić ani umniejszać Twoich osiągnięć w pływaniu i mam nadzieję że tak tego nie odebrałeś. Poziom medalisty ME dla normalnego śmiertelnika pływającego rekraacyjnie to po prostu kosmos.

Także tylko pogratulować sukcesów.

Jednakże czas 35 minut na 3900 m uważam za nierealny . Mateusz Sawrymowicz płynąc cały taki dystans w czasie swojego rekordu na 1500 m zrobiłby to w czasie ok 38-39 minut . Jasne jest jednak że nie byłby w stanie utrzymać takiej stałej prędkości na ponad dwukrotnie dłuższym dystansie. 

Podejrzewam że dystans na którym płynąłeś był niedomierzony.

Dodatkowo z takim krzyżykiem jak w awatarze to dosyć ciężko by Ci się pływało :)

Żeby było tez jasne , ja sam pływam bardzo słabo , jedyną moją zaletą ( jak to określił mój kolega pływający kiedyś zawodniczo ) jest to że nie tonę :)  i to jest jedyny plus w moim pływaniu.

Tak więc chętnie posłucham rad tak doświadczonego kolegi.

Absolutnie nie odbieram tego negatywnie ;) zupełnie na spokojnie .

Z Mateuszem akurat dobrze się znamy bo razem ternowaliśmy ( młodszy kolega :) )

Raz że dystans , a dwa , otwarty akwen jest tez gorszy dla wyniku niż basen ( nawroty pomagają , idealny tor , brak fali i wiatru )

Jak ktoś ma ochootę na basen w zachodnio pom. zapraszam :)

Jak znajdziesz pomiar to ja znam notariusza,który to może potwierdzić,.Kilka razy w obecności tego notariusza nieboszczyk zmartwychwstał i podpisał dokumenty to myślę że z potwierdzeniem Twojego wspaniałego  rekordu nie było by problemu,.

Spoko ;) Będe sie kontaktował :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo na otwartym akwenie dochodzi nawigacji , na czymtakze mozna sporo stracić , sam o tym dobrze wiem :)

Czyli zgoda w temacie ze takiego wyniku nie da sie osiągnąć: 3900 m 35 min .

Z tym pływaniem to ja tylko na lekcje mógłbym sie zapisać :) chociaż z drugiej strony często bywam w zachodniopomorskim więc czemu nie .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo na otwartym akwenie dochodzi nawigacji , na czymtakze mozna sporo stracić , sam o tym dobrze wiem :)

Czyli zgoda w temacie ze takiego wyniku nie da sie osiągnąć: 3900 m 35 min .

Z tym pływaniem to ja tylko na lekcje mógłbym sie zapisać :) chociaż z drugiej strony często bywam w zachodniopomorskim więc czemu nie .

Nie ma takiej możliwości ;)

Z tymi lekcjami też nie ma problemu ;) możemy skoczyć na basen ,a lbo weź strój sportowy to Cie do naszego słynnego klubu na matę wyciągne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pływam powoli - tak, żeby móc podziwiać przyrodę. W niedzielę było pięknie na Pilicy  :)  - oczywiście z nieodłączną pomarańczką .

Wahnik, coś pięknego! Zazdroszczę  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiej możliwości ;)

Z tymi lekcjami też nie ma problemu ;) możemy skoczyć na basen ,a lbo weź strój sportowy to Cie do naszego słynnego klubu na matę wyciągne :)

Małą zemstę szykujesz ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wahnik, coś pięknego! Zazdroszczę  :)

Pięknie jest tam rzeczywiście , na dnie zaczynają nawet kiełkować powoli niektóre roślinki , ot taka zima . Najbardziej cieszy ,że jest się samemu z przyrodą tam , gdzie latem jest mnóstwo kajaków.

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś rano miałem pływacki test Coopera, wyszło 583 m (bez nawrotów pod wodą). Muszę przyznać, że spodziewałem się mniej ale wyszło nieźle zwłaszcza, że dopiero co miałem grypę żołądkową i jeszcze jestem osłabiony.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś rano miałem pływacki test Coopera, wyszło 583 m (bez nawrotów pod wodą). Muszę przyznać, że spodziewałem się mniej ale wyszło nieźle zwłaszcza, że dopiero co miałem grypę żołądkową i jeszcze jestem osłabiony.

Patrzac na tabele wyników jest dobrze albo bardzo dobrze :) zależy od wieku .

http://ckis.postomino.pl/wp-content/uploads/TABELE-do-Testu-Coopera.pdf

Edytowane przez pawelb29

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż , latka lecą :)

Gratuluję wyniku.

Muszę sam spróbować .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł ile ważysz i ile masz wzrostu ? Bo gi Graplingowe dla Ciebie już szykuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł ile ważysz i ile masz wzrostu ? Bo gi Graplingowe dla Ciebie już szykuje ;)

Te cfaniak :) ja już tylko teraz walczę najlepszą ze sztuk walki MPDU :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jak czytam jakie macie czasy to jednak dochodzę do wniosku, że cienias jestem : )

Chociaż jak widzę ten test Coopera to nie jest źle chyba. Przepływam w 12 minut jakieś 19-20 długości (25m) basenu czyli około 500m. Tylko to jest bez spinki by płynąć jak najszybciej + żabą.

Może coś jeszcze ze mnie będzie : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te cfaniak :) ja już tylko teraz walczę najlepszą ze sztuk walki MPDU :)

Nawet nie wiem co to jest :) , domyślam się że coś związane z prawem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi