Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

AlexP

Problem z zegarkiem Steinhart i użytkownikiem Majkel.Martin

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateusz Dąbrowski

Generalnie brak możliwości edycji postu po X czasu na bazarku, bo inaczej wszystkie istotne dane będą się pojawiać w drugim i następnych postach.

Plus skan dowodu osobistego wysyłany do stowarzyszenia, aby uzyskać możliwość zakładania ofert sprzedaży. I więcej wałków nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plus skan dowodu osobistego wysyłany do stowarzyszenia, aby uzyskać możliwość zakładania ofert sprzedaży. I więcej wałków nie będzie.

Bez przesady. Łatwo powiedzieć trudniej wykonać, to już podchodzi pod przechowywanie poufnych danych, nie wiem co na to ustawa o ochronie danych osobowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po wpisaniu słowa kosz, przenoszona do jakiegoś niewidzialnego kosza np na okres 2-4 tygodni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak chcielibyscie weryfikowac, czy dane z dowodu naleza do danego Usera ? :) 

Moze KMZiZ powinno jeszcze utworzyc subkonto w banku i zwalniac pieniadze po potweierdzeniu przez kupujacego, ze przesylka jest zgodna z opisem ? ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po wpisaniu słowa kosz, przenoszona do jakiegoś niewidzialnego kosza np na okres 2-4 tygodni. 

To także istnieje na wielu forach zagranicznych. Oferty nie są kasowane tylko przenoszone do archiwum z którego mogą być automatycznie kasowane np. po 3 miesiącach. To istotnie poprawia bezpieczeństwo.

W tej chwili jak user sobie wszystko poczyści i wypatroszy to Moderacja nie może tych danych odzyskać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu, miałem propozycję wymiany na ten zegarek 12 lutego 2014 - nie skorzystałem, ale zupełnie bezpodstawnie, po prostu nie chciałem tego zegarka.

Z drugiej strony omawiany User jest już 4 lata na forum, ale to też o niczym nie świadczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zdjecia widziales ? czy tylko rozmowa ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko rozmowa, jeszcze na tyle inteligentny jestem - inaczej pomógł bym bardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moderacjo: poproszę o pełny link do tematu, zanim został usunięty. Odzyskamy te zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Moderacjo: poproszę o pełny link do tematu, zanim został usunięty. Odzyskamy te zdjęcia.

Zamknięte działy forum się na cache'ują w google'u z tego co wiem, więc może być ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o Google Cache myślałem, ale faktycznie: bazarek nie jest dostępny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś propozycję odnośnie dokładnie tego egzemplarza?

Bo jeśli to było w lutym 2014, a ja mam gwarancję i rachunek z sierpnia 2014 to jest to jeszcze bardziej niejasna sytuacja...

Wracając do tematu, miałem propozycję wymiany na ten zegarek 12 lutego 2014 - nie skorzystałem, ale zupełnie bezpodstawnie, po prostu nie chciałem tego zegarka.

Z drugiej strony omawiany User jest już 4 lata na forum, ale to też o niczym nie świadczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry rozpędziłem się: Steinhart Ocean Vintage GMT - nie byłe tematu, przepraszam Strony,

Kurde, z sierpnia ? Wiele czasu na uszkodzenie zegarka nie było. Może naprawdę dajmy szansę drugiej stronie na zajęcie stanowiska.

Znowu mamy długi weekend, to też może komplikować sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak trochę obok tematu - czy przy takiej naprawie gwarancyjnej nie trzeba mieć paragonu ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jeśli już gwarancję producenta, ale wiele firm zrobi to jako tzw. goodwill.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry rozpędziłem się: Steinhart Ocean Vintage GMT - nie byłe tematu, przepraszam Strony,

Kurde, z sierpnia ? Wiele czasu na uszkodzenie zegarka nie było. Może naprawdę dajmy szansę drugiej stronie na zajęcie stanowiska.

Znowu mamy długi weekend, to też może komplikować sprawy.

Spoko, bo już myślałem, że może coś w papierach jest namieszane i mogą być kłopoty z gwarancją ;)

Strona przeciwna zajęła dość jasne stanowisko, że nie przyjmie zwrotu. Poprosił o lepsze zdjęcia, które mu wysłałem oraz o zdjęcia papierów ( tj. gwarancji i faktury :blink: ). Po czym zaglądał kilkukrotnie na skrzynkę, a odpowiedzi brak.

Łatwo nie będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tym nawet rzecz. Temat został wyczyszczony przez użytkownika, jest pusty.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tym nawet rzecz. Temat został wyczyszczony przez użytkownika, jest pusty.

Ale to nic - zaindeksowana w Google wersja tematu mogła być ze zdjęciami jeszcze. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zdjęcia, to mam jedno, wysłane na dowód, że zegarek wyszedł bez wad. Trzeba kliknąć fotkę, będzie troszkę większa.

Prawa strona kółka w którym jest 1, jak się wie gdzie szukać, to rzeczywiście można dostrzec lekkie wytarcie. Reszty nie widać, bo przy takim kącie i oświetleniu wada jest praktycznie niewidoczna, a zdjęcie też nie jest jakiejś super jakości.

Oczywiście w opisie ani słowa, dopytywałem również o szczegóły na PW przed zakupem i miało być tip top...

cf5868489b2e7eca1ad8fd1a1fc5f3fd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już ostatni wpis z mojej strony,

Może nie zauważył, albo zauważył niedoróbkę produkcyjną i postanowił sprzedać niż dociekać (reklamować), licząc, że może ktoś też nie zauważy.

Dla jednych (zwłaszcza na tym forum) ziarenko kurzu jest powodem do podcięcia sobie żył, inni nawet muchy pod szkłem nie zauważą.

Ty zrobiłeś zdjęcia bardzo dużej rozdzielczości, to z reguły więcej niż potrafi dostrzec ludzkie oko.

Jaka była cena ? Ile taniej w stosunku do nowego ?

Niestety, jest to przedmiot używany i trzeba się liczyć z takimi konsekwencjami.

Poinformować go oficjalnie będziesz musiał,

Najlepiej gdyby spakował zabawki.

Najgorszą opcją dla Ciebie będzie dochodzenie roszczeń.

Najlepszą dla Ciebie, jeżeli jest to wada produkcyjna i zostanie uznana, oraz potwierdzi to, że zegarek nigdy nie upadł / nie doznał dużego przeciążenia...

PozdrawiaM 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze wspolczuje.

Zegarek zostal zakupiony w Polsce przez Łukasza czy bezposrednio od Steinharta? Jesli przez Łukasza to skontaktuj sie z nim. Na pewno Ci pomoze.

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Burns- 1050zł z wysyłką

Szczerze wspolczuje.

Zegarek zostal zakupiony w Polsce przez Łukasza czy bezposrednio od Steinharta? Jesli przez Łukasza to skontaktuj sie z nim. Na pewno Ci pomoze.

Bezpośrednio od Steinharta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak bym sie z nim skontaktowal. Byc moze da Ci jeszcze jakies wskazowki dotyczace procedury reklamacyjnej u Steinharta.

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zdjęcia, to mam jedno, wysłane na dowód, że zegarek wyszedł bez wad. Trzeba kliknąć fotkę, będzie troszkę większa.

Prawa strona kółka w którym jest 1, jak się wie gdzie szukać, to rzeczywiście można dostrzec lekkie wytarcie. Reszty nie widać, bo przy takim kącie i oświetleniu wada jest praktycznie niewidoczna, a zdjęcie też nie jest jakiejś super jakości.

Oczywiście w opisie ani słowa, dopytywałem również o szczegóły na PW przed zakupem i miało być tip top...

Zarysowanie jest całkiem dobrze widoczne.

post-6402-0-22196100-1415383204_thumb.jpg

Ale rzeczywiście, sam nie wiem czy bym je zauważył sprzedając ten zegarek...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak bym sie z nim skontaktowal. Byc moze da Ci jeszcze jakies wskazowki dotyczace procedury reklamacyjnej u Steinharta.

Napisałem wczoraj maila.

Dzisiaj poszedł też bezpośrednio do Steinharta. 

Dzięki za wszystkie rady ;) Dam znać jak coś się wyklaruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.