Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

AlexP

Problem z zegarkiem Steinhart i użytkownikiem Majkel.Martin

Rekomendowane odpowiedzi

Gość norbie

(...) Forum to nie bazar, targ, allegro.  Nikt nie zmusza nikogo do zakupów u osób , bez potwierdzonej wiarygodności.  Ograniczenia ze strony forum są wystarczające (...)

Nie są wystarczające. 50 postów ma potwierdzać wiarygodność sprzedawcy?

Powinien być dział, w którym każdy chętny mógłby wystawiać opinie o sprzedawcach i kupujących. Jeden wałek, uzasadniona przekonywująco negatywna opinia i delikwent dostawałby bana. Byłby spokój.

A w sprawie Steinharta Majkel.Martin mógł lepiej się zachować, ale cóż zależy mu bardziej na kasie niż na opinii, którą wycenił na 100 zł i 2 paski. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walkowane przy każdej (na szczęscie sporadycznej) tzw wpadce na bazarku....

Moze jeszcze kaucje wplacać?

Przy tylu transakcjach zawsze sie trafi jakis 'bubel" to normalne i zadne obostrzenia tego nie zmienia.

Kolega zapewne więcej nic nie sprzeda...i tyle.

A dla kupujacego nauczka-tylko znajomi,zaufani etc.

Mieszkamy na terenie calego kraju i nie tylko,jaki problem majac watpliwosci poprosić ktoregos kolegę by "rzucil okiem"na nowy nabytek?

Nie sądze by to byl problem....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiarygodność ma potwierdzić własne myślenie.

Pomijam kwestie, że czasami relacje sprzedający-kupujący są bardziej złożone niż "winny" sprzedawca.

Przykład. Ostatnio jeden z forumowiczów sprzedał MLa do innego kraju. Nabywca już w drugi dzień otworzył spór PayPal i odesłał zalany zegarek. Forumowicz dokonał testu szczelnosci na gwarantowanym poziomie z wynikiem pozytywnym. Wina była ewidentnie po stronie nabywcy..., który rżnął głupa. Znam sprawę, bo kolega prosił o radę.

Absolutnie nie twierdzę, że w tej sprawie tak jest.  Daje jednak sygnał , ze nie zawsze "białe jest białe, a czarne, czarne"

Żaden regulamin, wymogi nie zastąpią zdrowego rozsądku.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ewidentne sprzedający wciska kit bo kazdy normalny w odpowiedzi na zarzuty przesłał by zdjecia zegarka jakie byly w ofercie. i to tyle na temat. w mojej ocenie sprzedający to cwNiak i tyle. bylbym za zablokowaniem mu konta i zablokowaniu dostepu do forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedający przesłał zdjęcie gdy poprosiłem o zwrot. Niestety mało co było na nim widać jeśli chodzi o tą rysę. 

Ciągle czekam na znak od serwisu, po wymęczeniu odpowiedzi, że zegarek do nich dotarł (24.11) cisza :(

Sprzedający w ramach rekompensaty zwrócił mi 100zł.

Sprawa raczej zamknięta, pozostaje niesmak i czekanie na powrót zegarka z serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wrócił dzisiaj z serwisu. Wszystko fajnie, nawet czekoladę dostałem.

Szkoda tylko, że jak ustawiałem godzinę pojawiła się rysa na nowej tarczy...

u9R2mN7l.jpg

Wyraźnie prosiłem, że chciałbym żeby wymieniono zarówno tarczę jak i wskazówkę godzinową, która jest tutaj problemem. Jak widać pożałowali wskazówki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak słów...

Odsyłasz ponownie?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jestem w jaki sposób sprawdzili zegarek w serwisie po wymianie tarczy?

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak słów...

Odsyłasz ponownie?

Tak. Już tak mnie zdenerwował, że chcę go tylko naprawić i sprzedać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym tak zrobił. Miejmy nadzieje, że teraz uda sie producentowi naprawić ten zegarek i w jakiś sposób zrekompensuje tym razem nie tylko czekoladą ten bubel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyluzuj, to tylko zegarek, w dodatku widac o wątpliwej jakości serwisu, w końcu go zrobią....

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyluzuj, to tylko zegarek, w dodatku widac o wątpliwej jakości serwisu, w końcu go zrobią....

Zegarek powinien cieszyć a nie męczyć, ja sie nie dziwie ze zostanie sprzedany.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Dokładnie, dla większości ludzi na forum zegarek to więcej niż tylko zegarek. Ja jednego Zenka, z którym miałem złe skojarzenia też się pozbyłem - poszedł do rodziny bo sam zegarek przedni i zdobyty w świetnym budżecie, ale ilekroć na niego patrzyłem to mi przypominał o kwartale zabawy z jego uzyskaniem po zakupie. Absolutnie więc nie dziwię się autorowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jak się czyta o takich transakcjach to się odechciewa droższych zakupów na tym forum.

Znam AlexaP z forum knives.pl, gdzie do każdej transakcji można dodać komentarz, których lista jest widoczna na profilu użytkownika :o

Można sobie sprawdzić ile dany użytkownik przeprowadził transakcji kupna/sprzedaży/zamiany. Im więcej transakcji ma dany użytkownik, tym większy komfort kupującego. Też jest ograniczenie 30 postów, aby wejść na bazarek, na Kizi akurat 50, ale to i tak niczego nie wnosi w kwestii weryfikacji wiarygodności sprzedających. Dlaczego tu nie można zrobić czegoś podobnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to chyba nie alle? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jak się czyta o takich transakcjach to się odechciewa droższych zakupów na tym forum.

Znam AlexaP z forum knives.pl, gdzie do każdej transakcji można dodać komentarz, których lista jest widoczna na profilu użytkownika :o

Można sobie sprawdzić ile dany użytkownik przeprowadził transakcji kupna/sprzedaży/zamiany. Im więcej transakcji ma dany użytkownik, tym większy komfort kupującego. Też jest ograniczenie 30 postów, aby wejść na bazarek, na Kizi akurat 50, ale to i tak niczego nie wnosi w kwestii weryfikacji wiarygodności sprzedających. Dlaczego tu nie można zrobić czegoś podobnego?

a nie sadzisz ze za młody jestes na Heroda by takie opinie wygłaszać? ;)

a, i nie kizi tylko KMZiZ....rozumiem ze słownictwo z knives.pl?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miałem taki zegarek kupić synkowi na prezent.

Ale to nie wina "takiego zegarka" tylko tej konkretnej sztuki. Ja tam nie chcę bronić Steinharta ale wada może zdarzyć się w zasadzie zawsze jak coś kupujesz - właśnie po to ktoś wymyślił gwarancję i rękojmię ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej mam nauczkę. Szczęście w nieszczęściu, że to "tylko" tani Steinhart, a nie coś 10x droższego :P Ilość zamrożonych środków do czasu naprawy i ewentualna strata przy sprzedaży będą do przełknięcia.

Tymczasem miła Pani z serwisu, zbyła mnie przed Świętami i poprosiła o skontaktowanie się po Nowym Roku. Kolejne 2 tygodnie czekania ekstra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie sadzisz ze za młody jestes na Heroda by takie opinie wygłaszać? ;)

a, i nie kizi tylko KMZiZ....rozumiem ze słownictwo z knives.pl?

a Herod nigdy nie był młody? ;)  nie nie sądzę, widzę jak Ty na knives się udzielasz i daleko mi do Twoich wycieczek  :P 

to, że mało piszę na KMZiZ, nie znaczy, że czytać nie umiem i rozumu własnego nie mam, żeby wnioski wyciągnąć

co do wieku to wiesz "jak ktoś się głupi urodził, to głupi będzie i głupi do piachu pójdzie" - nic osobistego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Herod nigdy nie był młody? ;) nie nie sądzę, widzę jak Ty na knives się udzielasz i daleko mi do Twoich wycieczek :P

to, że mało piszę na KMZiZ, nie znaczy, że czytać nie umiem i rozumu własnego nie mam, żeby wnioski wyciągnąć

co do wieku to wiesz "jak ktoś się głupi urodził, to głupi będzie i głupi do piachu pójdzie" - nic osobistego

Zartowalem:-) :-) ....z tym Herodem:-)

Wszystkiego Naj w Nowym Roku!

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forum knives.pl, gdzie do każdej transakcji można dodać komentarz, których lista jest widoczna na profilu użytkownika :o

Można sobie sprawdzić ile dany użytkownik przeprowadził transakcji kupna/sprzedaży/zamiany. Im więcej transakcji ma dany użytkownik, tym większy komfort kupującego. Dlaczego tu nie można zrobić czegoś podobnego?

Widziałem podobne rozwiązania rowniez na forach zegarkowych. Uważam ze to fajny pomysł, szczególnie ze bazarek jak i całe forum mocno sie rozrasta ...

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zartowalem:-) :-) ....z tym Herodem:-)

Wszystkiego Naj w Nowym Roku!

przecie wiem, emotkę widziałem :)

Widziałem podobne rozwiązania rowniez na forach zegarkowych. Uważam ze to fajny pomysł, szczególnie ze bazarek jak i całe forum mocno sie rozrasta ...

otóż to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AlexP cos nowego w temacie?

Odesłałem ponownie. Wg trackingu zegarek dotarł do Steinharta w piątek. Zostaje czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.