Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, przemekspce napisał(-a):

Ja z biegiem czasu też się utwierdzam. Co prawda inny model, ale cieszy jak 2,5 roku temu😉

55035605754_b21b23d6e0_b.jpg

To świetny zegarek m.in. przez swoją prostotę, przymierzałem się do niebieskiego 41mm ale wskoczył BB58 i kilka innych Tudorów po drodze. BB58 został...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, ledr said:

Jak tu żyć - kiedy się ma swojego Graala od 4 lat i nie chce się znudzić?!

Proste! Bezstresowo! 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2026 o 14:33, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Miłego weekendu 👍

IMG_9722.jpeg

Klubu Tudora jeszcze nie odwiedzałem ale Ty Piotrze mając tyle Rolexów zapragnąłeś jeszcze Tudora ?🤭🫣😉 też im się trochę zacząłem przyglądać ale nic o nich tak naprawdę nie wiem 🤷‍♂️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Klubu Tudora jeszcze nie odwiedzałem ale Ty Piotrze mając tyle Rolexów zapragnąłeś jeszcze Tudora ?🫣 też im się trochę zacząłem przyglądać ale nic o nich tak naprawdę nie wiem  

Brakowało mi takiego tytanowego toolwatcha na nato Niedaleko pada jabłko od jabłoni. Dobra jakość, 5 lat gwarancji, dobra cena, będzie Pan zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Miszkolc napisał(-a):

Chyba pasuje do śniegu emoji6.pngd778f4008cb77f6dd519d207439430c7.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

W jakim kolorze świeci luma? niebieski czy zielony ? :) bardzo mi się podoba taki jak jest w rolexie ten ich chromalight no ale to należy tylko do rolexa, a co stosuje Tudor ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W jakim kolorze świeci luma? niebieski czy zielony ?  bardzo mi się podoba taki jak jest w rolexie ten ich chromalight no ale to należy tylko do rolexa, a co stosuje Tudor ?

Nie wiem jaki kolor, ale u mnie bezel na zieloni a indeksy i wskazówki na niebiesko. Jedynie wskazówka gmt też na zielono świeci. Odniosłem wrażenie, że superluminova z Tudora mocniej świeci niż chromalight z Rolexa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie wiem jaki kolor, ale u mnie bezel na zieloni a indeksy i wskazówki na niebiesko. Jedynie wskazówka gmt też na zielono świeci. Odniosłem wrażenie, że superluminova z Tudora mocniej świeci niż chromalight z Rolexa emoji6.png

Mógłbyś wysłać zdjęcie jak wygląda u Ciebie cały podświetlony 😊🙏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Mógłbyś wysłać zdjęcie jak wygląda u Ciebie cały podświetlony 😊🙏

Świeci bardzo ładnie 😉

IMG_9747.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Świeci bardzo ładnie 😉

IMG_9747.jpeg

Bardzo ładnie też potwierdzam 👍 ja uwielbiam lume w kolorze niebieskim, zielona to mi się kojarzy z tymi starszymi zegarkami gdzie używano trytu ale tutaj wszystko ładnie równomiernie świeci 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2026 o 15:50, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dedykowany pasek i ref, to najlepiej w Kruku zapytać emoji6.png

To nie takie proste. Zapytałem w Kruku o pasek gumowy do swojego BB58 i odesłali mnie do serwisu Rolexa w Wawie przy pl. Konstytucji. Tam Pan powiedział mi, żebym podał mu nr ref. swojego Tudora a następnie stwierdził że on jest na bransolecie i nie może mi zamówić paska gumowego. Tłumaczyłem mu, że ja chcę zamówić pasek gumowy i zapięcie od wersji burgundowej https://www.tudorwatch.com/en/watches/black-bay-58/m7939a1a0ru-0003 ale uparcie twierdził, że takie mają dyrektywy od Tudora i nic na to nie poradzi. 🤷‍♂️🤦‍♂️

Edytowane przez Domingo66i6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To nie takie proste. Zapytałem w Kruku o pasek gumowy do swojego BB58 i odesłali mnie do serwisu Rolexa w Wawie przy pl. Konstytucji. Tam Pan powiedział mi, żebym podał mu nr ref. swojego Tudora a następnie stwierdził że on jest na bransolecie i nie może mi zamówić paska gumowego. Tłumaczyłem mu, że ja chcę zamówić pasek gumowy i zapięcie od wersji burgundowej https://www.tudorwatch.com/en/watches/black-bay-58/m7939a1a0ru-0003 ale uparcie twierdził, że takie mają dyrektywy od Tudora i nic na to nie poradzi. 

No to pięknie. Może na infolinii jest opcja dowiedzieć się i zamówis online przez aplikację ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

No to pięknie. Może na infolinii jest opcja dowiedzieć się i zamówis online przez aplikację ?

Miły Pan z serwisu kazał mi pisać bezpośrednio do Tudora :) Im się chyba wydaje, że dożywotnio zegarek musi wyglądać tak jak w momencie wyjścia z fabryki do sprzedaży. Ok, są paski zamienniki, ale co, jak ktoś chce mieć ori bransę i pasek, bo taki ma kaprys? :)

Edytowane przez Domingo66i6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Domingo66i6
Ja kiedyś bez problemu zamówiłem bransoletę od Rangera w dniu, kiedy kupowałem BB58. Również na pl. Konstytucji, ale nie gadałem z serwisem tylko ze sprzedawcą.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miły Pan z serwisu kazał mi pisać bezpośrednio do Tudora  Im się chyba wydaje, że dożywotnio zegarek musi wyglądać tak jak w momencie wyjścia z fabryki do sprzedaży. Ok, są paski zamienniki, ale co, jak ktoś chce mieć ori bransę i pasek, bo taki ma kaprys?

Wyślij mi na priv info jaki pasek i do jakiego zegarka ? Postaram się dowiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nowy pasek do Pelagosa FXD GMT 👍😉

IMG_9784.jpeg

Wojskowy styl ;)💪 a nie tylko złote i eleganckie Rolexony  :) 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W jakim kolorze świeci luma? niebieski czy zielony ?  bardzo mi się podoba taki jak jest w rolexie ten ich chromalight no ale to należy tylko do rolexa, a co stosuje Tudor ?
Bardziej zielona niż niebieska, ale nie tak zielona jak w Seiko.2d90c18a91da082e6329bc90232a18ae.jpg&key=d6157cc8247404c10fc7cf3ee93551e1247c3caf1fed747850bbc6aabdc2ab4f

A tutaj porównanie z trytem w Ball'u09fdac0a3e80e3bd3150950530bc59ac.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Miszkolc napisał(-a):

Bardziej zielona niż niebieska, ale nie tak zielona jak w Seiko.2d90c18a91da082e6329bc90232a18ae.jpg&key=d6157cc8247404c10fc7cf3ee93551e1247c3caf1fed747850bbc6aabdc2ab4f

A tutaj porównanie z trytem w Ball'u09fdac0a3e80e3bd3150950530bc59ac.jpg

Tudor wygrywa 😊 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tudor wygrywa  
Pod warunkiem że go potraktujesz UV
Zdjęcie po 2 godzinach 58a69cc45df1b43f54dddd7ff697fb56.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi