w2k2 123 #1 Posted February 7, 2015 Taki pomysł chodził mi po głowie, dziś zdecydowałem się go wrzucić. Pokażmy nasze zegarki, które zbieramy wg. jakiegoś klucza. Mamy oddzielny temat o olimpijskich, ale pokażmy inne pomysły.Ja na początek wrzucam swoje owalne Poljoty. Ten model szczególnie mnie "pociąga". 1 Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę. Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8495 #2 Posted February 8, 2015 Moja sub kolekcja Zegarki niezbyt cenne, ale od nich zaczynałem kolekcjonowanie według jednego kierunku, a nie co popadnie Szczegółowo można obejrzeć w mojej galerii . 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #3 Posted February 8, 2015 Świetna inicjatywa, podoba mi się. Przy okazji też pokaże moje Poljociki. Zapraszamy na drugą edycję zabawy w TOP10. Szczegóły: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/116506-zawaba-w-top10-edycja-ii-2015-r/ 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gregorian 151 #4 Posted February 8, 2015 (edited) Coś bym pokazał ale muszę się najpierw zastanowić co u mnie jest kolekcją, co subkolekcją a co sub-subkolekcją? Dla przykładu:Kolekcja ogólna Zegarki okolicznościowe Zegarki religijne Wostoki papieskie Edited February 8, 2015 by Gregorian 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8495 #5 Posted February 8, 2015 Coś bym pokazał ale muszę się najpierw zastanowić co u mnie jest kolekcją, co subkolekcją a co sub-subkolekcją? Dla przykładu: Kolekcja ogólna Zegarki okolicznościowe Zegarki religijne Wostoki papieskieCiekawe ile postów by było trzeba abyś zmieścił zegarki sportowe ? 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
w2k2 123 #6 Posted February 8, 2015 Kolej na małe Poljoty z rzymskimi indeksami: 0 Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę. Share this post Link to post Share on other sites
stolipl 330 #7 Posted February 8, 2015 Moja sub kolekcja Zegarki niezbyt cenne, ale od nich zaczynałem kolekcjonowanie według jednego kierunku, a nie co popadnie Szczegółowo można obejrzeć w mojej galerii .Na olx widnieje taka sama jak u Ciebie łososiowa rakieta i zawsze mnie interesowało czy to oryginał czy kolor taki się zrobił, lecz skoro widzę drugą to znaczy, że oryginalna musi być 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8495 #8 Posted February 8, 2015 Na olx widnieje taka sama jak u Ciebie łososiowa rakieta i zawsze mnie interesowało czy to oryginał czy kolor taki się zrobił, lecz skoro widzę drugą to znaczy, że oryginalna musi być Oryginalna, Oryginalna można sobie obejrzeć w katalogu rakiety z roku bodajże 84, lub późniejszego. na www.raketa.com 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #9 Posted February 12, 2015 To i ja pokaże mój mini zbiorek. Czym się kierowałem? Przede wszystkim kształtem koperty, a jak ta koperta to tylko automaty Jestem z niej dumny, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze upolować kolejne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
TabaQ 53 #10 Posted February 12, 2015 Pamiętam jak z rok temu zobaczyłem Twoje zdjęcie tych automatów, miałeś ich bodajże 6 w takim pudełeczku jeden obok drugiego.Do tej pory chodzi za mną ten śliwkowy (tutaj czwarty od lewej) ... 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #11 Posted February 12, 2015 W sumie, to mam ich już 14, ale muszę umyć, wyczyścić i nasmarować Niestety, żaden nie jest na sprzedaż 0 Share this post Link to post Share on other sites
TabaQ 53 #12 Posted February 12, 2015 Domyślam się Piękne są ! 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #13 Posted February 12, 2015 Dziękuję. Dalej są w tym pudełku, tyle że obok jest kolejne Są jeszcze przynajmniej 3, których nie mam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gregorian 151 #14 Posted February 12, 2015 Fenomenalne! 0 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #15 Posted February 12, 2015 (edited) Panowie nie przesadzajcie Edited February 12, 2015 by bahuone 0 Share this post Link to post Share on other sites
yorki_man 430 #16 Posted February 12, 2015 Już kiedyś pokazywałeś podobne zdjęcie (nie wiem czy z taką ilością poljotów) i powiem, że nieodmiennie mi się podobają 0 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #17 Posted February 12, 2015 No nie wszystkie były. Było tylko 6 teraz jest 14, ale nie wszystkie widoczne bo brudne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 746 #18 Posted February 12, 2015 a brakuje Ci jeszcze jakiejś wersji ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #19 Posted February 12, 2015 Nawet nie wiem ile ich jest. Na pewno z perłową tarczą i kilku na rynek wewnętrzny. Nie szukałem jakoś specjalnie katalogu, więc nie wiem ile ich powstało. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #20 Posted February 15, 2015 (edited) Gratulacje dla kolegi @bauhone .,Piękny zbiór.,Kolekcja przez duże "K" ,.U mnie bardziej chaotyczny zbiorek,który można z grubsza określić jako garniturowe Poljoty,.Zegarków jest trzynaście tak samo jak uczestników "Last Supper",.dlatego niektóre mogą się okazać fałszywymi Pojotami., Edited February 15, 2015 by mayor 1 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #21 Posted February 15, 2015 Mayor, może i chaotyczny, ale za to jaki urodziwy. Piękne garniturowce, krabów bym nie nosił, bo mam do nich słabość i było by mi szkoda 0 Share this post Link to post Share on other sites
Slavny Hans 73 #22 Posted February 22, 2015 bahuone - fajne stadko Poljotów. Ja mam tylko jeden w takiej kopercie http://www.slavnyhans.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=102&Itemid=2 mayor - ładne sztuki Kilka moich subkolekcji: 1 www.slavnyhans.pl Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 746 #23 Posted February 22, 2015 Stadiony przepiękne... ostatnio w cenie więc to stadko sporo warte 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4827 #24 Posted February 22, 2015 Znalazłoby się jeszcze kilka innych ale zdjęcie zbiorowe mam tylko Łuczy: 1 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Slavny Hans 73 #25 Posted February 22, 2015 Niesamowite te Łucze Ja mam tylko jednego, takiego jak ten środkowy w dolnym rzędzie. Pierwszego z dolnego rzędu nigdy nie widziałem.Możesz wrzucić jakąś lepszą fotkę tego błękitnego z dolnego rzędu?Ja też znalazłem stare zdjęcie moich Łuczy, będę musiał zrobić nowe, bo parę przybyło 1 www.slavnyhans.pl Share this post Link to post Share on other sites