Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
w2k2

Subkolekcje

Recommended Posts

Taki pomysł chodził mi po głowie, dziś zdecydowałem się go wrzucić. Pokażmy nasze zegarki, które zbieramy wg. jakiegoś klucza. Mamy oddzielny temat o olimpijskich, ale pokażmy inne pomysły.

Ja na początek wrzucam swoje owalne Poljoty. Ten model szczególnie mnie "pociąga".

post-61474-0-80750800-1423349430.jpg

post-61474-0-30641500-1423349431.jpg

post-61474-0-83368200-1423349431.jpg

post-61474-0-30118600-1423349432.jpg

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Moja sub kolekcja :)

Zegarki niezbyt cenne, ale od nich zaczynałem kolekcjonowanie według jednego kierunku, a nie co popadnie ;)

4dc0e30d029290d885b8523166817abb.jpg

Szczegółowo można obejrzeć w mojej galerii .

Coś bym pokazał ale muszę się najpierw zastanowić co u mnie jest kolekcją, co subkolekcją a co sub-subkolekcją? :D

Dla przykładu:

1. Kolekcja ogólna
  2.    Zegarki okolicznościowe
  3.         Zegarki religijne
  4.             Wostoki papieskie
Edited by Gregorian

Coś bym pokazał ale muszę się najpierw zastanowić co u mnie jest kolekcją, co subkolekcją a co sub-subkolekcją? :D

Dla przykładu:

• Kolekcja ogólna
  •    Zegarki okolicznościowe
  •         Zegarki religijne
  •             Wostoki papieskie

Ciekawe ile postów by było trzeba abyś zmieścił zegarki sportowe ? :)

Kolej na małe Poljoty z rzymskimi indeksami:

post-61474-0-91309800-1423426911.jpg

post-61474-0-42125200-1423426912.jpg

post-61474-0-90798600-1423426912.jpg

post-61474-0-41306000-1423426913.jpg

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Moja sub kolekcja :)

Zegarki niezbyt cenne, ale od nich zaczynałem kolekcjonowanie według jednego kierunku, a nie co popadnie ;)

4dc0e30d029290d885b8523166817abb.jpg

Szczegółowo można obejrzeć w mojej galerii .

Na olx widnieje taka sama jak u Ciebie łososiowa rakieta i zawsze mnie interesowało czy to oryginał czy kolor taki się zrobił, lecz skoro widzę drugą to znaczy, że oryginalna musi być :D

Na olx widnieje taka sama jak u Ciebie łososiowa rakieta i zawsze mnie interesowało czy to oryginał czy kolor taki się zrobił, lecz skoro widzę drugą to znaczy, że oryginalna musi być :D

Oryginalna, Oryginalna ;) można sobie obejrzeć w katalogu rakiety z roku bodajże 84, lub późniejszego. :) na www.raketa.com

To i ja pokaże mój mini zbiorek. Czym się kierowałem? Przede wszystkim kształtem koperty, a jak ta koperta to tylko automaty :) Jestem z niej dumny, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze upolować kolejne.

di-62R3YAKD.jpg

Pamiętam jak z rok temu zobaczyłem Twoje zdjęcie tych automatów, miałeś ich bodajże 6 w takim pudełeczku jeden obok drugiego.

Do tej pory chodzi za mną ten śliwkowy (tutaj czwarty od lewej) ...

"**wno chłopu nie zegarek..."

W sumie, to mam ich już 14, ale muszę umyć, wyczyścić i nasmarować :) Niestety, żaden nie jest na sprzedaż :)

Dziękuję. Dalej są w tym pudełku, tyle że obok jest kolejne :) Są jeszcze przynajmniej 3, których nie mam.

Już kiedyś pokazywałeś podobne zdjęcie (nie wiem czy z taką ilością poljotów) i powiem, że nieodmiennie mi się podobają :)

No nie wszystkie były. Było tylko 6 teraz jest 14, ale nie wszystkie widoczne bo brudne.

Nawet nie wiem ile ich jest. Na pewno z perłową tarczą i kilku na rynek wewnętrzny. Nie szukałem jakoś specjalnie katalogu, więc nie wiem ile ich powstało.

Gratulacje dla kolegi @bauhone .,Piękny zbiór.,Kolekcja przez duże "K" ,.U mnie bardziej chaotyczny zbiorek,który można z grubsza określić jako garniturowe Poljoty,.Zegarków jest trzynaście tak samo jak uczestników "Last Supper",.dlatego niektóre mogą się okazać fałszywymi Pojotami.,

post-67292-0-72467500-1423977276_thumb.jpg

Edited by mayor

Mayor, może i chaotyczny, ale za to jaki urodziwy. Piękne garniturowce, krabów bym nie nosił, bo mam do nich słabość i było by mi szkoda :)

Niesamowite te Łucze :) Ja mam tylko jednego, takiego jak ten środkowy w dolnym rzędzie. Pierwszego z dolnego rzędu nigdy nie widziałem.

Możesz wrzucić jakąś lepszą fotkę tego błękitnego z dolnego rzędu?

Ja też znalazłem stare zdjęcie moich Łuczy, będę musiał zrobić nowe, bo parę przybyło :)

post-29552-0-26745000-1424636035_thumb.jpg

www.slavnyhans.pl