Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Super, starczy dla mnie :D

 

Sio! Ja dostałem :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Oprzemyslaw - masz inne - mniej zdrowe , ale co tam... 8033b48426c8777de4c5ba84a3d381fd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Ja się nie gniewam.

Ot, taki regionalizm ;)

No właśnie w tym wypadku regionalizm to nie jest. -_-

Regionalizm typu "na polu" się nie czepiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Dziś dzień produkcji przekąsek:)

Owsiane ciasteczka i serowe krakersyfd643c7f9ba111b863d02c33291de5b1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobry hamburger nie jest zły - kartoflalki tylko nie potrzebne. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Dobry hamburger nie jest zły - kartoflalki tylko nie potrzebne. ;)

 

E tam niepotrzebne. Dobre ziemniory nie są złe ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

E tam niepotrzebne. Dobre ziemniory nie są złe ;)

Jakby hamburas był bez bułki.....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Jakby hamburas był bez bułki.....

 

 

Daj spokój... ile tych ziemniaków tam jest? może z 250g surowego ziemniaka było. Ziemniaki to głownie woda (pod kątem składu).

 

A w temacie, to ja ostatnio tekiego kuraka na szybko robiłem:

20150930_165653.jpg

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Wygląda apetycznie.

 

A u nas dziś zapiekanka z kurczakiem i brokułem7837e31e7116f3e1d03c5ceaaad11fc9.jpg

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

No!.. Nareszcie weekend w domu i był czas na podgotowanie czegoś... :)

Postawiłem na klasykę i zrobiłem krupnik na drobiowych żołądkach i sercach. Zdjęć nie zamieszczam, bo krupnik wydaje mi się mało fotogeniczny, ale zapewniam Was, że smakował mnie, i co najważniejsze, mojej żonie!, wybornie.

Ogólnie wydaje mi się, że serca zwłaszcza wp i wołowe, są w naszej współczesnej kuchni niedoceniane. Wyobrażam sobie sosik na bazie serc, z grzybkiem suszonym, polany na kaszę gryczaną, do tego ogóreczek kiszony, zasiadłe mleczko do popicia... mhm... mogłoby być pysznie. :)

 

Edit: nie wstawiłem zdjęcia dania głównego, to pozwólcie, że choć zdjęcie deseru wstawię ;)

2fb2518f157a36f317ef115eab1071a5.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem Koledzy czy zdarzyło Wam się jeść chińskie stuletnie jajka. W smaku są całkiem ok, choć jak łatwo się domyśleć- niespecjalnie jest czym się podniecać ;)

hf737_20151008_085229.jpg

 

qm110_20151008_085352.jpg

Edytowane przez ricardo216

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O w mordeczkę! :blink:

Wyglądają niesamowicie!

Jak wrażenia smakowe i zapachowe, no i skąd ten cymes?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kolega/pracownik przyjechał/przyleciał z Pekinu i przywiózł te jajka i jakieś coś... choć nie wiadomo było co to ;) Takie podobne wizualnie do paszteciku, ale faktycznie ch.w.c.t.b.

Wrażenia zapachowe- nie jest źle, ale lepiej nie wąchać. A smak całkiem ok, choć jak przypomnę sobie następną dwójkę, to było grubo i niekoniecznie będę za tymi jajkami tęsknił :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Te jajka wyglądają cudnie ;)

Swoją drogą, niedawno (dopiero) się dowiedziałem, że Chińczycy potrafią i jajca podrobić, a jak!

 

 

A u mnie dzisiaj było robactwo w migdałach i pomarańczach, z sosem balsamicznym.

 

UtPmOAz.jpg

 

 

Natomiast teraz smażą się grzyby, które cały weekend zbierałem w okolicach Wersalu. Będzie wyżerki przynajmniej na 2 dni :). Same podgrzybki niestety, ale duszone na maśle, z cebulką, z odrobiną śmietany i mąki są rewelacyjne :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jaka tam odwaga- bez przesady ;) Fajnie od czasu do czasu coś innego/nietypowego spróbować, ale lepiej zabezpieczyć się "w razie czego" wolną toaletą :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O tym nie pomyślałem, a faktycznie dobry pomysł, choć wtedy odpadała ta metoda, bo w pracy byłem i trzeba było potem jakoś do domu autem wrócić

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co prawda, bo nie rozumiem? To, że faktycznie nie mają one 100 lat, to chyba oczywiste :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.