Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Super, starczy dla mnie :D

 

Sio! Ja dostałem :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Oprzemyslaw - masz inne - mniej zdrowe , ale co tam... 8033b48426c8777de4c5ba84a3d381fd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Ja się nie gniewam.

Ot, taki regionalizm ;)

No właśnie w tym wypadku regionalizm to nie jest. -_-

Regionalizm typu "na polu" się nie czepiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Dziś dzień produkcji przekąsek:)

Owsiane ciasteczka i serowe krakersyfd643c7f9ba111b863d02c33291de5b1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobry hamburger nie jest zły - kartoflalki tylko nie potrzebne. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oprzemyslaw - masz inne - mniej zdrowe , ale co tam...

Dzięki  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Dobry hamburger nie jest zły - kartoflalki tylko nie potrzebne. ;)

 

E tam niepotrzebne. Dobre ziemniory nie są złe ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

A ja dawno nic nie podpichciłem, czasu nie ma :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

E tam niepotrzebne. Dobre ziemniory nie są złe ;)

Jakby hamburas był bez bułki.....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.

Jakby hamburas był bez bułki.....

 

 

Daj spokój... ile tych ziemniaków tam jest? może z 250g surowego ziemniaka było. Ziemniaki to głownie woda (pod kątem składu).

 

A w temacie, to ja ostatnio tekiego kuraka na szybko robiłem:

20150930_165653.jpg

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Wygląda apetycznie.

 

A u nas dziś zapiekanka z kurczakiem i brokułem7837e31e7116f3e1d03c5ceaaad11fc9.jpg

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

No!.. Nareszcie weekend w domu i był czas na podgotowanie czegoś... :)

Postawiłem na klasykę i zrobiłem krupnik na drobiowych żołądkach i sercach. Zdjęć nie zamieszczam, bo krupnik wydaje mi się mało fotogeniczny, ale zapewniam Was, że smakował mnie, i co najważniejsze, mojej żonie!, wybornie.

Ogólnie wydaje mi się, że serca zwłaszcza wp i wołowe, są w naszej współczesnej kuchni niedoceniane. Wyobrażam sobie sosik na bazie serc, z grzybkiem suszonym, polany na kaszę gryczaną, do tego ogóreczek kiszony, zasiadłe mleczko do popicia... mhm... mogłoby być pysznie. :)

 

Edit: nie wstawiłem zdjęcia dania głównego, to pozwólcie, że choć zdjęcie deseru wstawię ;)

2fb2518f157a36f317ef115eab1071a5.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem Koledzy czy zdarzyło Wam się jeść chińskie stuletnie jajka. W smaku są całkiem ok, choć jak łatwo się domyśleć- niespecjalnie jest czym się podniecać ;)

hf737_20151008_085229.jpg

 

qm110_20151008_085352.jpg

Edytowane przez ricardo216

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O w mordeczkę! :blink:

Wyglądają niesamowicie!

Jak wrażenia smakowe i zapachowe, no i skąd ten cymes?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kolega/pracownik przyjechał/przyleciał z Pekinu i przywiózł te jajka i jakieś coś... choć nie wiadomo było co to ;) Takie podobne wizualnie do paszteciku, ale faktycznie ch.w.c.t.b.

Wrażenia zapachowe- nie jest źle, ale lepiej nie wąchać. A smak całkiem ok, choć jak przypomnę sobie następną dwójkę, to było grubo i niekoniecznie będę za tymi jajkami tęsknił :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Te jajka wyglądają cudnie ;)

Swoją drogą, niedawno (dopiero) się dowiedziałem, że Chińczycy potrafią i jajca podrobić, a jak!

 

 

A u mnie dzisiaj było robactwo w migdałach i pomarańczach, z sosem balsamicznym.

 

UtPmOAz.jpg

 

 

Natomiast teraz smażą się grzyby, które cały weekend zbierałem w okolicach Wersalu. Będzie wyżerki przynajmniej na 2 dni :). Same podgrzybki niestety, ale duszone na maśle, z cebulką, z odrobiną śmietany i mąki są rewelacyjne :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podziwiam odwagę Ricardo….

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jaka tam odwaga- bez przesady ;) Fajnie od czasu do czasu coś innego/nietypowego spróbować, ale lepiej zabezpieczyć się "w razie czego" wolną toaletą :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wolałbym setką czegoś powyżej 50-60% ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O tym nie pomyślałem, a faktycznie dobry pomysł, choć wtedy odpadała ta metoda, bo w pracy byłem i trzeba było potem jakoś do domu autem wrócić

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co prawda, bo nie rozumiem? To, że faktycznie nie mają one 100 lat, to chyba oczywiste :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.