Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jarekbrzoza

Wypożyczenie zegarka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uprzejmie. Co prawda nie jestem zbyt znany na tym forum bo postow nie posiadam odpowiedniej ilości a wszelkie transakcje które robilem na bazarze nie byly odnotowane na bazarkowym czacie (z powodu braku odpowiedniej ilości postow) ale mam pewne pytanie. Czy rozwazylby ktorys z panów wypożyczenie zegarka na pewną uroczystość która mnie czeka? Otóż w miesiącu październiku biore ślub i z tej okazji chcialbym miec na rece cos konkretnego. Wiem ze najprostsza metoda bylby zakup jakiegos garniturów ale jakos nie jestem przekonany do tego typu zegarków (na codzień noszę mundur wiec gustuje w innym typie zegarkow). Nie chodzi mi o jakis bardzo drogi zegarek. Ot poprostu cos fajnego. Oczywiscie wypozyczenie nie byloby darmowe i najpierw musielibysmy sie dogadac co do warunkow wypozyczenia. Jeśli zdaniem moderatora post jest idiotyczny to prosze o usuniecie go i od razu przepraszam bardzo za zasmiecanie forum. A czytajacych go bardzo prosze o nie skreslanie mnie gdyz nie jestem zadnym naciagaczem tylko prostym zolnierzem ktory chociaz malo zna sie na temacie to kocha zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie wychodzi na to ze z całego towarzystwa tylko ja mam hopla na punkcie zegarków. Kumple noszą glownie gshock albo jakies jednorazowki typu Perfect. Wiec jesli mialbym wyjsc z czyms takim to wolę chyba pokazac sie z golymi nadgarstkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym u rodziny zauwazyl cos konkretnego to nie pytal bym o takie rzeczy na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej kupić sobie fajny zegarek tylko pożyczać, wiem że nosisz na co dzień mundur ale w są w życiu okazję gdy wypada założyć garnitur i nie tylko na własny ślub, warto wtedy wyjąć ze szkatułki odpowiedni do takiego stroju zegarek najlepiej nakręcić z odpowiednią do tego emfazą ;)   i cieszyć się z niego 

pożyczanie to nie jest dobry pomysł, szczególnie od ludzi którzy kochają swoje cykające skarby :)

powiedz jaki mógłbyś przeznaczyć na niego budżet, czy musi być nowy czy nie chciałbyś rozważyć jakiegoś vintydża z duszą i historią, jaki kształt byś wolał, jaki kolor tarczy, jaki materiał koperty a na pewno coś Ci pomożemy znaleźć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą , przydał by się Ci zegarek jednak do garnituru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz zegarek nie musi byc nowy a jesli chodzi o budzet to nie mam zbyt sprecyzowanego ( najchetniej to bym se kupil citizena nighthawk ale nie sadze czy podpasowalby mi do garniaka ). Generalnie to chodzi mi o to zeby w zlote barwy uderzal bo w tych kolorach bedziemy mieli wystroj i dodatki. Chyba jakis wintydz by wchodzil w gre ale co do rozmiaru to jeszcze niewiem. Mysle ze cos ok 40mm by mnie zadowolilo. Ech Panowie przez ten slub to ja zawalu dostane:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, wielu tak myślało a w końcu jednak bez zawału się obyło:) Ja tylko ze swej strony dodam, że będzie chyba problem z zegarkiem vintage o takiej wielkości, dawniej to znacznie mniejsze zegarki były, 34-38 mm chyba. Do garniaka myślę za duży zegarek być nie powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladalem juz to jakis czas temu ale nawet wtedy bylo za pozno 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz zegarek nie musi byc nowy a jesli chodzi o budzet to nie mam zbyt sprecyzowanego ( najchetniej to bym se kupil citizena nighthawk ale nie sadze czy podpasowalby mi do garniaka ). Generalnie to chodzi mi o to zeby w zlote barwy uderzal bo w tych kolorach bedziemy mieli wystroj i dodatki. Chyba jakis wintydz by wchodzil w gre ale co do rozmiaru to jeszcze niewiem. Mysle ze cos ok 40mm by mnie zadowolilo. Ech Panowie przez ten slub to ja zawalu dostane:)

Kup np. Bambino w nowej lub w starej wersji .

Świetny klasyk za niewielkie pieniądze , a taki zegarek zawsze się przyda .

http://www.dutyfreeislandshop.com/orient-bambino-watches

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z vintage największe są Atlantic, bardzo często bywają na naszym bazarku w granicach 350-550zł

myślę ze spokojnie na ślub będzie pasował i potem też nie raz się przyda 

http://www.atlantic-watches.ch/tl_files/content/gallery-heritage-watches/atlantic-heritage-030.jpg

http://zegarki.org.pl/photos/atlantic-worldmaster-17-jewels-orginal-idealny-3245948345.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Atlantic mi sie bardzo podobaja i wlasnie dosyc czesto widze je na bazarku. Ten bialy jest swietny i chyba sie bede musial zaczaic na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprostszy sposób to kup sobie Atlantica za powiedzmy 350-400zł  idź do tego ślubu jeśli musisz a potem wystaw zegarek taniej żeby szybko poszedł i odzyskasz kasę tracąc powiedzmy 50-80zł wyjdzie na to samo co byś musiał pożyczyć , dać komuś 5 dych i opłacić przesyłki tylko mniej zawiłe.

Osobiście nie pożyczył bym swojego zegarka - wiadomo bowiem że ślub to nie tylko wzniosła ceremonia w kościele ale także biba , oczepiny , wąż pomiędzy stołami potem poprawiny potem jeszcze raz poprawiny na koniec kilka dni po pijackich konwulsji i leczenie kaca  :wacko: - dla mnie wiązało by się to z kilkoma nie przespanymi nocami co z moim zegarkiem  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ma pan racje z tym pozyczaniem. Wogole sie wyglupilem z tym tematem. Ale propozycje i rady jakie dostalem od wszystkich wezme sobie gleboko  do serca i przemysle. No i napewno zegarek bedzie z tego forum :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Paweł, wyraziłeś wszystkie moje obawy, dla których nie pożyczyłbym na taką okazję żadnego mojego zegarka, pomimo moich bardzo szczerych chęci przyjaznej pomocy dla Kolegi jarekbrzoza. Jarek, to forum, to platforma dyskusyjna miłośników zegarków - dla nas zegarki, to coś więcej, niż przedmioty użytkowe. Prawdopodobnie większość z nas pała chęcią odpowiedzi na taki apel zawarty w Twoim pierwszym poście (wszak pragniesz założyć jakiś szczególny zegarek na szczególną okazję! My to rozumiemy!), ale nasza pasja i szczególne podejście do zegarków powoduje, że odpowiedź ograniczy się raczej do dobrych rad, mimo bardzo szczerych chęci pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMEN !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mowiac to ja sam nawet nie liczylem na to ze ktos mi pozyczy sikorka. Bardzo dlugo myslalem nad tym tematem (nie chcialem wyjsc na buraka chociaz chyba mi sie to udalo ) az w koncu wzialem sie na odwage i napisalem. Przynajmniej dostalem troche wskazowek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto pyta nie błądzi i na pewno na buraka nie wyjdzie bo grzeczność popłaca

Dokładnie !!!! kto wie może się wciągniesz i zagościsz tu na dłużej  ;)  do czego zachęcam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić naprawdę ładnego klasyka vintage do 200zł, nie trzeba wypożyczać.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zolnierz swym zachowaniem powinien stanowic wzor do nasladowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.