Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jarekbrzoza

Wypożyczenie zegarka?

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie !!!! kto wie może się wciągniesz i zagościsz tu na dłużej  ;)  do czego zachęcam

Tylko żeby Kolega Jarek potem nie żałował :)

Pierwszy zakup , drugi ..., kolejny .... Może ten pomysł z wypożyczeniem nie był zły .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja na tym forum juz dluzszy czas jestem ale glownie ograniczam sie do czytania i ogladania tego co panowie posiadaja w swych zapasach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do zakupow to juz mam kilka zegarkow z bazarku ale sa to glownie zegarki na codzien ewentualnie do zalozenia raz na jakis czas na sluzbe czy tez wazniejsze swieto w jednostce. Chociaz moja dziewczyna i tak mi glowe suszy ze wyrzucam niepotrzebnie pieniadze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do zakupow to juz mam kilka zegarkow z bazarku ale sa to glownie zegarki na codzien ewentualnie do zalozenia raz na jakis czas na sluzbe czy tez wazniejsze swieto w jednostce. Chociaz moja dziewczyna i tak mi glowe suszy ze wyrzucam niepotrzebnie pieniadze

Ty sie przyzwyczaisz , ona się przyzwyczai i będzie ok.

Z drugiej strony jak Ci suszy głowę juz przed ślubem , to co będzie potem .

Przemyśl jeszce raz wszystki spokojnie .

:)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obywatelskim obowiazkiem jest zalozenie podstawowej komorki spolecznej ;) A zreszta jak ona krzyczy cos na temat zegarkow to ja jej tlumacze ze ona kolekcjonuje buty a ja zegarki i najczesciej to pomaga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

... ona kolekcjonuje buty a ja zegarki i najczesciej to pomaga ;)

i to jest podejście, które dobrze wróży Waszemu związkowi! Wzajemne zrozumienie, obopólna wyrozumiałość dla współmałżonka, tolarancja. Tak trzymaj, Żołnierzu! ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obywatelskim obowiazkiem jest zalozenie podstawowej komorki spolecznej ;)

Przeniosłeś się w czasie? :P

W jakiej armii służysz, i kto jest Twoim oficerem politycznym? :P  :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co , dobrze prawi ..oby wszyscy tak podchodzili do tematu :)

Tak tylko....przypomniało się ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Orient Bambino to dobry wybór. Można poszukać jakiegoś Lorusa w kwarcu albo Adriatici.Czeskie JVD również są dobrze wykonane i można je kupić za 200 ZŁ.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegareczek przesliczny ale jednak funduszu takiego przeznaczyc niemoge niestety. A szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że wątek zboczył z głównego tematu. Chciałem zapoznać się z percepcją odnośnie wypożyczania zegarków. Serwis zyskujący coraz więcej na popularności i wydaje mi się że jeszcze nieobecny w Polsce. Jeden z przykładów np tutaj http://borrowedtimewatches.com/how_it_works

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtrace swoje 3 grosiwa...

pozyczyc zegarek? dla mnie kiepski pomysl, wole miec swoj zegarek chocby za 99 pln ale swoj, taki ktory mnie sie bedzie podobal, ktorego moze i nawet pokocham :)

reasumujac - pozyczony PP dalby mi przyjemnosc zerowa..

dziekuje za uwage ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że żona pożycza się bez wiedzy męża - z zegarkiem tak się nie da... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Patrząc na to z innej strony - dlaczego nie?

Jeżeli są wypożyczalnie samochodów, narzędzi, ubrań ślubnych, kostiumów karnawałowych czy innych dupereli, mogą być i zegarków.

Nie przyszło mi na myśl, żeby się w nich pokazać, zaszpanować, czy jakkolwiek inaczej to ująć. Mam na myśli wzgląd czysto praktyczny.

Chcąc zakupić jakiś model możemy zaledwie popatrzyć na niego w sklepie, przymierzyć i koniec. Albo nawet nie, kupując w sieci "ciemno".

Chyba że ktoś znajomy takowy posiada, co raczej częste nie jest.

A to w wielu przypadkach trochę mało. Szczególnie, jeżeli mamy się zdecydować na droższy zakup.

Wypożyczywszy upatrzony model bodaj na dzień czy dwa, łatwiej byłoby zdecydować, czy tak naprawdę spełnia nasze oczekiwania.

Moim zdaniem to całkiem niezła opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Patrząc na to z innej strony - dlaczego nie?

.

.

.

Moim zdaniem to całkiem niezła opcja.

Ale niby dla kogo niezła? Dla tego który pożyczył czy dla wypożyczającego? W pierwszym przypadku czułbym się jak w cudzuch butach, w drugim, jakbym komuś moje byty wypożyczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarka, brzytwy i żony się nie pożycza   ;)

i samochodu :)

No dobra - w oryginalnym powiedzeniu nie było zegarka, był rower - zegarek to skutek mojej manipulacji.

Co do samochodu zgadzam się z kolegą - jest mniej osób niż palców jednej dłoni, którym bym pożyczył samochód albo i zegarek, może inaczej - te osoby którym bym pożyczył, nie miewają taki pomysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może niech kolega podłapie pomysł od zananej twarzy telewizji informacyjnej.Zakupi zegarek,a po uroczystości odda do sklepu mówiąc,że nie spełnia oczekiwań:) 

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niby dla kogo niezła? Dla tego który pożyczył czy dla wypożyczającego? W pierwszym przypadku czułbym się jak w cudzuch butach, w drugim, jakbym komuś moje byty wypożyczył.

Marcin popiera Marcina

nie dla pozyczania, kompletnie nie bralbym takiej opcji pod uwage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taki zwyczaj nie pożyczaj. Jeżeli nawet zaistniała by taka instytucja zajmująca się takim procederem pewnie inkasowała by kaucję wartości przedmiotu wypożyczanego, bardzo dokładnie go oglądając przy odbiorze. Patrząc jak niektórzy szanują zegarki czarno to widzę.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Dla zainteresowanych. Podobnie jak wypożyczania np.sukien ślubnych, czy innych rzeczy.

Wszak przymusu nie ma. Nie mówię o żebraniu u kogokolwiek, ale o firmie świadczącej takie usługi.

Są tacy, co chodzą np. na strzelnicę i o zgrozo nie brzydzą się używać wypożyczonej broni.

I jeszcze gorzej. Nart z butami, łyżew, można długo wymieniać.

Fuj! Ale muszą mieć traumę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dla zainteresowanych. Podobnie jak wypożyczania np.sukien ślubnych, czy innych rzeczy.

Wszak przymusu nie ma. Nie mówię o żebraniu u kogokolwiek, ale o firmie świadczącej takie usługi.

Są tacy, co chodzą np. na strzelnicę i o zgrozo nie brzydzą się używać wypożyczonej broni.

I jeszcze gorzej. Nart z butami, łyżew, można długo wymieniać.

Fuj! Ale muszą mieć traumę...

Uh... w życiu nie ubrałbym się w wypożyczoną suknię ślubną! :wacko:  A broń?!... no proszę... aż mdłości mnie wzięły,.. hep!... hep!... :blink:  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.