Andrzej Zalewski 4 #6276 Posted July 17, 2022 Interesuje mnie serwis po gwarancyjny , możecie polecić sprawdzone miejsca gdzie oddajecie swoje diamenty TAG? 0 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 933 #6277 Posted July 17, 2022 Już pisałem, Strojny, Sławkowska ale diamentami bym nie nazwał swoich TAG'ów. 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej Zalewski 4 #6278 Posted July 18, 2022 23 godziny temu, souls_hunter napisał(-a): Już pisałem, Strojny, Sławkowska ale diamentami bym nie nazwał swoich TAG'ów. Zaniosę za tydzień i sprawdzimy :) 0 Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16711 #6279 Posted July 21, 2022 W dniu 16.07.2022 o 18:11, krystian7887 napisał(-a): ile to mm? 41mm - ref. WAY2112.BA0928 😊 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
evilym 8130 #6281 Posted July 27, 2022 Trzeba trochę chrono rozruszać 6 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 4301 #6282 Posted July 27, 2022 Taga jeszcze nie oddawalem, ale ja swoje zegarki oddaję do p. Marka Czyżewskiego z WarszawyWysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 1 Share this post Link to post Share on other sites
marcin35 9 #6283 Posted July 28, 2022 Dzisiaj taka przymiarka, wiem zdjęcie lipa ale jak rozmiar? 1 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 933 #6284 Posted July 28, 2022 Rozmiar jest słuszny. 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
evilym 8130 #6285 Posted July 31, 2022 (edited) W dniu 28.07.2022 o 12:10, marcin35 napisał(-a): Dzisiaj taka przymiarka, wiem zdjęcie lipa ale jak rozmiar? Dla mnie Monaco tylko na pasku. Rozmiar duży. No moim nadgarstku leżał chyba podobnie. W dniu 28.07.2022 o 12:10, marcin35 napisał(-a): Edited July 31, 2022 by evilym 2 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Share this post Link to post Share on other sites
marcin35 9 #6286 Posted July 31, 2022 5 minut temu, evilym napisał(-a): Dla mnie Monaco tylko na pasku. Rozmiar duży. No moim nadgarstku leżał chyba podobnie. Dla mnie Monaco tylko na pasku. Rozmiar duży. No moim nadgarstku leżał chyba podobnie. Super zegar jestem ciekawy jak z codziennym użytkowaniem przy takim rozmiarze. 5 minut temu, evilym napisał(-a): Dla mnie Monaco tylko na pasku. Rozmiar duży. No moim nadgarstku leżał chyba podobnie. Dla mnie Monaco tylko na pasku. Rozmiar duży. No moim nadgarstku leżał chyba podobnie. Super zegar jestem ciekawy jak z codziennym użytkowaniem przy takim rozmiarze. 0 Share this post Link to post Share on other sites
evilym 8130 #6287 Posted July 31, 2022 (edited) 56 minut temu, marcin35 napisał(-a): Super zegar jestem ciekawy jak z codziennym użytkowaniem przy takim rozmiarze. Zależy do jakich zegarków jesteś przyzwyczajony. Ja na waskim nadgarstku noszę Carrerę 43mm i jest ok 🙂 Ale kwadratową koperte będzie nosić się jak większą. Pytanie czy to ma być jedyny zegarek do codziennego użytku? Edited July 31, 2022 by evilym 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 933 #6288 Posted July 31, 2022 Przy tym rozmiarze i grubości zegarka trzeba mieć na uwadze, że łatwo nim o coś przywalic a i nie pod każdy mankiet się schowa jeśli w ogóle. Druga kwestia to grubość paska z zapięciem, które może uciskac od spodu nadgarstek podczas pracy przy biurku. Po trzecie to model wprost ikoniczny dla tych, którzy mają jakieś pojęcie o zegarkach (lub którzy oglądali "Breaking bad") więc będzie rzucał się w oczy co chyba jest na plus. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
marcin35 9 #6289 Posted July 31, 2022 2 minuty temu, souls_hunter napisał(-a): Przy tym rozmiarze i grubości zegarka trzeba mieć na uwadze, że łatwo nim o coś przywalic a i nie pod każdy mankiet się schowa jeśli w ogóle. Druga kwestia to grubość paska z zapięciem, które może uciskac od spodu nadgarstek podczas pracy przy biurku. Po trzecie to model wprost ikoniczny dla tych, którzy mają jakieś pojęcie o zegarkach (lub którzy oglądali "Breaking bad") więc będzie rzucał się w oczy co chyba jest na plus. Serial zacny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #6290 Posted July 31, 2022 (edited) 31 minut temu, souls_hunter napisał(-a): Przy tym rozmiarze i grubości zegarka trzeba mieć na uwadze, że łatwo nim o coś przywalic a i nie pod każdy mankiet się schowa jeśli w ogóle. Druga kwestia to grubość paska z zapięciem, które może uciskac od spodu nadgarstek podczas pracy przy biurku. Po trzecie to model wprost ikoniczny dla tych, którzy mają jakieś pojęcie o zegarkach (lub którzy oglądali "Breaking bad") więc będzie rzucał się w oczy co chyba jest na plus. Nowe przyszło….choć prawda taka że współczesny serial z Netfilxa ma dużo większy zasięg niż niszowe kino sprzed ponad 50 lat. A Monako da się nosić nawet na letnim NATO. Nie jest gorzej niż w przypadku PAMów 44 plus lub niektórych współczesnych Omeg ( 44 plus) Edited July 31, 2022 by desmo 0 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 933 #6291 Posted July 31, 2022 1 godzinę temu, desmo napisał(-a): niż niszowe kino sprzed ponad 50 lat. [...] Nie jest gorzej niż w przypadku PAMów 44 plus lub niektórych współczesnych Omeg ( 44 plus) Nie mam pojęcia do jakiego kina Kolega nawiązuje. Jeśli ktoś nigdy nie był posiadaczem "Pama" czy Omegi a takich osób jest calkiem sporo (ze mną na czele) to raczej nie wiele mu to mówi. Chyba, że już ma Monaco i chce kupić któryś ze wspomnianych modeli to będzie mu łatwiej. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #6292 Posted July 31, 2022 18 minut temu, souls_hunter napisał(-a): Nie mam pojęcia do jakiego kina Kolega nawiązuje. Jeśli ktoś nigdy nie był posiadaczem "Pama" czy Omegi a takich osób jest calkiem sporo (ze mną na czele) to raczej nie wiele mu to mówi. Chyba, że już ma Monaco i chce kupić któryś ze wspomnianych modeli to będzie mu łatwiej. Mówię naturalnie o filmie Le Mans z 1971 roku który zbudował kult tego modelu. A przykłady z rynku mają służyć wsparciu tezy, że dziś te wymiary nie są niczym niezwykłym. 0 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 933 #6293 Posted July 31, 2022 Tu pełna zgoda, aczkolwiek dla kogoś nowego w temacie mogą wydawać się monstrualne. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
marcin35 9 #6294 Posted July 31, 2022 8 godzin temu, evilym napisał(-a): Dla mnie Monaco tylko na pasku. Rozmiar duży. No moim nadgarstku leżał chyba podobnie. Niebieska tarcza i pasek. Super. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zenk 33 #6295 Posted August 4, 2022 Może jest ktoś zainteresowany. TH Link Calibre 6. Werk: ETA 2895-2. 2 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 933 #6296 Posted August 4, 2022 Mam cal 16 tak, że podziękuję ale gdybym nie miał to kto wie. Linki są jakoś nie doceniane (tutaj) a szkoda bo mają coś w sobie. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 44296 #6297 Posted August 9, 2022 W dniu 31.07.2022 o 12:25, marcin35 napisał(-a): Super zegar jestem ciekawy jak z codziennym użytkowaniem przy takim rozmiarze. Użytkowałem go przez kilka lat jako podstawowy zegarek (nie jedyny). Nie miałem żadnych problemów z jego gabarytami. Zegarek ikona. Dla mnie rewelacyjny. W dniu 4.08.2022 o 19:30, souls_hunter napisał(-a): ... Linki są jakoś nie doceniane (tutaj) a szkoda bo mają coś w sobie. Dokładnie. Nadaje się dla jednozegarkowca. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 4301 #6298 Posted August 11, 2022 U mnie wskoczyła guma, siedzi idealnie Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 7 Share this post Link to post Share on other sites
evilym 8130 #6299 Posted August 11, 2022 A u mnie czerwony pasek od Nick’a Mankey’a. Niesamowicie wygodny! 7 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13140 #6300 Posted August 11, 2022 8 godzin temu, evilym napisał(-a): A u mnie czerwony pasek od Nick’a Mankey’a. Niesamowicie wygodny! Piękny zegarek,a i pasek świetnie dobrany 😍 Zresztą u kolegi bober5264 ta guma też pasuje do AR'a. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites