Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Eugeniusz Szwed

Warsztaty 2/2013 Paweł Jankowski

Rekomendowane odpowiedzi

No bo ja tak naprawdę wciąż nie wiem kto był kto :-P Hehe znam już nicki i twarze. Tylko kto to teraz połączy :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałyby się identyfikatory z imieniem i nickiem ;)

Tapnięte z SGS3

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję organizatorom za fajne spotkanie. Taka sobota mogłaby zdarzać się częściej. Było muzeum, było spotkanie z projektami chronos artu i tarczą projektu pilota, było wreszcie składanie chodzika pod opieką kadry tak fachowej jaką rzadko przy jednym stole można razem spotkać :-).

Może dlatego mój zegar bez żadnej jeszcze regulacji, zrobił tyko plus 1 minutę przez

noc ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ! Wy się weźcie za odrabianie lekcji, żarty się skończyły ... :D

Miło mi że wszyscy są zadowoleni. Jeśli tak, to znaczy że to co robię ma sens. Bardzo dziękuję za przyjazd, poświęcony czas i uczestnictwo w warsztatach. Pomysł aby organizować te spotkania w siedzibie Cechu też chyba się sprawdził. Nareszcie jest miejsce gdzie jest 'zegarkowy klimat'.

Szczególne podziękowania należą się Pawłowi za bycie nauczycielem, na tyle dobrym, że wszystkie złożone pod Jego okiem mechanizmy w pewnym momencie ożyły i jak słyszę chodzą do dziś. Dla mnie największą nagrodą jest przyjazd kolegoów z Tarnowa i Legnicy, Wiktor, że Tobie się chce ? :)    albo uśmiechnięta twarz chyba najmłodszego uczestnika - uhae....... coś tam :)   /nie miej mi tego za złe/ 

Wszystkim dziękuję. Zaczynam myśleć co by tu Wam jeszcze zorganizować ...

/może naprawimy Atmosa z sali muzealnej ?/

ps

proszę o zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj ma sens, ma ! Strasznie miło i fajnie spędziłem wczorajszy dzień z Wami. Z przyjemnością przyłączam się do podziękowań dla Ciebie i Pawła oraz panów z Zarządu Cechu. Nie wiem czy pisząc te entuzjastyczne (zasłużenie) recenzje naszego spotkania nie działamy wbrew własnemu interesowi. Wszak na kolejne zajęcia będzie się pewnie ciężko dostać.

Swoją drogą zauważyłem swój dziwny stosunek do złożonego chodzika - wszystkie inne dotychczas ulubione czasomierze zeszły na dalszy plan a ten leży na honorowym miejscu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ! Wy się weźcie za odrabianie lekcji, żarty się skończyły ... :D

Szczególne podziękowania należą się Pawłowi za bycie nauczycielem, na tyle dobrym, że wszystkie złożone pod Jego okiem mechanizmy w pewnym momencie ożyły i jak słyszę chodzą do dziś. Dla mnie największą nagrodą jest przyjazd kolegoów z Tarnowa i Legnicy, Wiktor, że Tobie się chce ? :)    albo uśmiechnięta twarz chyba najmłodszego uczestnika - uhae....... coś tam :)   /nie miej mi tego za złe/ 

Wszystkim dziękuję. Zaczynam myśleć co by tu Wam jeszcze zorganizować ...

/może naprawimy Atmosa z sali muzealnej ?/

ps

proszę o zdjęcia

Lekcje odrobione. Przyłączam się do podziękowań :). Czy mi się chce ? - złe pytanie, jedni mają rybki inni akwaria, ja mam za--ba na punkcie Tykania i pewność że jest to nieuleczalne. Atmos to świetny pomysł na warsztaty, ale czemu nie uruchomienie całej kolekcji muzealnej ??, oczywiście w miarę możliwości (chociaż diagnostyka zapoznanie się z  problemami i postępowanie po kolei przy naprawach) Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł za szybko ucieles ;-) wprawdzie kameralnie ale niedaleko muzeum my z Diego przy piwku obgadalismy warsztaty, nasze kolekcje i inne zegarkowe ciekawostki :-)

Jutro jak wrócę do domu to złoże trzecia sztukę chodzika i posmaruje wszystkie trzy :-)

Panowie nie rozpedzajcie się z tymi wszystkimi zegarami z muzeum. Atmosa możecie naprawić, ale zostawcie mi jeden jakiś jak za 2-3 lata odwaze się podejść do egzaminu :-P

PS ten drugi pan z muzeum - nie szef to tez zegarmistrz? Bo nie pamiętam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to Jarosław Durski, też Zegarmistrz przez duże "Z" Ma to po ojcu :)

Prowadzi w Warszawie swój punkt zegarmistrzowski i jest członkiem zarządu Cechu. Zgodnie z nazewnictwem jest Podstarszym Cechu.

Pan Marek Drzażdżyński / opowiadał o eksponatach w muzeum i pomagał trochę Pawłowi podczas zajęć / to Starszy Cechu.

Obaj Panowie zostali przedstawieni :) pewnie to umknęło bo eksponaty rzeczywiście robią wrażenie i przykuwają uwagę.

Każda następna edycja warsztatów organizowana w siedzibie Cechu będzie zawsze brała początek w muzeum ! tego przyszli uczestnicy warsztatów mogą być pewni już teraz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym bardzo serdecznie podziekować wszystkim, którzy sprawili, że sobotnie Warsztaty Zegarmistrzowskie stały sie faktem ( już historycznym :) ). Wielkie uznanie dla Pana Eugeniusza Szweda oraz dla dopiero co wymienionych Panów Marka Drzażdżyńskiego i Jarosława Durskiego z zarzadu Cechu za sprawną organizację i przesympatyczną atmosferę. Wielkie dzieki dla Pana Pawła Jankowskiego, który zagwarantował dla nas swietną, pouczającą zabawę. Dziekuję również wszystkim obecnym współuczestnikom. Niektórzy mieli szmat drogi do pokonania, a w niczym nie oslabiło to ich entuzjazmu. Przyznaję, że dla mnie było to duże przeżycie. Gdy wszedłem do sali muzealnej, w pierwszej chwili zaniemówiłem i raczej niewiele rozumiałem z objasnień, ponieważ pożerałem wzrokiem eksponaty. Samodzielne składanie chodzika pod okiem najwyższej klasy fachowców, to też niespotykana gratka. Nawet nie sadziłem, że potrafię :D . Nie, nie poczułem sie od razu skończonym zegarmistrzem, ale zawsze lepiej, że udało się złożyć, niż gdyby sie nie udało :D. Dla entuzjasty i zapaleńca, którym , nie ukrywam, jestem, takie Warsztaty to raj. Dobrze byłoby, gdyby istniały mozliwosci częstszego spotykania się w takiej formie. Wszystkimi czterema łapami podpisuję się pod stałym zapotrzebowaniem na takie imprezy. Najlepiej od razu roczny abonament :) . 

Zrobiłem parę zdjęć i zamieszczę je na forum, ale prosze o odrobinkę cierpliwości, bo muszę się nauczyć, jak to robić, bo jeszcze nie umiem. Jeszcze nie zamieszczałem na forum :). Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to Jarosław Durski, też Zegarmistrz przez duże "Z" Ma to po ojcu :)

Obaj Panowie zostali przedstawieni :) pewnie to umknęło bo eksponaty rzeczywiście robią wrażenie i przykuwają uwagę.

Dokładnie.. jak równiez napisał kol. Budrys0.. nie wszystko dało się ogarnąc naraz :D

A pan Jarosław - kolejna osoba z fachu zegarmistrza  z "młodszego" pokolenia, która wywarła na mnie bardzo pozytywne wrazenie :)  troche porozmawiałem z oboma panami i naprawde dlugo bede ten wypad wspominał :)

Jako ze jechalem kawał drogi, zostałem do niedzieli to nie zdazylem "zaliczyc" wsyszystkiego - wiec tym bardziej mozna smiało juz myslec o kolejnym spotkaniu :)

PS z wrazenia - siedziałem i czekałem pod CECHEM godzinę.. nie zrobiłem foty zegara który jest na budynku :lol:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

podaj adres i bedziesz miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie proszę czy można liczyć na tego typu zajęcia jeszcze w tym roku?

Dopiero teraz czytam o tym i aż mnie ściska w dołku że przez własną nieuwagę ominęla mnie możliwość uczestniczenia w takim fajnym przedsięwzięciu.

Mam nadzieję że  będą to warsztaty cykliczne i na następne już pojadę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można liczyć ?

Wszystko zależy od klubowiczów czyli od Was :) Jeśli będą chętni to z całą pewnością będą zorganizowane następne takie zajęcia.  Ale, zawsze jako wstęp bedzie wizyta w sali muzeum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się w naszej Galerii zamieścić krótki fotoreportaż z naszych Warsztatów pod tytułem

Warsztaty Zegarmistrzowskie 26.09.2013

Zapraszam serdecznie do obejrzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh... :) następnym razem już Wam nie odpuszczę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój chodzik już stanął. Na razie go nie nakręcam. Podobno coś by warto nasmarować, ale jeszcze nie wiem co?  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super pamiątka. Dzięki.

Chodzik stanął? No to musisz naprawić w ramach gwarancji. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje juz chodzą naoliwione jak nalezy :) juz nawet wczoraj przy nakrecaniu  w pospiechu jedeno tak złapałem ze palete kotwicy wykrzywiłem i sie poluzowała  przez co chodzik czasem biegł w szalenczym tempie bo go niezawsze paleta wyhamowala hehe- ale tez juz naprawiłem :D :D   - fajnie sie im sprezynka rozpręża :D

PS ja bym mial sprawe do tych co byli na warsztatach -  jakby napisali tutaj kto jest to  na zbiorczym zdjeciu by bylo super..... bo przepraszam was, ale nieogarniam :( i dziwnie sie czuje ze poznałem tyle ludu  i nie wiem co i jak.. ... (oczywiscie mowie o praktykantach) :D bo reszte znam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.