Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gba1111

Orient vs Victorinox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad zakupem Orient FER2A00 lub Victorinox Infantry 241564 lub Victorinox 241553. Już praktycznie byłam zdecydowana na Orienta ale w ostatnim momencie natrafiłam na te Vicki. Czy możecie mi pomóc w wyborze? O orientach naczytałam sie tutaj sporo pozytywów o victorinoxach mniej jest informacji. Są droższe ale czy warte dołożenia takich pieniędzy w porównaniu z tym konkretnym orientem? Będę wdzięczna za pomoc. 

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Orienta, będziesz zadowolona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że żadnego z tych dwóch wyborów nie będziesz żałowała. Orient to dobre wykonanie w dobrej cenie ale Victorinox to też bardzo solidne szwajcary. Z uwagi na ceny salonowe w Polsce, Vicki opłaca się kupować z drugiej ręki. Czasami można trafić egzemplarz w idealnym stanie za pół ceny.

Zauważ, że

ten Orient to automat - (nakręca się ruchem ręki - nie musisz wymieniać baterii i wskazówka sekundnika płynie) ale za to szkło mineralne, które łatwiej można zarysować.

natomiast te Victorinoxy to kwarce na baterię (ich automaty są wyraźnie droższe) ale za to standardowo wyposażone są w szafirowe szkła, które bardzo trudno zarysować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza myśl najlepsza ;)

Weź Orienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

W przypadku Japończyków płacisz za świetne, solidne wykonanie, w przypadku szwajcarów dorzucają jakieś 50% do ceny, za fakt, że zegarek nosi napis swiss made.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdam się na Wasze opinie i wezmę Orienta. Rozumiem, że koperta w modelu http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-20655-Zegarek-Orient-Automatic-FER2A001B0.html jest czarna bo to taki stop metalu a nie malowanie. ;) . Znacie jakieś sprawdzone zagraniczne sklepy gdzie dostane ten konkretny model w dobrej cenie? Na dutyfreeisland i watchhubs niestety nie znalazłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta stalowa pokryta czarną powłoką PVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdam się na Wasze opinie i wezmę Orienta. Rozumiem, że koperta w modelu http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-20655-Zegarek-Orient-Automatic-FER2A001B0.html jest czarna bo to taki stop metalu a nie malowanie. ;) . Znacie jakieś sprawdzone zagraniczne sklepy gdzie dostane ten konkretny model w dobrej cenie? Na dutyfreeisland i watchhubs niestety nie znalazłam.

Orient http://www.orientuhren.de/original-automatik-sporty-pilot-fer2a001b0-p-510.html?osCsid=vp9pi7b4g01iuprbs9hi415nb6

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem swego czasu tego victorinoxa(w automacie)

Tarcza bardzo nieczytelna.

Szafiru nie ma.

Ogólnie jednak zegar przyjemny(jak ktos ma dobry wzrok :mellow: )

edit, Obejrzałem zdjęcia orienta,

Zdecydowanie wolałbym victorinoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Victorinoxa i nie narzekam.. scyzoryk oczywiście  B)  :D :D

a tak na serio: zegarek Victorinox będzie za drogi w stosunku do jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukając Orientów natrafiłam na Hamiltona KHAKI AVIATION H76412553. Na Amazonach i ebayach jest dramatycznie tańszy od pozostałych modeli tej firmy. I tu rodzi się moje pytanie - dlaczego jest tak podejrzanie tanio. Na stronie producenta nie znalazłam nawet wzmianki o nim. Jest sens rozważać taki zakup na prezent dla męża czy konsekwentnie stawiacie na Orienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bież orienta - nie ma co kombinowac z kwarcami ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.