Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Twoja kolekcja!

Rekomendowane odpowiedzi

Ją natomiast opróżniłem półtora wytłaczanki :)7f21de54ae77f3a2c066712d1d6c908a.jpg

By zapełnić skrzynkę zrobioną z zalegających w garażu różności :)

ff01b80f912178c4c221440813e42bd2.jpg

ce8e370dfec8c7eaca893340b0f9bc73.jpg

fajne pudelko na zegarki . Chodzi o te po jajkach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie szybkie zdjecie. Nie wszystkie ale najwazniejsze!

14e0ceb3c68e557e0e075da4c2fa563a.jpg

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając Zenitha, czy Rolexa w kolekcji, nie spojrzałbym nawet na Certinę.

Nadal nie wiem, co ludzie widzą w Longines Legend Diver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klimat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

I właśnie o to chodzi w tym zbieractwie, zeby posiadac egzemplarze, które podobają sie właścicielowi, bez względu na gusta innych i możliwości finansowe.

A LLD chętnie kiedyś przymierzę, pewnie model z datownikiem cześciej spotykany..

Edytowane przez Gregory_70

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie o to chodzi w tym zbieractwie, zeby posiadac egzemplarze, które podobają sie właścicielowi, bez względu na gusta innych i możliwości finansowe.

A LLD chętnie kiedyś przymierzę, pewnie model z datownikiem cześciej spotykany..

Dokladnie!:)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, przedstawiam moją docelową selekcję/kolekcję - sztuk trzy:) - wszystkie powoli i starannie wybierane.

Pierwszym wymarzonym był Luminor - nurek, beżowa luma, sekunda, kanapka, data, brak podziałki na bezelu i innych zbędnych dodatków. Brakuje mi tylko trochę wskazania rezerwy chodu z tyłu.

Drugim foreverem jest Longines Flagship - niesamowicie klimatyczny vintage z pięknym deklem; jest to mój pierwszy złoty zegarek, kupiony na forum od kol. Cytochroma. Zegarek, który bardzo, bardzo polubiłem i noszę najczęściej na sportowo (taki mały kwiatek do dresu, ale tak lubię). Mały upgrade to pasek krokodylek Morellato.

Ostatnim nabytkiem jest Casio 5600 carbon, sprowadzony trochę w zastępstwie sprzedanego w przypływie największej pomroczności (żeby nie powiedzieć głupoty) Casio Sea Pathfindera SPF-100. Piękny G - na pewno drugi raz nie poczynię takiej głupoty i zostanie na stałe.

Brakuje czwartego Króla - prostego w formie (bez chrono-stoperów) i jednocześnie różniącego się od pozostałych. Budżetu na razie nie ma (dosłownie i w przenośni), pomysłu też, więc można pomarzyć. 

pozdr.

post-35079-0-06353200-1437169476_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5600 carbon - daj jakieś lepsze zdjecia bez lampy.

on ma błyszczacy bezel jak GLX?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5600 carbon - daj jakieś lepsze zdjecia bez lampy.

on ma błyszczacy bezel jak GLX?

cześć,

bezel jest z przezroczystego tworzywa (coś jakby ciemne, wpadające w czarny odcień szkło). Mam też GLX-5600-7  i tam jest jednolite, białe, błyszczące tworzywo. Tu plastik i tu plastik, ale GLX sprawia wrażenie jednorazówki (mój powędrował od razu do szuflady), przy GW jest o niebo lepiej. Jedyne co mi w nie pasuje, to stalowa klamra z zaokrągleniami (nie wiem czy gdzieś znajdę, ale najchętniej bym ją zmienił na kanciastą w tytanie).

pozdr.

ps. zdjęcia z telefonu, ale za to bez lampy:)

post-35079-0-59569700-1437429963_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma inne preferencje zegarków które mu się podobają. Wytłumacz proszę, dlaczego nie można cieszyć się Certiną mając równocześnie Rolexa, Omegę czy Zenitha. Z opinia o LLD jesteś raczej odosobnionym. :(  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różne zegarki pokazywałem na forum..... ;) ,ale od tygodnie niemal z nadgarstka nie ściągam zakupu za....50zł,czemu?

Z sentymentupost-48316-0-18968700-1437434224_thumb.jpg

Na dokładkę nie lubię kwarców ;)

Rozumiesz? :)

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Fajnie sie prezentuje ten ,,G,,

cieakwe czy na zywo tez jest taki fajny?

,,Oszolomiony,, dobrymi opiniami o tych zegarkach, zanabylem jednego i co?

wielkie rozczarowanie :unsure: 

niepotrafilem sie przyzwyczaic do tego plastiku, rozmiarow... :huh: 

zalozylem raz i oddalem go chrzesniakowi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma inne preferencje zegarków które mu się podobają. Wytłumacz proszę, dlaczego nie można cieszyć się Certiną mając równocześnie Rolexa, Omegę czy Zenitha. Z opinia o LLD jesteś raczej odosobnionym. :(  

Jestem zdania, że kolekcja to nie jakieś przypadkowe modele, ale staranie dobrane czasomierze, które tworzą spójny zestaw, zarówno pod względem wykonania, jak i urody. Faktem jest jednak, że jestem trochę snobem, więc nie ma obowiązku zgadzania się tutaj ze mną.

Różne zegarki pokazywałem na forum..... ;) ,ale od tygodnie niemal z nadgarstka nie ściągam zakupu za....50zł,czemu?

Z sentymentuattachicon.gifDSC_0187.jpg

Na dokładkę nie lubię kwarców ;)

Rozumiesz? :)

Oczywiście, że rozumiem. Ja co prawda nie jestem ani romantyczny, ani sentymentalny, ale pojmuję, że dla kogoś to może być wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Jestem zdania, że kolekcja to nie jakieś przypadkowe modele, ale staranie dobrane czasomierze, które tworzą spójny zestaw, zarówno pod względem wykonania, jak i urody. 

To jest kwestia indywidualna i kazdy dobiera swoje czasomierze jak chce.

podobnie jak Koledzy, mam kilka ,,drozszych,, zegarkow, ale czesto wybieram poczciwego, podniszczonego citizena, ktorego kupilem za 8 ojro na pchlim targu.

Czasami tanie zegarki, sprawiaja tyle samo radosci co te drogie, a czasami nawet wiecej.

Nie mam wielkich kryterii co do zegarkow w kolekcji... wsumie jedna   ;)  musi mi sie podobac  :D

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to się nazywa spójna kolekcja. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

^_^  ^_^  ^_^  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kolekcja to za duże słowo, ale to zbiór moich zegarków.

Każdy ma jakąś swoją historię i to dodatkowo tworzy dla mnie ich wartość.

Do tej pory raczej zegarki nabywałem bez jakiegoś planu, może dopiero ostatnie dwa zakupy były bardziej przemyślane co do swojego celu, ale myślę, że teraz będę już powoli starał się następne zakupy robić pod kątem tworzenia bardziej spójnej całości.

Następny nabytek marzy mi się Moonwatch, bo nie mam jeszcze chronografu, a w dalszej kolejności jakiś typowy garniturowiec (np. coś od Zenitha).

96feefe687125d6egen.jpg

Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi