Szyszkops 8015 #1876 Napisano 28 Czerwca 2018 Bardzo go lubię, na razie zostaje On jest na forum jeden? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1877 Napisano 28 Czerwca 2018 Pocieszę Cię, że taka kolekcja jest możliwa tylko w trzech sytuacjach:1. Życie samotnika.2. Zdominowana kobieta, żeby nie powiedzieć sterroryzowana.3. Kobieta tolerancyjna (są takie??).Mam nadzieję, że kolega 50 CENT znalazł taką wyrozumiałą istotę. Hmmm Żaden z tych trzech punktów do mnie nie pasuje ani samotny ani dominujący a i kobieta mało tolerancyjna (zmieniać nie chce , dobrze gotuje ) więc pozostało marzyć i samemu zegarki robić Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1878 Napisano 28 Czerwca 2018 Hmmm Żaden z tych trzech punktów do mnie nie pasuje ani samotny ani dominujący a i kobieta mało tolerancyjna (zmieniać nie chce , dobrze gotuje ) więc pozostało marzyć i samemu zegarki robić Sent from my iPhone using TapatalkZakładam, że w takiej sytuacji kolekcja nie powinna przekraczać 20 sztuk? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1879 Napisano 28 Czerwca 2018 Zakładam, że w takiej sytuacji kolekcja nie powinna przekraczać 20 sztuk?Nie powinna przekraczać pewnie 5 sztuk, a ukrytych jest kolejne 10 Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1880 Napisano 28 Czerwca 2018 Nie powinna przekraczać pewnie 5 sztuk, a ukrytych jest kolejne 10 Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaKamuflaż sposobem na przetrwanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1881 Napisano 28 Czerwca 2018 Zakładam, że w takiej sytuacji kolekcja nie powinna przekraczać 20 sztuk?Haha , aż tak źle nie jest , samych z brązu mam chyba 24 szt nie licząc 6 sztuk nie skończonych. Przy 20 bym się chyba zanudził Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1882 Napisano 28 Czerwca 2018 Haha , aż tak źle nie jest , samych z brązu mam chyba 24 szt nie licząc 6 sztuk nie skończonych. Przy 20 bym się chyba zanudził Sent from my iPhone using TapatalkJak kobieta, albo brak gotówki nie przyhamuje, to reszta już jest tylko kwestią czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1883 Napisano 28 Czerwca 2018 Tak trzymać Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1884 Napisano 28 Czerwca 2018 Kolekcjonowanie zegarków niesie za sobą pewne niebezpieczeństwo, polegające na utracie więzi z przedmiotami, gdy ich ilość nadmiernie rośnie. Uważam, że optymalnie jest wybrać kierunki i następnie je "udoskonalać". Tzn. zegarki z danego rodzaju stopniowo zastępować coraz lepszymi jakościowo, albo przynajmniej coraz ładniejszymi (ewentualnie kompromis między jakością i urodą). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1885 Napisano 29 Czerwca 2018 U mnie jest wręcz przeciwnie zaczęło się od bulovy którą dostałem w prezencie od żonki (zresztą mam ją do dziś ) ma dożywocie i było jak piszesz , kilka Bulov potem przyszedł czas na Accutrony , kilka Szwajcarów , Omega , Breitlingi , w zamiarach był pierwszy Rolex i nagle buuum , pierwszy zegarek z micro brand i to z mosiądzu i .... zakochałem się spadłem kilka półek niżej , ale tylko w/g może innych osób , ponieważ uważam ze zegarki z micro brand są godne polecenia , z roku na rok lepsze wykonanie a jeśli chodzi o ceny... hmmm w większości bardzo akceptowalne , jednym słowem polecam , Seiko , Citizen fajne ale mimo wszystko to nie to co jakaś limitka której jest o 1 m mniej za tą samą cene albo mniej A to zegar od którego się zaczęło A kończy sie na własnym wyrobem ( a może zaczyna ? ) tak czy inaczej jest fajnie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PSaczewski 1 #1886 Napisano 29 Czerwca 2018 To jak wszyscy pokazują to ja też, lecz moja kolekcja w porównaniu z waszymi to taka skromna jest. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1887 Napisano 29 Czerwca 2018 Poljot się wyróżnia pośród Casio Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek Kiwi 1319 #1888 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Moją optymalną ilością zegarków jest 10. Nie mam też schematu zbierania. Co mi się podoba to biorę pod uwagę. Niestety nie jest moją winą, że z reguły to piloty i diver - wieje nudą. Ale ta nudą sprawia mi przyjemność. Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka Dodam jeszcze, że na początku im więcej na tarczy było wskazań tym lepiej. Teraz przemawiają do mnie zegarki, które ograniczają się do godziny, minuty i sekundy. Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Wojtek Kiwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1889 Napisano 29 Czerwca 2018 U mnie jest wręcz przeciwnie zaczęło się od bulovy którą dostałem w prezencie od żonki (zresztą mam ją do dziś ) ma dożywocie i było jak piszesz , kilka Bulov potem przyszedł czas na Accutrony , kilka Szwajcarów , Omega , Breitlingi , w zamiarach był pierwszy Rolex i nagle buuum , pierwszy zegarek z micro brand i to z mosiądzu i .... zakochałem się spadłem kilka półek niżej , ale tylko w/g może innych osób , ponieważ uważam ze zegarki z micro brand są godne polecenia , z roku na rok lepsze wykonanie a jeśli chodzi o ceny... hmmm w większości bardzo akceptowalne , jednym słowem polecam , Seiko , Citizen fajne ale mimo wszystko to nie to co jakaś limitka której jest o 1 m mniej za tą samą cene albo mniej A to zegar od którego się zaczęło A kończy sie na własnym wyrobem ( a może zaczyna ? ) tak czy inaczej jest fajnie Sent from my iPhone using TapatalkU mnie zaczęło się podobnie. Dostałem od żony na ostatnie urodziny Citizena CC3001-51L. No i... zraziłem się. Podziwiam Cię za zdolności manualne - umiejętność budowy zegarków. W tym kontekście masz ułatwioną sprawę z żoną, zawsze możesz jej powiedzieć, że nie kupiłeś, ale zrobiłeś. To jak wszyscy pokazują to ja też, lecz moja kolekcja w porównaniu z waszymi to taka skromna jest. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaSkromna, nie skromna, ale własna. Widać, że Casio to Twój konik. Może i ja kiedyś kupię sobie jakiegoś G-Shocka?Ważne, że masz przyjemność ze swoich zbiorów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1890 Napisano 29 Czerwca 2018 Paulus teraz Twoja kolej! Nie dam Ci spokoju U mnie zaczęło się podobnie. Dostałem od żony na ostatnie urodziny Citizena CC3001-51L. No i... zraziłem się. Podziwiam Cię za zdolności manualne - umiejętność budowy zegarków. W tym kontekście masz ułatwioną sprawę z żoną, zawsze możesz jej powiedzieć, że nie kupiłeś, ale zrobiłeś. Skromna, nie skromna, ale własna. Widać, że Casio to Twój konik. Może i ja kiedyś kupię sobie jakiegoś G-Shocka?Ważne, że masz przyjemność ze swoich zbiorów.Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #1891 Napisano 30 Czerwca 2018 U mnie skromnie. Nie jestem zbieraczem i pozbyłem się wszystkiego oprócz poniższych (i tak było w porywach do pięciu ). A poza tym i tak zawsze noszę ulubiony zegarek, a reszta leży i śniedzieje. Dlatego postanowiłem podzielić zbiory wg następującego klucza:Pierwszy - zegarek codzienny, w zasadzie szybko się zużywa, zwłaszcza koperta (ulubiony)Drugi - zegarek od "święta" (traktuję bez emocji)Trzeci - KOLEKCJA (mój Graal), praktycznie nieużywany (i tego zostawiłem, bo mam sentyment)Żadnych innych nie potrzebuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1892 Napisano 30 Czerwca 2018 Paulus teraz Twoja kolej! Nie dam Ci spokoju Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaDaj mi kilka dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1893 Napisano 30 Czerwca 2018 Daj mi kilka dni.Dobra, ale mnie ciekawość zżera Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41684 #1894 Napisano 30 Czerwca 2018 U mnie skromnie. Nie jestem zbieraczem i pozbyłem się wszystkiego oprócz poniższych (i tak było w porywach do pięciu ). A poza tym i tak zawsze noszę ulubiony zegarek, a reszta leży i śniedzieje. Dlatego postanowiłem podzielić zbiory wg następującego klucza:Pierwszy - zegarek codzienny, w zasadzie szybko się zużywa, zwłaszcza koperta (ulubiony)Drugi - zegarek od "święta" (traktuję bez emocji)Trzeci - KOLEKCJA (mój Graal), praktycznie nieużywany (i tego zostawiłem, bo mam sentyment)Żadnych innych nie potrzebuję.Wszystkie widziałbym u siebie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4770 #1895 Napisano 30 Czerwca 2018 U mnie skromnie. Nie jestem zbieraczem i pozbyłem się wszystkiego oprócz poniższych (i tak było w porywach do pięciu ). A poza tym i tak zawsze noszę ulubiony zegarek, a reszta leży i śniedzieje. Dlatego postanowiłem podzielić zbiory wg następującego klucza:Pierwszy - zegarek codzienny, w zasadzie szybko się zużywa, zwłaszcza koperta (ulubiony)Drugi - zegarek od "święta" (traktuję bez emocji)Trzeci - KOLEKCJA (mój Graal), praktycznie nieużywany (i tego zostawiłem, bo mam sentyment)Żadnych innych nie potrzebuję.Który to graal?Bo od święta rozumiem, że IWC? 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40495 #1896 Napisano 30 Czerwca 2018 U mnie skromnie. Nie jestem zbieraczem i pozbyłem się wszystkiego oprócz poniższych (i tak było w porywach do pięciu ). A poza tym i tak zawsze noszę ulubiony zegarek, a reszta leży i śniedzieje. Dlatego postanowiłem podzielić zbiory wg następującego klucza:Pierwszy - zegarek codzienny, w zasadzie szybko się zużywa, zwłaszcza koperta (ulubiony)Drugi - zegarek od "święta" (traktuję bez emocji)Trzeci - KOLEKCJA (mój Graal), praktycznie nieużywany (i tego zostawiłem, bo mam sentyment)Żadnych innych nie potrzebuję.Jakbym miał takie trio, też bym nie potrzebował innych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #1897 Napisano 1 Lipca 2018 Który to graal?Bo od święta rozumiem, że IWC?Wintydż jest graalem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1898 Napisano 1 Lipca 2018 Dobra, ale mnie ciekawość zżera Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaNie spodziewaj się cudów. Zbieram dopiero 5 miesięcy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1899 Napisano 1 Lipca 2018 Nie spodziewaj się cudów. Zbieram dopiero 5 miesięcy.A ja 11 miesięcy i coś tam już jest Jak się wciągniesz (pewnie już się wciagnales) to za następne 5 miesięcy będzie tego 2 razy więcej Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128731 #1900 Napisano 1 Lipca 2018 A ja 11 miesięcy i coś tam już jest Jak się wciągniesz (pewnie już się wciagnales) to za następne 5 miesięcy będzie tego 2 razy więcej Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaNie zamierzam przekraczać 20. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach