Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze taki. Cena okazyjna, więc wziąłem.

S89216840b9014fe48add16ecc96ed860N.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

I jeszcze taki. Cena okazyjna, więc wziąłem.

S89216840b9014fe48add16ecc96ed860N.jpg

najlepszy, obok trytowego carnivala, chiński zegarek, jaki miałem w ręku.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.05.2025 o 10:20, Paulus57 napisał(-a):

20250501_084108.jpg

20250501_084217.jpg

Coraz więcej chińskich firm przysyła zegarki w takich brzydkich plastikowych pudełkach. Nie dotyczy to PD, Tandorio, Baltany.   Z drugiej strony taki kontenerek zapewnia bezpieczeństwo  przesyłce podrózującej przez  pół kuli ziemskiej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, oszolom napisał(-a):

najlepszy, obok trytowego carnivala, chiński zegarek, jaki miałem w ręku.

Mam kilka Addiesdive'ów i żaden mnie nie rozczarował. Nawet kwarc za kilkanaście dolarów.

29 minut temu, Euryk napisał(-a):

Coraz więcej chińskich firm przysyła zegarki w takich brzydkich plastikowych pudełkach. Nie dotyczy to PD, Tandorio, Baltany.   Z drugiej strony taki kontenerek zapewnia bezpieczeństwo  przesyłce podrózującej przez  pół kuli ziemskiej. 

Akurat to pudełko jest odmienne od tych standardowych i mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Euryk napisał(-a):

Tandorio to mimo wszystko kartonik, Pagani pudełko które puści zafarb jak pocierasz suchym ręcznikiem papierowym i do tego Aliexpress oblepi je śmierdzącymi naklejkami transportowymi, które nie zejdą tak łatwo. Zdecydowanie wolę te czarne pastikowe pancerne, wchodzą tam bez problemu dwa zegarki, wrzucasz sobie w plecak czy walizkę i trzeci masz na przegubie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, brakczasu napisał(-a):

"Tandorio to mimo wszystko kartonik, Pagani pudełko które puści zafarb ...".

Kartonik to tylko  wsuwka, niżej masz ucziwe pudełko z twardego kartonu,  w  środku czarna pianka.  Pocieram chusteczką pudełko Pagani Design i nic się nie dzieje. Samo pudełko bardzo eleganckie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nowy w tym temacie, zbieram ruskie, a w pakiecie wpadł taki , co to za mechanizm, bo całkiem równo pracuje?

IMG_20250520_222919.jpg

IMG_20250520_223030.jpg

IMG_20250520_223047.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mst napisał(-a):

Witam

Jestem nowy w tym temacie, zbieram ruskie, a w pakiecie wpadł taki , co to za mechanizm, bo całkiem równo pracuje?

IMG_20250520_222919.jpg

IMG_20250520_223030.jpg

IMG_20250520_223047.jpg

Po takim egzemplarzu możesz dojść do błędnych wniosków co do jakości zegarków z Chin. Polecam zakup przynajmniej Tandorio albo Berny, to tanie i dobrze wykonane zegarki a da się je kupić już poniżej 40 USD. No i ewentualnie Addiesdive w kwarcu, do kupienia za około 30 USD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, mst napisał(-a):

Witam

IMG_20250520_222919.jpg

IMG_20250520_223030.jpg

IMG_20250520_223047.jpg

Może to być dg 2813, czyli chinska wersja podstawowej miyoty serii 82xx. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tofiks_th napisał(-a):

Może to być dg 2813, czyli chinska wersja podstawowej miyoty serii 82xx. 

wahnik Cię chyba zmylił... IMO to jest znane, lubiane i cudownie tanie tongji w automacie (zerknij na półmostek balansu), tylko właśnie dali miyotowy wahniczek. 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, oszolom napisał(-a):

wahnik Cię chyba zmylił... IMO to jest znane, lubiane i cudownie tanie tongji w automacie (zerknij na półmostek balansu), tylko właśnie dali miyotowy wahniczek. 

Przyznam, że sugerowalem sie właśnie ksztaltem wahnika🤔

3 godziny temu, Pawel.Sz napisał(-a):

Nowy chiński nabytek do testów :)

kh8Ua9q.png

Mam i ja. To świetny zegarek, choć ta bransoleta, a w zasadzie zapięcie to porażka. Fotka z wczoraj, choć dziś również gościł na nadgarstku

IMG_20250520_111316.jpg

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Przyznam, że sugerowalem sie właśnie ksztaltem wahnika🤔

Mam i ja. To świetny zegarek, choć ta bransoleta, a w zasadzie zapięcie to porażka. Fotka z wczoraj, choć dziś również gościł na nadgarstku

Gdyby chciał ktoś sprzedać taką bransoletę to ja chętnie. Do tandorio chyba by podeszła, co?

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, mkoch napisał(-a):

Gdyby chciał ktoś sprzedać taką bransoletę to ja chętnie. Do tandorio chyba by podeszła, co?

To zależy o którym meschu piszesz, czy oryginalnym z fotki Pawla. Sz, czy mojej, na ktorej jest zwykly chinski mesch, bez linków czy endlinkow, jak zwal. Oryginalna bransa tej koperty, to nie wiem czy by podpasila, bo uszy maja zapewne rozna długość, dziurki na teleskop, tez moga nie pasować i będzie widoczna szpara przy kopercie. Zwykly mesh o szerokości 20mm zapewne bedzie pasować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, tofiks_th napisał(-a):

To zależy o którym meschu piszesz, czy oryginalnym z fotki Pawla. Sz, czy mojej, na ktorej jest zwykly chinski mesch, bez linków czy endlinkow, jak zwal. Oryginalna bransa tej koperty, to nie wiem czy by podpasila, bo uszy maja zapewne rozna długość, dziurki na teleskop, tez moga nie pasować i będzie widoczna szpara przy kopercie. Zwykly mesh o szerokości 20mm zapewne bedzie pasować. 

O @Pawel.Sz mówię

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mkoch napisał(-a):

O @Pawel.Sz mówię

Dzieki za zainteresowanie, narazie chcialbym ją zostawic z zegarkiem, pozniejsze skompletowanie calosci moze nie byc proste :)

Moze producent cos podpowie? I zaproponuje sama bransolete? Warto sprobowac

https://ixdao.watch/pages/contact

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, mkoch napisał(-a):

O @Pawel.Sz mówię

Pomimo, że narzekam na te zapiecie to z przyczyn o których wspominał przedmówca, na razie nie zamierzam wyzywać sie tego ori mesha. Wyszlo, że i tak mam słabszą wersje zegarka, bo od Sea Knighta😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@tofiks_th ten model od Sea King podobno bardzo udany i w zasadzie praktycznie taki sam jak model od ixdao, ogladalem porownania na youtube. No i kolor tarczy ekstra, biala wersja zawsze mi sie podobala :)

Ten ixdao ktory aktualnie posiadam jest o tyle fajny, ze jest troszke szczuplejszy przez mechanizm, podobno Sellita SW200, ale nie zagladalem do srodka zeby miec pewnosc

Edytowane przez Pawel.Sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.05.2025 o 20:47, Paulus57 napisał(-a):

Mam kilka Addiesdive'ów i żaden mnie nie rozczarował. Nawet kwarc za kilkanaście dolarów.

myślałem, że Ci odpowiedziałem na tego posta :D. tak czy inaczej - nie mam dużego doświadczenia z addiesdive, ale ta kopia tuńczyka to jest coś, czego jedyną wadą jest bycie kopią. chodzi dobrze, bo dobry werk. wykonanie bdb. no i ta luma. z tego, co mam, to tylko signum jest lepsze. seiko street tuna porównywalne, ale jak tak sobie porównałem, to chyba gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, oszolom napisał(-a):

myślałem, że Ci odpowiedziałem na tego posta :D. tak czy inaczej - nie mam dużego doświadczenia z addiesdive, ale ta kopia tuńczyka to jest coś, czego jedyną wadą jest bycie kopią. chodzi dobrze, bo dobry werk. wykonanie bdb. no i ta luma. z tego, co mam, to tylko signum jest lepsze. seiko street tuna porównywalne, ale jak tak sobie porównałem, to chyba gorzej.

Powinien dojść w najbliższych dniach. Ciekaw jestem jakie zrobi wrażenie na żywo, ale raczej nie spodziewam się niczego złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Powinien dojść w najbliższych dniach. Ciekaw jestem jakie zrobi wrażenie na żywo, ale raczej nie spodziewam się niczego złego.

jeśli nie obniżyli poziomu to będziepanzadowolony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo, że niedokładnie chodzi, to i tak mi się spodobał....😎

IMG_20250521_071314.jpg

IMG_20250521_071337.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pięknie wykończony werk :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250524_092100.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To drugi Burei jaki zakupiłem. Wygląda całkiem przyzwoicie. Będę jeszcze szukał tych zegarków 

IMG_20250523_201125.jpg

IMG_20250523_201406.jpg

IMG_20250523_200823.jpg

IMG_20250523_200809.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi