Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, ro4ti napisał(-a):

taki dziwny... bo tani nurek - solar, titan, etc. ale i tarcza ciekawa i wielki i nawet świeci

IMG_20251119_213328.jpg

ciekawy, a jak byś ocenił ten tytan?. tarcza wg mnie fajniejsza niż w poprzedniej wersji. ile zapłaciłeś?

Edytowane przez nh35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie dotarł dziś mechaniczny szanghai z wyprzedaży za niecałe 55zł. Pierwsze wrażenia (biorąc pod uwagę cenę) - bomba. Stalowa koperta, wypukłe szkiełko które nawiązują stylistycznie do zegarków z lat 70-tych. Chód wygląda dobrze, zobaczymy jak odchyłka będzie wyglądać po całym dniu na nadgarstku. Na razie ponoszę... jak w ciągu 14dni coś się wydarzy to odsyłam. A jak będzie ok to robię moda i wymieniam wskazówki. :D

1.jpg

2.jpg

Edytowane przez Bonthyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, nh35 napisał(-a):

ciekawy, a jak byś ocenił ten tytan?. tarcza wg mnie fajniejsza niż w poprzedniej wersji. ile zapłaciłeś?

300zl. były do wyboru dwie tarcze. nie wiem jak w poprzedniej wersji ale ta ma naprawdę ładną tarczę. i lekki (może jednak więcej aluminium niż "tytanu" ;) )

taki fajny wakacyjny... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3c25ee1e612c80c78364732513ab5dd5.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy chiński nabytek to ten z lewej i pasek z lewej i stojak... i dużo innych pasków :) 

IMG_20251120_190948.jpg

Edytowane przez ro4ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Bonthyc napisał(-a):

Do mnie dotarł dziś mechaniczny szanghai z wyprzedaży za niecałe 55zł. Pierwsze wrażenia (biorąc pod uwagę cenę) - bomba. Stalowa koperta, wypukłe szkiełko które nawiązują stylistycznie do zegarków z lat 70-tych. Chód wygląda dobrze, zobaczymy jak odchyłka będzie wyglądać po całym dniu na nadgarstku. Na razie ponoszę... jak w ciągu 14dni coś się wydarzy to odsyłam. A jak będzie ok to robię moda i wymieniam wskazówki. :D

1.jpg

2.jpg

serio to jest w stali za ten hajs?

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, oszolom napisał(-a):

serio to jest w stali za ten hajs?

Tak mi się wydawało na początku ale w sumie paznokci sobie za to nie dam uciąć. Jak będę miał wyjęty mechanizm do wymiany wskazówek to sprawdzę kopertę magnesem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było mnie trochę, ale to z powodu zawirowan związanych z uslugami swiadczonymi przez polską służbę zdrowia. I choć tym razem udało sie wyprowadzić sprawe na prostą (w miarę) to , to przez co moi najbliżsi przeszli stawia wlos na głowie, i zapewnia wrażenia z cyklu "nie, to sie, kurła, nie dzieje, to niemożliwe!"

Niestety niewiarygodne, ale jak widać możliwe, aby szpital, zdiagnozowawszy pacjenta (o dziwo, poprawnie), wyrzucił go na bruk, każąc przyjść mu za tydzień do poradni, w sytuacji, gdy pacjent ma zlamane biodro i chodzić ewidentnie nie jest w stanie.

Long story short, mialem 1,5 miesiąca wycięte z życia. Co oznacza, ze nie miałem ani chwili na Internet, ale.. jakims cudem udało mi się nabyć kilka zegarków. WTF?

Na pierwszy ogień idzie nowość od SeaGull, cos tam, cos tam 1084, czyli ich pierwszy Worldtimer.

Oryginalnie oferowany w absurdalnej cenie ponad 800 Euro. Ale Worldtimer. Ale bez cienia lumy! Ale Worldtimer. Ale tylko 50 m WR! Ale Worldtimer. Ale tylko indeksy zamiast cyfr! Ale Worldtimer...

Koniec końców ku mojemu zdziwieniu, oficjalny sklep SeaGull na Ali, zaoferował tenze zegarek za 590 USD.  I kiedy uradowany ceną, włożyłem do koszyka, okazało sie, ze jeszcze byl 11.11. week i skoczyłem płacąc połowę nominalnej wartości zegarka. 

Trochę drżałem, CO właściwie do mnie przyjdzie, ale okazało sie, ze dokładnie to, co zamowilem! Z papierami i wodottryskami.

Tak więc całkiem nieźle, jak mawiał Geralt do Ciri, gdy biegala po "mordowni" 🤪😜

IMG_20251122_231136.jpg

IMG_20251122_231202.jpg

IMG_20251122_231249.jpg

IMG_20251122_231253.jpg

IMG_20251122_231259.jpg

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

merkur czyli seizenn. i znowu nie bardzo wiadomo co tam za mechanizm (gmt)

IMG20251123093641.jpg

IMG20251123091805.jpg

ps.

bardzo podoba mi się ta wersja, ale cena no trochę wysoka (ten już na HZ6460 hi-bit):

Zrzut ekranu 2025-11-26 093437.png

Edytowane przez ro4ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ro4ti napisał(-a):

merkur czyli seizenn. i znowu nie bardzo wiadomo co tam za mechanizm (gmt)

IMG20251123093641.jpg

IMG20251123091805.jpg

Całkiem przyjemny. Fajne połączenie z tym paskiem.

A co do GMT - w tym przypadku (oraz kilku innych modelach od nich) jest to raczej wskazanie godzin dziennych/nocnych niż typowa funkcja drugiego czasu. Podejrzewam, że dodatkowa niebieska wskazówka godzinowa jest na stałe spięta z główną bez możliwości niezależnego manipulowania nią. W opisie tych zegarków a także na tarczy nie ma nic o GMT, a jedynie "24h". W innych modelach z takim oznaczeniem można znaleźć normalną 24-godzinną skalę. Pamiętam, że na innym forum ktoś to rozkminiał przed zakupem i konkluzja była jak wyżej. Dla pewności sprawdź u siebie, bo może niepotrzebnie wprowadzam zamęt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info, wystarczy mi 24h :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki maluszek dołączył do stadka. Z minusów to sekundnik nie trafia w indeksy i brak szkiełka szafirowego, ale bardzo wygodny i dobra cena zakupu, to sie zdecydowalem. 

IMG_20251127_113649.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z okazji 11.11 😉

IMG_20251127_190503.jpg

IMG_20251127_190535.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, niuti napisał(-a):

Z okazji 11.11 😉

IMG_20251127_190503.jpg

IMG_20251127_190535.jpg

Wow! Co to za wynalazek? Tarcza super cool!👍

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Darth_Gem napisał(-a):

Wow! Co to za wynalazek?

ixdao mini turtle dragon edition ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi