Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Recommended Posts

17 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

To najlepiej wydane 168,22 zł. w tym roku 😃 

IMG20241202174708.jpg

IMG20241202174919.jpg

IMG20241202182451.jpg

IMG20241202183721.jpg

IMG_20241202_182228.jpg

Ładny. Pewnie też kupiłbym, ale ominęła mnie promocja. 

9 godzin temu, Floyd Pink napisał(-a):

wyprzedaże bardzo udane

IMG_20241202_074452.jpg

IMG_20241122_074146.jpg

Jaki masz numer seryjny? Oby inny, niż w moim. ;) 

17 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ładny. Pewnie też kupiłbym, ale ominęła mnie promocja. 

Jaki masz numer seryjny? Oby inny, niż w moim. ;) 

hehe 50/99.

też masz przeszklony dekiel? kojarzyłem taki z trzema myśliwcami a ten ma szklany.

.. i koniecznie napisz za ile ustrzeliłeś.

Edited by Floyd Pink

10 minut temu, Floyd Pink napisał(-a):

hehe 50/99.

też masz przeszklony dekiel? kojarzyłem taki z trzema myśliwcami a ten ma szklany.

.. i koniecznie napisz za ile ustrzeliłeś.

Na szczęście mam inny numer a więc limitka jest chyba faktem. ;) 

Też mam dekiel przeszklony z ozdobionym rotorem. Co do ceny, to chyba wolałbyś nie wiedzieć. Ciesz się swoim zakupem w 100%, ;) 

20241103_150403.jpg

W dniu 2.12.2024 o 19:28, Paulus57 napisał(-a):

Też mam dekiel przeszklony z ozdobionym rotorem. Co do ceny, to chyba wolałbyś nie wiedzieć. Ciesz się swoim zakupem w 100%, ;) 

20241103_150403.jpg

Szkoda, że nie chcesz się podzielić. Zawsze jest to interesujące i pomocne przy kupowaniu w najlepszym momencie.

co do limitki to nie jestem przekonany.

1 godzinę temu, Floyd Pink napisał(-a):

Szkoda, że nie chcesz się podzielić. Zawsze jest to interesujące i pomocne przy kupowaniu w najlepszym momencie.

co do limitki to nie jestem przekonany.

Na Twoją odpowiedzialność. ;) 

429,85 zł. 

14 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Na Twoją odpowiedzialność. ;) 

429,85 zł. 

W dniu 2.12.2024 o 19:28, Paulus57 napisał(-a):

20241103_150403.jpg

"ło pieruna" heh... co doświadczenie to doświadczenie.. faktycznie mniej już jestem dumny ze swojej ceny:( 

16 minut temu, Floyd Pink napisał(-a):

"ło pieruna" heh... co doświadczenie to doświadczenie.. faktycznie mniej już jestem dumny ze swojej ceny:( 

Nie martw się, a Ty ile dałeś? Podpowiem, że takie perełki pojawiają się rzadko w aplikacji w "Obłędnych cenach". Niestety ostatnio posucha, ale ten swój znalazłem właśnie tam. 

W dniu 27.11.2024 o 17:09, Paulus57 napisał(-a):

Otóż nie. ;) 

20241127_075533.jpg

Ten Aquatrident też mnie kusił, bo cena była bardzo dobra, ale niestety jak zobaczyłem przeszklony dekiel w nurku to się skutecznie wyleczyłem.

Po prostu nienawidzę przeszklonych dekli w zegarkach nurkowych. W pozostałych zegarkach mi nie przeszkadzają. 

Moja partnerka kupiła inny egzemplarz, z lumą na bokach.  Niestety efektu wow nie było, dodatkowo wskazówka sekundowa zawieszala się, a zegarek robił przysiady na wibrogracie. Na plus bardzo fajna klamra i dobry pasek. Jednak poszedł do zwrotu bez żalu. 

Za to Chińczyk responsywny i łatwo się było z nim dogadać. 

Screenshot_20241204_232931.jpg

36 minut temu, papax napisał(-a):

Ten Aquatrident też mnie kusił, bo cena była bardzo dobra, ale niestety jak zobaczyłem przeszklony dekiel w nurku to się skutecznie wyleczyłem.

Po prostu nienawidzę przeszklonych dekli w zegarkach nurkowych. W pozostałych zegarkach mi nie przeszkadzają. 

Moja partnerka kupiła inny egzemplarz, z lumą na bokach.  Niestety efektu wow nie było, dodatkowo wskazówka sekundowa zawieszala się, a zegarek robił przysiady na wibrogracie. Na plus bardzo fajna klamra i dobry pasek. Jednak poszedł do zwrotu bez żalu. 

Za to Chińczyk responsywny i łatwo się było z nim dogadać. 

Screenshot_20241204_232931.jpg

Przeszklony dekiel w nurku, to raczej pozbawione sensu, ale jak sam wiesz ponad 90% (szacunkowo) wodę widzi tylko z kranu. ;) Ja także nie zamierzam w nim nurkować, więc mi to nie przeszkadza. Co do wykonania zegarka nie mam absolutnie nic do zarzucenia, poza trwałością lumy, która mogłaby być na poziomie SM albo Steeldive'a i wtedy byłby "kompletny". Mój Aquatrident znalazł miejsce w mojej "Złotej osiemnastce", czyli pudełku z najcenniejszymi dla mnie zegarkami. 

34 minuty temu, ramzeslew napisał(-a):

Ja mam wrażenie, ze jest lekko przesunięty, ale z drugiej strony skądś cena musi byc

Bzdura!!!

Skąd cena? ... z monet, jak każda taka okazja.

Cena zegarka to 350 zł. wyjściowa jak każdego w tym przedziale, Pagani, Steeldive i.t.d.

Ja nie widzę żadnych niedociągnięć w tego typu zegarku jak u konkrencji w podobnym budżecie.    

W dniu 5.12.2024 o 12:03, tomaliusz napisał(-a):

Według opisu na Aliexspress:  "36mm mały Pilot Tandorio 20ATM szczotkowany szafirowe szkło wojskowy PT5000 NH35A automatyczny zegarek męski świecący skórzany pasek". Interpunkcja by się przydała, ale na artificial intelligence to na razie za dużo. 🙃

NIK_2906.JPG

3 godziny temu, Sent napisał(-a):

Cadisen to chyba moje ostatnio największe zaskoczenie na plus.

20241208_141812.jpg

Potwierdzam, że to fajny hommage 62masa. Tydzień temu sprzedałem wersję z czarną tarczą, i męczy mnie ta Twoja wersja🤔. Zobaczymy jutro na ceny aliexpres, choć dziś już jednego niebieskiego kliknąłem🤕

No ja się po tej cenie nie spodziewałem niczego szczególnego. Praca koronki, bezela, dokladność, wykończenie koperty naprawdę super. Do tego fajny rozmiar, ale ja lubię małe.

2 godziny temu, Sent napisał(-a):

,No ja się po tej cenie nie spodziewałem niczego szczególnego. Praca koronki, bezela, dokladność, wykończenie koperty naprawdę super. Do tego fajny rozmiar, ale ja lubię małe.

Czy to jest 8210m? Bo tamten nie ma takiej bransolety chyba że inna aukcje znalazłem. W jakiej cenie kupowałeś?

C8207M

Ja kupiłem na gumie i zmieniłem na bransoletę.

Mnie wyszedł niecałe 43 dolary.

Nie miałem zbyt wiele czasu, żeby poobcować z nowym nabytkiem, ale wrzucam kilka zdjęć i spostrzeżeń na szybko.

20241209-222713.jpg

20241209-222814.jpg

20241209-222921.jpg

Zegarek, ogólnie mówiąc, podoba mi się. Fajne połączenie kolorów. Biały wydaje się nie być czystą bielą, a wpadającą w lekką szarość czy srebrzystość w zależności od warunków oświetleniowych - niestety nie miałem jak sprawdzić zegarka za dnia. Koperta ok, nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy. Bransoleta posiada raczej ostre krawędzie, trochę skrzeczy/piszczy na łączeniach ogniw, natomiast zapięcie jest jak dla mnie beznadziejne. Niewygodnie się je odbezpiecza, ciężko rozpina i jest za długie. Mam do czynienia z tego typu zapięciem drugi raz (pierwszy raz przy PD Daytona Newman) i ponownie mnie odrzuca (rolexowy typ zapiecia chyba nie jest dla mnie). Kolejny duży minus zaliczam bezelowi. Centruje w miarę ok, ale jego praca nie jest najlepsza. Kręcąc jednostajnie jest całkiem w porządku, z dobrym klikiem, natomiast pomiędzy kliknięciami, chcąc ustawić poprawnie bezel, występują luzy, którym towarzyszy uczucie tarcia. No i bezel posiada błąd w oznaczeniach indeksowych - ostatni trójkąt powinien wypaść na 18 minucie, a nie na 17 (czyli co 3 minuty).

Bransolety jeszcze nie skracałem i raczej nie będę tego robił, bo rozważam zwrot zegarka (folie zdjęte, ale może się do tego nie przyczepią).

Edited by Hoffhoffski