Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

One wszystkie koncza jakis specjalny kurs, moja taka sama jest   Pozar w burdelu mieli chyba w tym roku bo co czytam post kogos, kto kupil cos na wyprzedazy to jakas jazda.
Ciesz sie, ze dostales zegarek, ktory w sumie chciales (oni WIEDZIELI po prostu) a nie jak [mention=112589]Perpetuum Mobile[/mention] jedna paczke z dwoch, w dodatku nie wiadomo co zawierajaca

Ja chyba sie w sumie ciesze, ze sie z Sandhursta wyleczylem

Skoro dostałeś zegarek, na którym Ci bardziej zależało, to chyba dobrze?

Dobrze, dobrze… tylko kwity mam na 36… choć numer seryjny się zgadza

Właśnie. Dobrze, że mi przypomniałeś. Sagi ciąg dalszy.

Tak jak we czwartek napisałem w mailu do ChW, tak też w piątek zrobiłem i odmówiłem (mailowo) przyjęcia przesyłki od DHL oraz poprosiłem ich o zwrot do nadawcy. Tak wiec paczka już do nich wraca. W poniedziałek (czyli dzisiaj), w ramach kontynuacji korespondencji dostałem kolejnego maila od ChW, tym razem od innej konsultantki. Uprzejmie mnie informuje, w paczce w zeszłym tygodniu wysłali mi bransoletę a zamówienie na zegarek anulowali. Tak więc, jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia, czy ChW to wciąż jeszcze mikrobrand czy już korporacja, to odpowiedź jest oczywista. Tylko korporacja z jednego, łączonego zamówienia na zegarek i bransoletę do niego, wysyła Ci samą bransoletę a potem informuje, ze nie mają już zegarków .
Ponadto miła Pani poinformowała mnie, że zamówiła już dla mnie zegarek ze zniżką. Fajnie, tylko, że:
- zamówiła mi zegarek na pasku gumowym (no bo bransoletę już przecież mam, bo mi wysłali )
- zamówiła mi zegarek z białą tarczą (co z tego, że zamawiłem z czarną, przecież faceci się nie znają na kolorach i to są nieistotne detale)
- termin dostawy - październik  (2025, żeby nie było wątpliwości)

Szybko odpisałem i uprzejmie poprosiłem, żeby:
- anulowała to nowe zamówienie
- zamówiła mi czarny, na bransolecie

Zobaczymy co będzie dalej.

O who you złoty… dzieje się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, rafi napisał(-a):

Dobrze, dobrze… tylko kwity mam na 36… choć numer seryjny się zgadza emoji33.png

Chyba wiemy, kto wypelnial karte :D

Ey Blinkin! Did You Say Abe Lincoln? - Robin Hood Men In Tights - T-Shirt |  TeePublic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nieźle kwiatki, ciekawe co ja dostanę o ile dostanę

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 minutes ago, Funky_Koval said:

O k*rwa no to ladnie się tam bawią w tej Angli :D

Żona Warda to ogarniała. Nie ma Jej, to jest jak jest... I to jakaś nowość dla mnie nie jest. Tak więc czy micro czy korpo, to u nich znaczenia nie ma.

Na końcu tej historii, grubaski w koszulce Union Jack będą marudzić, że przyjezdni nie tylko pracę i zabrali ale również i kompetencje... 😉

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, bober5264 napisał(-a):

O nieźle kwiatki, ciekawe co ja dostanę o ile dostanę emoji1787.png

file_00000000b9a06243a52bc5d94bd2d443.thumb.png.c0913545e43122a55cd1a83908783ca4.png

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1000053300_edited.thumb.jpeg.abec8553d78eed5408cb58acf994cca7.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja otrzymalem The Twelve bez zadnych problemow, bardzo szybko. Natomiast wysylka byla do UK. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pics or it didn’t happen 😋

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamowilem w pt poludnie i o nadaniu cisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 hour ago, cordi7 said:

Pics or it didn’t happen 😋

Poprzednia strona ;) Zegarek juz otrzymalem w poprzednim tygodniu.

IMG_9700.jpeg

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem wczoraj wieczorem, dzisiaj dostałem informacje z DHL o podjęciu przesyłki przez kuriera i planowanym dostarczeniu w czwartek. Czyli sprawność jak w najlepszych czasach

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzcie czy wasze nowe zegarki nakręcają się z koronki poprawnie. Mój Dune niestety leci na serwis bo dopadł mnie problem ze sztywną koronką i helikopterowym wachnikiem 😕

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój się nakręca. Działa też szybka zmiana daty i przestawienie GMT. Wskazówki względnie dobrze adjusted chociaż na pierwszej połowie tarczy jest mikro przesunięcie.ale w customer service mają wesoło. Dzisiaj odpisali mi na mojego maila z piątku. Napisali, że udalo im się wysłać i niedługo dostanę wiadomość z trackingiem. Zegarek od wczoraj w domu.
Ale najlepsze było na początku:

„Firstly, I’d like to say that the C63 Sealander GMT -36mm White is a fantastic timepiece and would make a great addition to any collection”.
I super. Tylko ja zamówiłem czarny a nie biały. I taki właśnie dostałem…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, rafi napisał(-a):

Mój się nakręca. Działa też szybka zmiana daty i przestawienie GMT. Wskazówki względnie dobrze adjusted chociaż na pierwszej połowie tarczy jest mikro przesunięcie.ale w customer service mają wesoło. Dzisiaj odpisali mi na mojego maila z piątku. Napisali, że udalo im się wysłać i niedługo dostanę wiadomość z trackingiem. Zegarek od wczoraj w domu.
Ale najlepsze było na początku:

„Firstly, I’d like to say that the C63 Sealander GMT -36mm White is a fantastic timepiece and would make a great addition to any collection”.
I super. Tylko ja zamówiłem czarny a nie biały. I taki właśnie dostałem…

Zamowiles czarny 36. Przyslali czarny 39. Gratuluja ci zakupu bialego 36.

12 Best I Have No Idea What Im Doing Meme image 2020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie dojechał ten ci chciałem, Twelve 40, ale zobaczymy czy wszystko z nim ok jak ja sam dotrę do domu w przyszłym tygodniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Trzymam kciuki żeby Wasze były ok. Mieć kłopoty z nowym zegarkiem to dość nieprzyjemna sprawa.

EDIT: dzisiaj nadałem dhlem paczkę ze zwrotem (atykietę daje Chward). Także oficjalnie dołączam do kącika zegarkowych dram 😕

Chciałbym też podziękowac Dominikowi @cordi7 za pomoc i rozmowę. Pomogłeś mi rozwiać watpliwosci :)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.gif.f791532eff957f8ff3ea5443c065f7c4.gif

Trzymam kciuki za szybkie i pozytywne zakończenie sprawy 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Trzymam kciuki żeby Wasze były ok. Mieć kłopoty z nowym zegarkiem to dość nieprzyjemna sprawa.

EDIT: dzisiaj nadałem dhlem paczkę ze zwrotem (atykietę daje Chward). Także oficjalnie dołączam do kącika zegarkowych dram 😕

Chciałbym też podziękowac Dominikowi @cordi7 za pomoc i rozmowę. Pomogłeś mi rozwiać watpliwosci :)

Niestety wszędzie się coś dzieje. Nie ma firm bez wad. Ja Balla wysyłem 3 razy. Bo nie trzymała chronometru i pojawiły się jakieś odpryski ar tak myślę.  Ja jestem ze swoich CW zadowolony. A Tobie życzę szybkiego załatwienia sprawy i czekamy na info. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieczorem sprawdzę.7982d7f80a8b212e6f782a6738ecc1bb.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Niestety wszędzie się coś dzieje. Nie ma firm bez wad. Ja Balla wysyłem 3 razy. Bo nie trzymała chronometru i pojawiły się jakieś odpryski ar tak myślę.  Ja jestem ze swoich CW zadowolony. A Tobie życzę szybkiego załatwienia sprawy i czekamy na info. 

Dziękuję i nie zazroszczę upierdliwosci przy 3 krotnym odsyłaniu. Oczywiscie dam znać co i jak na razie jestem na etapie przechodzenia odprawy celnej. 

Zobaczymy teraz jak długo sprawa zajmie i jak Chward podejdzie do naprawy. Jak rozwiążą problem szybko i sprawnie to jak dla mnie w porządku. Każdemu może się przydażyć wtopa.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni tam faktycznie nie wyrabiają na zakrętach po tej wyprzedaży. Na mojego maila od dwóch dni nie ma odpowiedzi, więc spróbowałem zadzwonić. Po kilku minutach wiszenia na linii automat mnie poinformował, że konsultanci są zajęci i żebym napisał maila lub zadzwonił kiedy indziej i mnie rozłączył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Oni tam faktycznie nie wyrabiają na zakrętach po tej wyprzedaży. Na mojego maila od dwóch dni nie ma odpowiedzi, więc spróbowałem zadzwonić. Po kilku minutach wiszenia na linii automat mnie poinformował, że konsultanci są zajęci i żebym napisał maila lub zadzwonił kiedy indziej i mnie rozłączył.

Zgadza się Robert. Widać, że u nich jest duży ruch. Czekamy również na Twoje załatwienie sprawy oraz nowy zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi