Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie rano też koniec testu, bo pora założyć czarnego .
Okazuje się, że dwa Krzyśki są wręcz idealnie zsynchronizowane . Po prawie tygodniu nie różnià się nawet o sekundę. Do czasu wzorcowego jest po tym czasie -4 sekundy. Wychodzi na to, że nie potrzebuję Rolka ani Omegi.

896f3f5726ca8d2c22cb1b52a9f0bc38.jpg

Zielony trochę gorzej. Po tygodniu +42 sekundy.

b04f3d8ec26eaaf9696bc2d0bef1e2bc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten romans powoli mozna kończyć, jak ktos chce 38mm to zapraszam;)e9fbca9aed89cc8435c1c4530649199d.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Ten romans powoli mozna kończyć, jak ktos chce 38mm to zapraszam;)e9fbca9aed89cc8435c1c4530649199d.jpg

A co nie pykło?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, za dużo mocnych graczy w pudle i leży samotny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś z Was może pochwalić się C12 Loco a przy okazji napisać swoje wrażenia? 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

🤭 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, eagle napisał(-a):

Może ktoś z Was może pochwalić się C12 Loco a przy okazji napisać swoje wrażenia? 🙂

Read this:

https://www.christopherwardforum.com/general-discussion/right-listen-the-loco-is-an-amazing-watch-but-read-this-first-t65817.html?sid=04374f479af630dc8b4a8637f93ba52b

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epCosfp.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, Pawel.Sz said:

Pradziadek Waszych 300-tek ;)

A mój MkII to niby prapradziadek? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tts napisał(-a):

A mój MkII to niby prapradziadek? 😉

Great-great-grandfather ;)
Z tego co pamietam, to nasze MKII Pro 600 Vintage roznia sie polozeniem napisow / logo na tarczy? Wiec to beda pradziaki tych młodzieniaszków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielę się z Wami moimi, póki co w 75% negatywnymi, odczuciami towarzyszącymi procesowi zwrotu, mojego C60 Tridenta Pro do CW. Dla przypomnienia napiszę, że zamówiłem czarnego 38mm a otrzymałem niebieskiego. 
Napisałem do niech, do działu wsparcia maila, na drugi dzień po otrzymaniu przesyłki i poprosiłem o przygotowanie dla mnie, dokumentacji dot. zwrotu. Odpowiedź była zaraz na drugi dzień z prośbą o przesłanie, zdjęcia źle przesłanego do mnie zegarka, co natychmiast zrobiłem. W kolejnym dniu ROB z CW 😉 przesłał do mnie wszystkie możliwe dokumenty, etykiety zwrotne itp. bym nie musiał się kłopotać z ich wypełnianiem. To było spoko, pełna profeska. Spoko było również to, że 31 lipca zaniosłem przygotowaną przesyłkę do punktu DHL a ... i tutaj uwaga ... 01 sierpnia przesyłka była już w centrali CW. Za to też szacun! Niestety, teraz czekam 12 dzień na odesłanie do mnie, pierwotnie kupionego czarnego C60 i nic się nie dzieje, poza mailami zwrotnymi wyjaśniającymi, że ich dział jakości jeszcze nie sprawdził, odesłanego przeze mnie zegarka (choć ten został spakowany, tak jak przyszedł) i co za tym idzie nie mogą wysłać właściwego. Ponadto, mają strasznie dużo zwrotów i jak to określił ROB z CW, cyt. "W najbliższych dniach będziemy dążyć do zwiększenia naszej wydajności i wkrótce skontaktuje się z Tobą nasz zespół ds. kontroli jakości." Tak więc wkurzam się niemiłosiernie i tupię nogami, ale muszę potulnie czekać na ich ogarnięcie tematu we własnych szeregach i odesłanie do mnie, kupionego właściwego zegarka. To tyle a jak coś się zmieni, to dam znać. Pozdrawiam 🙋‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Domingo66i6 napisał(-a):

Podzielę się z Wami moimi, póki co w 75% negatywnymi, odczuciami towarzyszącymi procesowi zwrotu, mojego C60 Tridenta Pro do CW. Dla przypomnienia napiszę, że zamówiłem czarnego 38mm a otrzymałem niebieskiego. 
Napisałem do niech, do działu wsparcia maila, na drugi dzień po otrzymaniu przesyłki i poprosiłem o przygotowanie dla mnie, dokumentacji dot. zwrotu. Odpowiedź była zaraz na drugi dzień z prośbą o przesłanie, zdjęcia źle przesłanego do mnie zegarka, co natychmiast zrobiłem. W kolejnym dniu ROB z CW 😉 przesłał do mnie wszystkie możliwe dokumenty, etykiety zwrotne itp. bym nie musiał się kłopotać z ich wypełnianiem. To było spoko, pełna profeska. Spoko było również to, że 31 lipca zaniosłem przygotowaną przesyłkę do punktu DHL a ... i tutaj uwaga ... 01 sierpnia przesyłka była już w centrali CW. Za to też szacun! Niestety, teraz czekam 12 dzień na odesłanie do mnie, pierwotnie kupionego czarnego C60 i nic się nie dzieje, poza mailami zwrotnymi wyjaśniającymi, że ich dział jakości jeszcze nie sprawdził, odesłanego przeze mnie zegarka (choć ten został spakowany, tak jak przyszedł) i co za tym idzie nie mogą wysłać właściwego. Ponadto, mają strasznie dużo zwrotów i jak to określił ROB z CW, cyt. "W najbliższych dniach będziemy dążyć do zwiększenia naszej wydajności i wkrótce skontaktuje się z Tobą nasz zespół ds. kontroli jakości." Tak więc wkurzam się niemiłosiernie i tupię nogami, ale muszę potulnie czekać na ich ogarnięcie tematu we własnych szeregach i odesłanie do mnie, kupionego właściwego zegarka. To tyle a jak coś się zmieni, to dam znać. Pozdrawiam 🙋‍♂️

Dominik wg polskiego prawa mają 14 dni na zwrot kasy lub wymianę, nie wiem, jak jest w Anglii, czy działają wg swojego, EU, czy PL ;)

Raczej bez zegarka lub $ nie zostaniesz, ale rozumiem Twoje "zniecierpliwienie". 

Dlatego też ja od momentu "Brexitu" odpuściłem sobie zamawianie czegokolwiek z UK, pomimo niby ogarniania papierów, wysyłek i podatków przez nich.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Domingo66i6 napisał(-a):

Ponadto, mają strasznie dużo zwrotów i jak to określił ROB z CW

Moją bransoletę, której nawet nie odebrałem i która w nieotwieranej paczce wróciła do Anglii, również trafiła do Działu Jakości na ocenę stanu. Na zwrot kasy czekałem jakieś dwa tygodnie, ale pieniądze wpłynęły. Tak więc w kontaktach z ChW wymagana jest po prostu cierpliwość. Przy takiej ilości błędów i pomyłek, jakie popełniają przy wyprzedaży, kolosalna liczba zwrotów nie dziwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez, jak nie w watku Longines'a wyciagasz cos to znowu teraz to. Wyjdz i przepros :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Wez, jak nie w watku Longines'a wyciagasz cos to znowu teraz to. Wyjdz i przepros :P

zacząłem explorować aliexpress i się trafia takie "okazje" pewnie mi się znudzi za tydzień 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, przymierzam się do zakupu zegarka tej marki, ale trochę odstrasza mnie lawina złych opinii i zwrotów w ostatnich mc. Czy to tylko kłopoty z logistyką itp,

czy dzisiejsza jakość zegarków CW jest "inna" niż jeszcze 2-3 lata temu. Czy ktoś z forumowiczów ma możliwość porównania zegarków z 2025 i starszych?

Czy jakość wykonania jest na tym samym poziomie?

Przyznam się, że powoli skręcam w stronę Echo/Neutra ... ciekawy design, opinie o jakości dobre, tylko nie mają 36 mm :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, sszew77 napisał(-a):

Cześć, przymierzam się do zakupu zegarka tej marki, ale trochę odstrasza mnie lawina złych opinii i zwrotów w ostatnich mc. Czy to tylko kłopoty z logistyką itp,

czy dzisiejsza jakość zegarków CW jest "inna" niż jeszcze 2-3 lata temu. Czy ktoś z forumowiczów ma możliwość porównania zegarków z 2025 i starszych?

Przyznam się, że powoli skręcam w stronę Echo/Neutra ... ciekawy design, opinie o jakości dobre, tylko nie mają 36 mm :(

Jakość dalej jest tylko z racji zwiększenia sprzedaży pojawiają się trudnosci z obsługą klienta. W sensie będziesz zaopiekowany tylko wszystko się koszmarnie ciągnie.

Chyba że trafisz dobrą sztukę od strzału to wtedy spisz spokojnie i cieszysz sie fajnym zegarkiem. W tej pólce cenowej trudno o lepiej wykonany zegarek.

EDIT:

Mój Dune Aeolian wrócił z serwisu. Dobrze się spisali. Zegarek wrócił ze wszystkim, bez rys. Dołączony test szczelności i informacja o wykonaniu regulacji dokładności.

Całość trwała około 1,5 miesiąca. Miejmy nadzieję, że teraz będzie już cacy.

PS breloczka nie dostałem :P ale kij z tym wystarczy, że zrobili porzadnie robotę

20250530_102653.thumb.jpg.2b8a36efdeb60f5c050bf4bce0707ebe.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przyznam się, że powoli skręcam w stronę Echo/Neutra ... ciekawy design, opinie o jakości dobre, tylko nie mają 36 mm

Jakość nadal jest. Mają trochę bałaganu i pomyłek w obsłudze klienta, ale zegarki są bardzo dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie jakości...

Wygląda na to, że pomarańczowy Lumiere wróci do sprawdzenia do CW. Był ze mną na urlopie, ustawiony przed urlopem zgodnie z telefonem. Po 10 dniach codziennego noszenia +5 minut w stosunku do czasu z telefonu.

Mocno średnio jak na chronometr COSC. Zapytanie już poszło, czekam na wieści.

Pora chyba bliżej się przyjrzeć dokładności szaraka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, 83czarny napisał(-a):

Mocno średnio jak na chronometr COSC.

Może mechanizm COSC, który miał być w Twoim zegarku, wylądował przez pomyłkę w moim czarnym Pro 300, bo mój chodzi jak chronometr, choć nim nie jest. 🤷‍♂️😁

Jeżeli chodzi o pomyłki to już wiemy, że ChW to ekspert w tej dziedzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi