Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

5c3a8370ada9a65d43f2816498deae3f.jpg

2c2edb19d25f9616870bbc4b69b6ffca.jpg

Image-1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Feliks

okropna ta wskazówka godzinowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że go nie odchudzili i nie ścięli WR do 300m. Zawsze jest classic, może będzie taki z nakładanymi indeksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy... Póki co dla mnie idealna C60 to Mk2 z tarczą Mk1 ;) Co do Mk3 ciekawie zapowiada się profil koperty - mocna inspiracja z C65.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Koperta wyglada super, jedyny minus wizualny póki co to krótka wskazówka godzinowa i zbyt nadchodząca na nią minutowa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajmy, aż pokażą całość, póki co, mnie też te wskazówki najmniej pasują z tego, co widziałem... Ale z C65 diverem retro było tak, że w ogóle się nie podniecałem przez pół roku zapowiedzi i podgrzewania atmosfery, a potem wyszedł im zegar, który na żywo mnie przekonał w 100 procentach. No, może w 95% :P

Tak sobie właśnie pomyślałem - jak tym razem nie spi...ą logo, to już będzie cud :D

Ale z tego, co widzę na razie, to nic nowego/lepszego nie wymyślili...

Edytowane przez ledr

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.instagram.com/p/BwtbUIMJwwg

Wskazówki wskazówkami... ale poza nowym paskiem i nowa bransoleta się szykuje:

https://www.instagram.com/p/BwuIlDbH2rF

No, póki co, to ci "przeciętni bracia" (averagebros) mogliby mniej pić, zanim wrzucą coś na Instagrama, bo ja tam dobrze nie widzę, co nowego w tej bransolecie... Ręce im się trzęsą albo filtr zapodali nie taki i wyszła z tego raczej antyreklama. A poważnie: czyżby CW szło w stronę Balla albo Sinna z tym kajdanem? Ale jakby szczuplejsze ogniwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, póki co, to ci "przeciętni bracia" (averagebros) mogliby mniej pić, zanim wrzucą coś na Instagrama, bo ja tam dobrze nie widzę, co nowego w tej bransolecie... Ręce im się trzęsą albo filtr zapodali nie taki i wyszła z tego raczej antyreklama. A poważnie: czyżby CW szło w stronę Balla albo Sinna z tym kajdanem? Ale jakby szczuplejsze ogniwa...

Mówisz o zapięciu, bo mnie właśnie ono rzuciło się w oczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka fotka Tridenta jeszcze się w sieci pojawiła.

I jeszcze tak:

Taka trochę PO. Chyba będzie mnie się podobać, no i wyjdzie "troszkę taniej" :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o zapięciu, bo mnie właśnie ono rzuciło się w oczy?

Nawet nie, chyba tylko guziki inne, bardziej te środkowe ogniwa, takie "wtopione" w całość kajdana, jakby oblane przez resztę konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisał Jash, jeżeli masz trochę wprawy, to kup ściereczki Capecod (na forum, na bazarku, albo sprowadź z zagranicy, są w sklepach internetowych) i pobaw się w usuwanie rys samodzielnie. Taka zabawa zbliża właściciela do zegarka... :)

15 s/dzień to sporo nawet jeśli mieści się w normie dla niecertyfikowanej (bez COSC, czyli certyfikacji chronometru) ETY/Sellity. Najprościej podejść/podjechać do sprawdzonego majstra, który jest w stanie ustawić częstotliwość pracy regulatora balansowego, czyli potocznie mówiąc wyregulować chód zegarka. Mój zaprzyjaźniony fachowiec robi to z dokładnością do 2-3 sekund, a często udaje mu się nawet do 0-1 sek.

Ale żeby Ci podpowiedzieć, gdzie się udać, musiałbyś wpisać sobie lokalizację w profilu - to ułatwia kontakty z innymi użytkownikami...

Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi. Jeśli chodzi o polerowanie ogniw, to dałbym sobie szansę na początku, muszę tylko znaleźć te ściereczki.

Jeśli chodzi o regulację chodu to otworzenie go poza warsztatem producenta narazi mnie na stratę gwarancji (pozostało 2.5 roku). Czy ktoś z forum odsyłał zegarek do regulacji u Chr.Warda ? Ile taka przyjemność może kosztować ?

Edytowane przez Immuno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś, gdzieś na stronie widziałem kwotę ok 50GBP, ale nie mogę teraz tego znaleźć. Najprościej bardzie jak napiszesz do CWL z zapytaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomo wygląda, choć trochę godzina chudsza. Mi to nie przeszkadza, choć za 1100 GBP to mogę kupić Shoguna, zastąpić 6R15 czymś lepszym i będzie podobnie.7994139797b5b9d10d65b23027e8eaa1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei póki co nie zmieniam... Chętnie gdzieś obejrzę sobie Mk3 jak będzie w PL ale póki co bez specjalnych emocji. Mam C60, przestałem narzekać na 51,5mm L2L i jest fajnie. Solidny kompan na codzień i dobra dokładność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm zapowiadało się fajnie, ale ... D nie urywa. C65 zostaje i nigdzie się nie rusza :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrehabilitowali się: ;)

https://www.instagram.com/p/Bwzs6UPFOx9/

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzylem dokladnosc chodu jeszcze raz i wyszlo mi ponad +20s/dobe. Kiedys w przeszlosci dochodzilo do +27s, ale sie przeprowadzalem i troche mi to wylecialo z glowy.

Napisalem maila do Chr.W i po 5 minutach odpisali, ze kurier odbierze zegarek w czwartek na bezplatna naprawe w ramach gwarancji - dam znac jak wyglada proces i jaka bedzie dokladnosc po naprawie (czyli pewnie regulacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzylem dokladnosc chodu jeszcze raz i wyszlo mi ponad +20s/dobe. Kiedys w przeszlosci dochodzilo do +27s, ale sie przeprowadzalem i troche mi to wylecialo z glowy.

Napisalem maila do Chr.W i po 5 minutach odpisali, ze kurier odbierze zegarek w czwartek na bezplatna naprawe w ramach gwarancji - dam znac jak wyglada proces i jaka bedzie dokladnosc po naprawie (czyli pewnie regulacji).

Faktycznie się rozpędził... :) Świetnie, że zrobią to w ramach gwarancji. Z tego co wiem, nawet przy mniejszych odchyłkach, dużych ale mieszczących się w granicach dokładności werka, CWL nie robił problemów ze zrobieniem regulacji w ramach gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Feliks

Taa . Ja do nich napisałem że wysłali paczkę bez adresu z pytaniem jak to możliwe skoro na stronie adres jest, minoł tydzień  i do tej pory mają to w d*pie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kłopot z głowy. Była rozterka, nie ma rozterki. Parę elementów na plus ale ogólnie nie bardzo. Czyli środki zostaną chyba zachowane na coś innego.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi