Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, ludzie kochają nurkować  :lol:

Co za pomysł?! Na moim Tridencie po kontakcie z wodą robią się takie ohydne zacieki :wacko: Muszę go potem zawsze wycierać...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gump

Widzę, że tylko mnie diver kojarzy się z wodą  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że tylko mnie diver kojarzy się z wodą :P

Nie tylko... ale woda, to nie tylko nurkowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trajdek wymiata do wszystkiego i wszędzie, fajnie się w nim pływa i wbija gwoździe, a z eleganckim paskiem można i do ancuga (tłumaczę ze śląskiego na polski: garniaka) założyć :)

CWTri8.jpggif image hosting

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie kawałka zdjęcia Grand Malverna zgaduję że będzie mocna inspiracja Portugalczykiem :) zobaczymy za 3 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby datę miał to byłby dylemat, a tak to za ~7000 pln jest w czym wybierać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie bardzo, bardzo ładny. Osobiscie daty nie potrzebuję. :P  Wreszcie też, ktoś się opamiętał z wsadzaniem jej na siłe. I dzięki temu harmonia tarczy jest zachowana  :)

A czy ktoś zwrócił uwagę na wskaźnik rezerwy chodu? To takie "C" jak z CW  ;) . Zamierzone czy nie, dzięki temu wyglada lepiej. O, i czcionka 6 i 12 fajna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dopiero zobaczyłem, że wodoszczelność jest na żenującym poziomie 3ATM. W Longinesa się bawią? Wielka szkoda. CW why?

Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dopiero zobaczyłem, że wodoszczelność jest na żenującym poziomie 3ATM. W Longinesa się bawią? Wielka szkoda. CW why?

Może "Od Onanii do Utopii"? W Tridencie Pro pojechali po bandzie z tymi 60ATM przy kompletnym braku przygotowania choćby mocowania paska/bransolety do takich war., więc może postanowili spasować, tylko znów trochę za daleko poszli... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upchnęli 5-dniowy automatyczny mechanizm w obudowie 12,45mm. Trident z tym mechanizmem bez rezerwy chodu ma 15,55mm. Jeśli o mnie chodzi to Trident GMT by zyskał z WR 200-300m, cieńsze szkło i może z milimetr grubości i kilka gramów z koperty by dobrze wpłynęły na "noszalność". Niskie WR Orisowi nie zaszkodziło..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe tylko przez stronę. Vat wliczony, rabat jest w formie kuponów. Pewnie w okolicy świąt będzie promocja. Kupuj w GBP, wychodzi o wiele taniej niz EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się potoczyły koleje losu, że na pierwszy automat i od razu diver wybrałem Christophera Warda. Poszukiwania zacząłem od Certiny DS1, później był nieudany zakup Eterny Tangaroa i z nadmiaru czasu w trakcie oczekiwania na zwrot kasy postanowiłem kupić jednak nurka. Na shortliście były Squale 1521, ten przegrał przez aluminiowy bezel oraz Oris Aquis Date, ten był sporo droższy i nie układał się dobrze na moim nadgarstku przez dziwne orisowe uszy. 
Wybór padł na Trident Pro 600.

Po prawie całym dniu razem jestem bardzo zadowolony, zegarek jest dość wysoki i ciężki, ale uszy ładnie układają się na nadgarstku. Z wad, których się spodziewałem: polerowane elementy bransolety będą się na pewno rysowały, ale pewnie od wiosny przejdę na nato. I jeszcze mała ciekawostka, bransoleta ma nowe logo na sobie i nową mikroregulację - nie ma rozszerzenia nurkowego, za to mikroregulacja ma 8.4mm długości w 5 stopniach i robi się to bez żadnych przyrządów.

Dajcie znać co myślicie o moim zakupie.

Pozdrawiam.

post-92892-0-39032400-1477527845_thumb.jpg

post-92892-0-30156600-1477527847_thumb.jpg

post-92892-0-00687300-1477527849_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... jak już kupiłeś, to mówi się trudno. Trzeba z tym żyć. ;)

Poważnie, to widzisz co masz w ręku: kawał solidnie wykonanego zegarka z dobrych materiałów. Niech się nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trident jak zwykle fajny :)

Pierwszy raz widzę nowe logo na bransolecie i wygląda całkiem spoko. No i z nadgarstkowego wygląda że rozmiar dobrze dobrany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta jak włos Mongoła. Podjąłeś najlepszą możliwą decyzję. Gratuluję. A czy na koronce pozostawili logo CW?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Tak się potoczyły koleje losu, że na pierwszy automat i od razu diver wybrałem Christophera Warda. Poszukiwania zacząłem od Certiny DS1, później był nieudany zakup Eterny Tangaroa i z nadmiaru czasu w trakcie oczekiwania na zwrot kasy postanowiłem kupić jednak nurka. Na shortliście były Squale 1521, ten przegrał przez aluminiowy bezel oraz Oris Aquis Date, ten był sporo droższy i nie układał się dobrze na moim nadgarstku przez dziwne orisowe uszy. 

Wybór padł na Trident Pro 600.

Po prawie całym dniu razem jestem bardzo zadowolony, zegarek jest dość wysoki i ciężki, ale uszy ładnie układają się na nadgarstku. Z wad, których się spodziewałem: polerowane elementy bransolety będą się na pewno rysowały, ale pewnie od wiosny przejdę na nato. I jeszcze mała ciekawostka, bransoleta ma nowe logo na sobie i nową mikroregulację - nie ma rozszerzenia nurkowego, za to mikroregulacja ma 8.4mm długości w 5 stopniach i robi się to bez żadnych przyrządów.

Pozdrawiam.

Najładniejszy trident.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta jak włos Mongoła. Podjąłeś najlepszą możliwą decyzję. Gratuluję. A czy na koronce pozostawili logo CW?

Tak! Co najśmieszniejsze, na tarczy jest Chr.Ward, na koronce CW, na wewnętrznej części bransolety christopher ward (nową czcionką), a na zewnątrz zapięcia ten krzyżyk ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nikt się nie pochwali nowym Malvernem, to ja jeszcze wrzucę foty starego Tridenta na gumie - idzie zima, więc chociaż tak będę trzymał letni klimat w domu ;)

Guma Bonetto Cinturini plus oryginalna klamra CW.

Tridentblue1.jpgimage upload no resize

Tridentblue2.jpgimage hosting over 5mb

Tridentblue3.jpgphoto uploader

Tridentblue4.jpgimage hosting

Tridentblue5.jpgimage hosting 10mb limit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi