Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

C63 GMT praktycznie na schodzi z nadgarstka, ale strasznie za mną ostatnio chodzi Twelve 36mm w jakimś wakacyjnym kolorze.

20250625_141210.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 25.06.2025 o 14:16, lucas0 napisał(-a):

ostatnio chodzi Twelve 36mm w jakimś wakacyjnym kolorze.

No to na co czekamy, taniej przecież nie będzie :)

499471743_Screenshot_20250625_152119_Instagram2.thumb.jpg.aeb858c916d40318f57d924177e7f264.jpg

EDIT: zdjęcie z instagrama, nie moje

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250627_102154(1).thumb.jpg.d13d3b2ff33966957b65c075707b19ea.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, jak to jest z płatnościami w innej walucie niż EUR? Czy zmieniam sobie po prostu na dole strony na GBP i charguje mnie wtedy w funtach i nie doliczają mi się dodatkowe opłaty? A co gdybym wybrał USD? Czy ktoś to testował?
Będę wdzięczny za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rafi napisał(-a):

Koledzy, jak to jest z płatnościami w innej walucie niż EUR? Czy zmieniam sobie po prostu na dole strony na GBP i charguje mnie wtedy w funtach i nie doliczają mi się dodatkowe opłaty? A co gdybym wybrał USD? Czy ktoś to testował?
Będę wdzięczny za info.

Dokładnie. W GBP wychodzi ciut taniej niż w EUR. Żadnych dodatkowych opłat nie ma, do mnie ostatnio przy dpstarczaniu C65 to już nawet agencja celna nie pisała. Jak w końcu wysłalo zegarek to dosłownie następnego dnia był u mnie.

Czy dolary czy euro czy funty to w sumie nie ma aż takiej róznicy.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dokładnie. W GBP wychodzi ciut taniej niż w EUR. Żadnych dodatkowych opłat nie ma, do mnie ostatnio przy dpstarczaniu C65 to już nawet agencja celna nie pisała. Jak w końcu wysłalo zegarek to dosłownie następnego dnia był u mnie.

Czy dolary czy euro czy funty to w sumie nie ma aż takiej róznicy.

Ok. Ale to się na dole strony zmienia, jak na screenie?

3872a277bcb17ec3bab3698305ee236f.jpg

Bo jak to w tym miejscu, to ceny, które mi się wyświetlają nie różnią się trochę, tylko bardzo znacząco. GBP vs EUR wychodzi parę stów taniej. A USD przy obecnym kursie to w ogóle przepaść. Tylko obawiam się, że w przypadku wyboru USD dolicza mi na przykład VAT już w Polsce i wtedy nie będzie różnicy między EUR a USD.
Stąd zastanawiam się, czy nie bezpieczniej jednak GBP…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Ale to się na dole strony zmienia, jak na screenie?

3872a277bcb17ec3bab3698305ee236f.jpg&key=03c0d29e9340a029444c92e206e3da1238e0121d77699c43dac013e0c1193241

Bo jak to w tym miejscu, to ceny, które mi się wyświetlają nie różnią się trochę, tylko bardzo znacząco. GBP vs EUR wychodzi parę stów taniej. A USD przy obecnym kursie to w ogóle przepaść. Tylko obawiam się, że w przypadku wyboru USD dolicza mi na przykład VAT już w Polsce i wtedy nie będzie różnicy między EUR a USD.
Stąd zastanawiam się, czy nie bezpieczniej jednak GBP…

Jak EURO czy GBP idzie do nas bez opłat. Czasami tylko urząd prosi o kilka danych, ale finalnie nic nie płacisz (tak miałem ostatnio w marcu przy GBP)

Natomiast USD to stawka poza UK i EU, czyli USA i tam jest cena bez UK VAT - dlatego taka przepaść. Gdzieś w FAQ na stronie jest info, iż USD nie zawiera podatków i w takim przypadku po stronie kupującego są opłaty.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]Funky_Koval [/mention] [mention]dudak [/mention] dzięki Panowie za wyjaśnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Ceny w EUR i GBP są z Vatem, a inne waluty bez i trzeba wtedy podatek i opłaty importowe samodzielnie rozliczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafi to jaki kolor tego c63 gmt kliknięty? 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dokładnie tak. Ceny w EUR i GBP są z Vatem, a inne waluty bez i trzeba wtedy podatek i opłaty importowe samodzielnie rozliczać.

Dzięki Robert!

[mention=26014]rafi[/mention] to jaki kolor tego c63 gmt kliknięty?

Najprawdopodobniej będzie klasyk, czyli Black.

[mention=26014]rafi[/mention]

Pochwal się co tam leci do Ciebie

Jak wyżej. Aczkolwiek jeszcze nie leci. Temat bardziej skomplikowany, bo dostałem misję znalezienia prezentu dla samego siebie. A że od pozbycia się SPB143 odczuwam pewien brak EDC, to się rozglądam. Długo miał być Sinn. Ostatecznie 556 oblał test nadgarstkowy, a 104 jednak trochę ponad budżet. W grze jeszcze Doxa Sub200T. Niby ta sama kwota co Sinn 104, jednak tu sprzedawcy są bardziej skłonni do negocjacji. Ale ponad miesiąc temu wpadł mi w oko ten Sealander GMT i chyba najlepiej się wstrzeliwuje w to, czego szukam. No i budżet się zgadza.
Co prawda do jubileuszu jeszcze chwila, ale tak pomyślałem, że może trzeba skorzystać z dość przyjaznych kursów walut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@rafi Na bazarku masz nienienoszoną półroczną 105-kę ;)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]cordi7 [/mention] nie dla mnie. Biały, bez bransy. Poza tym 104 mi się podoba, 105 mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś z forum dwunastkę w 38mm? Jak wrażenia? Chodzi za mną biala od dłuższego czasu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@rafi

Nie chciałbym, żeby to zabrzmiało jak pouczanie bo jesteś doświadczonym zegarkowcem :) Powiem tylko, że skracając bransę dobrze ją potrzymać 5 min w świeżo zagotowanej wodzie. Potem szybko cyk taśmą malarską, w kostkę zegarmistrzowską i takie jeszcze ciepłe śrubki w bransie odkręcają się  praktycznie bez wysiłku. No i wkrętak plaski bergeona się przyda - 1,4 mm powinien pasować (do moich c65 38mm jest perfecto) Przyda się też Loctite 222 (najsłabszy, fioletowy) do nałożenia na gwint śrubki przy wkręcaniu z powrotem. Po skracaniu niech sobie parę godzin wysycha i voila :)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]Funky_Koval [/mention] dobre rady zawsze w cenie Dzięki, zrobię jak piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, kleju do gwintów Krzysiu daje swojego i szkoda zniszczyć bransoletę siłując się :) lepiej go rozgrzać i używać dobrego narzędzia do odkręcania

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Wrócił z serwisu emoji846.png

fdc4d7dc85e077ff91bb26fcd5514bf9.jpg

Jak przebiegała procedura odsyłania do Anglii i czy to droga przyjemność?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak przebiegała procedura odsyłania do Anglii i czy to droga przyjemność?

Serwis był robiony na miejscu . Szczerze powiedziawszy, to nawet do głowy mi nie przyszło odsyłanie do UK. Wysyłka z odprawą celną byłaby pewnie droższa niż cała naprawa w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Serwis był robiony na miejscu emoji38.png. Szczerze powiedziawszy, to nawet do głowy mi nie przyszło odsyłanie do UK. Wysyłka z odprawą celną byłaby pewnie droższa niż cała naprawa w Polsce.

O, w polsce zegarmistrz Ci zrobił? A nie trzeba było jakiś nie wiem uszczelek od producenta ściagąć?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi