Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

hezio

Czy ten Baume & Mercier CLASSIMA XL CHRONOGRAPH jest warty 5 tys ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądam forum i widzę, że marka Baume & Mercier nie ma zbyt dobrej opini  B)

Ktoś ma jakieś doświadczenia, spotrzeżenia ? Chętnie poczytam jeszcze.

Przy okazji jak wyżej - na tej ETA7750 co jest wartego rzucenia okiem ?

Dziękuję za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...za dużo dzieje się na forum i mój temat znikł bez odpowiedzi ;)

Nikt nie chce napisać czy warto kupić Baume&Mercier na ETA 7750...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mam cos napisać to... w takiej cenie wolałbym nowego pontosa chrono na tym samym mechanizmie. Dlaczego ? bo nowy, ładniejszy i na pewno nie gorzej wykonany.

Z Baume podobały mi sie zawsze klasyczne automaty, chrono do mnie nie przemawiają. Za to wspomniany Pontos od ML jest piękny w chrono. Dostaniesz w tym budżecie w Polsce od nieautoryzowanych ale pewnych sprzedawców online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pontos wygląda o klasę lepiej niż ten zegarek, dołączam się do opinii, żeby absolutnie się zdecydować na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast myślę, że jednak ten Pontos jest oklepany. Już prędzej jakiś Hamilton Jazzmaster lub Frederique Constant.

Co do samego Baume & Mercier, sam zadałem to pytanie kiedyś: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/102709-jak-to-jest-z-baume-mercier/

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zakładac zbędnie nowego tematu, bo rzecz tyczy się marki B&M, jak myślicie ile ralnie trzeba dać za Rivierę na Gumie i na bransolecie aby nie przepłacić? Nie chodzi mi o jakies super promocje bo czasem się trafią, ale taką realną cenę za oczywiście wersję Chrono na Vj7750 w stanie idealnym lub bardzo dobrym. Pytam dlatego że widywałem ceny za modele w bardzo dobrym stanie od 3,5 nawet na naszym rodzinym alledrogo do nawet 6-7 tyś, realna średnia np na chrono to między 4,5-5tyś. I czy taka cena bliska 5 tyś to realna cena czy już jednak zawyżona? I ceny ok 3,5-4 tyś są cenami adekwatnymi i nie należy się bać że to jakiś klops czy naciągacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie o tym mówiłem, były tam za 3,5 teraz jest za 4600 wydaje się w idealnym stanie od shevo a jest też taki za 7+. i pytanie kto ma rację z cena a kto ukrywa jakieś wady?

Ci co sprzedają za 3,5 coś ukrywają czy Ci co sprzedają za 5+ mają nierówno pod sufitem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może tym za 3.5 się spieszy i potrzebują szybko sprzedać bo np. inna okazja. A Ci za za 5 szukają dobrego momentu i zakładają ze każdy będzie chciał negocjować 15-20%. Tylko rozmowa rozwiąże Twój dylemat i ew. oględziny zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.