Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zolw

Honda Accord

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z kolegów posiada/posiadał Hondę Accord 2.0 benzynę i może napisać coś o wadach i zaletach tego auta. Z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem 2009- samochód bezobslugowy. tylko paliwo i olej. spalanie zalezne od nóżki- od 8 do 11l/100. przejechalem okolo 180. tys i puscilem w swiat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem 2009- samochód bezobslugowy. tylko paliwo i olej. spalanie zalezne od nóżki- od 8 do 11l/100. przejechalem okolo 180. tys i puscilem w swiat.

Honda to Honda, Ja mialam CIVICA Ufo z 2010,  sprzedalam go z lekkim żalem, ale wolę Toyoty.

Hondy maja jedna wadę, sa chodliwe wśród złodziei ( konieczny dobry pakiet AC). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź :) ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tym autem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po ufo 1,8; przesiadka na accorda VIII 2,4 w kombi; i tak jak kolega wspomniał powyżej psuć się hanki nie chciały; tylko paliwo olej filtry - "pomodzić" nie ma za bardzo co (zawieszenie,hamulce,kółka) - nuda ;) 4 razy ginęły całe lusterka. Spalanie autostradowo ~9-10; można i więcej w zależności od fantazji ;)

Nie wiem jak jeździ 2,0 ale 2,4 wydaje się odpowiedni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardzo sobie chwalę Legenda, ma już 15 lat, ale nie chce się skończyć.Teraz nadeszła wymiana rozrządu i pompy wody, ale to normalne. Polecam...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To auto ma mało miejsca z tyłu- jeśli jesteś wysoki i masz duże dzieci , to może być problem z dłuższymi podróżami.Z przodu O.K.Fotele wygodne.Poza tym jeżdzisz i nic się nie dzieje.Po kilku latach podobno bierze więcej oleju niż inne samochody , ale w granicach rozsądku finansowego. W jeździe mieszanej spala mi ok.7,8 ,ale już dawno wyrosłem ze sprintu od świateł do świateł.Na dłuższych trasach potrafi zejść do 7,2 l , ale np.w Niemczech nie da się jeździć wolno , więc ok.8 l.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 7220481

Ja mam po lifcie sedan 2.0 155KM w lpg jakby co to pytaj. znam dobrze ten samochód

wady na szybko:

sedan jak każdy jest mało pakowny

silnik mulisty niestety , zależnie czego oczekujesz, ale i tak spali 10 l w mieście

samochód IMO tylko do trasy, w mieście przerost formy nad treścią

powoli mi zaczyna rdzewieć 

niektóre części trudno dostępne, no chyba że z anglika...

zalety:

najpiękniejszy samochód w swojej klasie i roczniku i cholernie niezawodny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jedną Hondę (generalnie kupuję tylko japończyki głównie Mazdy)  i mechanicznie był to samochód kompletnie bezawaryjny, natomiast miał delikatne blachy i skłonność do  rdzewienia. Trzeba było szczególnie dbać o lakier i natychmiast reagować w razie jakichkolwiek oznak rdzy. W moim aucie pierwsze purchle rdzy pojawiły się już  w okresie gwarancji (na łączeniu części chromowanych  z lakierowaną  karoserią np tylna i przednia klapa) . Z serwisu Hondy jednak  byłem b. zadowolony i bez problemu wszystko było usuwane bez żadnego marudzenia.   Za to nie wiem czy części zamienne są drogie gdyż jak napisałem wyżej auto mechanicznie nie psuło się w ogóle. Teraz jeżdżę Mitsubishi i również jestem b. zadowolony, nie psuje się mechanicznie a i blachy mam wrażenie są bardziej solidne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi :) jutro jadę oglądać Accorda i może nim wrócę do domu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kupisz pochwal się. Choruje niesamowicie na ten samochód....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Accorda 2.0 benzyna z 2011, brat ma także 2.0 z 2004. Jego jest fajniejsza ;-) Tzn. poprzednia generacja lepiej się prowadziła, była lżejsza i 2.0 155KM dawało radę. Aktualny (jeszcze) model z motorem 2.0 nie jedzie tylko się toczy (niestety 2.4 również d*py nie urywa), pali znośnie (miasto - 10l, trasa 7), zawieszenie (sprzed liftu) średnie: dosyć głośne i tłukące a przy tym ani specjalnie komfortowe (felgi 17') ani sportowe - ot takie nie do końca wiadomo co. Generalnie aktualny Accord to w miarę bezobsługowa i dosyć plastikowa wewnątrz kanapa bez emocji. Poprzednia generacja miała w sobie więcej ikry. Miałem też Ufo 1.8 z 2008 r. w wersji Type-S i mimo, że miało swoje mankamenty to było to fajne auto, dużo bliższe duchowi marki niż aktualny Accord. Się nie dziwię, że Honda już "zabiła" Accorda w Europie, zresztą aktualny Avensis to już także ostatnia generacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszym samochodem za którym się rozglądaliśmy była Toyota Avensis ale jak pojechałem Accordem i pooglądałem to Avensa poszła w niepamięć. Oczywiście nie mówię, że Avensa jest nie fajna bo dalej uważam, że jest to super autko ale Accord ma taki pazur i jest bardziej dynamiczny :) Co prawda nasz (dzisiaj nabyty :D ) jest w kombi i szczerze mówiąc sedan jest ładniejszy ale u nas kombi lepiej się sprawdzi i bardzo fajnie się nim jeździ... kurcze jestem mega zadowolony :) no i ten kolor :D

accord.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakupu, a teraz pochwal się calym samochodem a nie tylko światłem :).

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.