Kyo 27 #3476 Napisano 12 Kwietnia 2017 Odnośnie tych indywidualnych numerów to ja dzisiaj mam w pracy GW-A1000FC i tam nie widać indywidualnego numeru ale Matej dzisiaj ma MT-GS1000 i tam dla przykładu są dwa numery - fabryki i jakiś inny numer - prawdopodobnie indywidualnyA odnośnie jeszcze gwarancji - kontaktowałem się z z ZiBi przy zakupie 2 lata temu GA-1000-9 z Japonii z Rakutena i powiedzieli że uznają 1 rok gwarancji z dokumentem zakupu na którym jest widoczna data i model zegarka. Nie uznali za to gwarancji na GWN1000 kupionego w USA - powiedzieli że oni nie uznają gwarancji na zegarki zakupione w USA (niestety nie uzasadnili dlaczego). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3477 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Mam GWG, GWN, GW-9400 i tam na bank jest bity numer partii... czyli kod zakładu i kod z datą produkcji. I z danego dnia i tej samej fabryki na wszystkich zegarkach jest taki sam numer. Mam Hamiltona i tu jest numer indywidulany tak samo jak miałem Victorinoxy i Vostok'a zegarki mają swoje niepowtarzalne numery. Dlatego pytanie Zibi o realizacje gwarancji po numerze seryjnym ma się nijak....Chodziło o ustalenie czego serwis wymaga przy realizacji międzynarodowej gwaracji i to ustaliłem i Wam opisałem. I zegarek który oferuje na bazarku ma dokładnie to co opisałem i serwis bez problemu go przyjmie w razie usterki. Dlatego nie życzę sobie bezpodstawnych oskarżeń bo nikogo nie wprowadzam w błąd. Dokładnie wszystko wyjaśniłem przed umieszczeniem takiej informacji. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11736 #3478 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) A odnośnie jeszcze gwarancji - kontaktowałem się z z ZiBi przy zakupie 2 lata temu GA-1000-9 z Japonii z Rakutena i powiedzieli że uznają 1 rok gwarancji z dokumentem zakupu na którym jest widoczna data i model zegarka. Nie uznali za to gwarancji na GWN1000 kupionego w USA - powiedzieli że oni nie uznają gwarancji na zegarki zakupione w USA (niestety nie uzasadnili dlaczego).Bo to inny rynek zbytu. To tak jak auta, te na Stany mają inną jakość wykonania niż na Europę.Zegarki sprzedawane z Unii Europejskiej (GB jeszcze należy ) są troszkę inaczej traktowane. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3479 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja nie dość że umęczyłem Zibi to pisałem jeszcze do casio oto odpowiedz: Dear Tomasz,Thank you for your email.I can confirm that all Casio watches purchased in Europe has 2 years warranty with Casio UK and your watch will have a 1 year international warranty. However, please be advised that the strap, glass and cases of our watches are not covered by the warranty as they are deemed to be consumables and the warranty doesn't cover accidental damage, misuse or mishaps with consumables. In the event that the watches you purchased requires repair a copy of your proof of purchase will be required to redeem your warranty. Please note, an invoice, receipt or bank statement are all valid forms of proof of purchase. As a result an International guarantee card is not required in case of repair. If I can be of further assistance please do not hesitate to ask. Kind regards, ChrisCasio Customer Support" Tylko źle mnie zrozumieli że mam zegarek spoza Unii. Rozmawiałem jeszcze z Zibi bo jak wynika z info od Casio nie wymagają karty gwarancyjnej ale Zibi się upiera i musi być.Także temat gwarancji mam wyjaśniony. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3480 Napisano 12 Kwietnia 2017 Jak pisał Kyo, MTG-S1000D ma drugi numer (ledwo widoczny) i z tego co pamiętam GPW też miał dwa numery. Sprawdziłem GWG i jeżeli jest drugi to musi być ukryty pod skrzydełkami - jeżeli go tam nie ma, to jest tylko kod fabryki i data produkcji.Niestety nie mam teraz GWN-Q i nie mogę sprawdzić ile jest tych numerów.Swoją drogą ciekawe dlaczego MTG i GPW (chyba) mają po dwa numery, a inne równie drogie modele nie :/ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11736 #3481 Napisano 12 Kwietnia 2017 Może co droższe to się opłaca naprawiać, a tania masówka idzie na wymianę bez rozbierania 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #3482 Napisano 12 Kwietnia 2017 Może co droższe to się opłaca naprawiać, a tania masówka idzie na wymianę bez rozbierania Czy droższe to nie wiem ale wszystkie składane w Japonii, m.inn. linia premium, reszta to popierdółki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #3483 Napisano 12 Kwietnia 2017 Czy droższe to nie wiem ale wszystkie składane w Japonii, m.inn. linia premium, reszta to popierdółki Zgadza się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #3484 Napisano 12 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3485 Napisano 12 Kwietnia 2017 Graty Piotrek widzę że udało się MTG wymienić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #3486 Napisano 12 Kwietnia 2017 Graty Piotrek widzę że udało się MTG wymienić... Się udało... I jestem bardzo z tego faktu zadowolony, porównać się tych dwóch zegarków nie da, bo są kompletnie inne, ale ewidentnie GWG to zegar dla mnie jakby dla mnie robiony był... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #3487 Napisano 12 Kwietnia 2017 ...to zegar dla mnie jakby dla mnie robiony był... Ile razy już od Ciebie o tym słyszałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3488 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Ile razy już od Ciebie o tym słyszałem :lol: ja też mając MTG a teraz GWG bardziej jestem za Mudmasterem...MTG jest świetny ale to bardziej "G" wizytowy. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość davidofx #3489 Napisano 12 Kwietnia 2017 Ja się zastanawiam nad zamiana swojego mudka na mtg. Chce się może ktoś zamienić? Lub kupić mudka? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #3490 Napisano 12 Kwietnia 2017 1. Jacek_25_25 - żółty2. Piowa - czarny3. Myszor - czarny4. Wąski88 - zielony5. Elixir - czarny6. Ziko739 - zielony7. Cinekr - żółty8. Floyd - czarny9. Davidofx - zielony10. Bujman - zielony11. Frommert - żółty 12. Kapral172 - żółty13. Login - zielony 14. Marcin128gb - zielony15. Bakus80 - czarny 16. Sebastian1 - żółty17. Majkk - żółty18. Romseyman - zielony19. Zetrov - zielony20. Kjawor - żółty21. Rangy67 - zielony22. Piszczo122 - zielony23. memOK - żółty24. Romseyman - złoty25. Jasny - zielony26. Emuezo - zielony27. Rado S - zielony28. Arcoss - żółty29. Wacha56ks - zielony30. Grzesiek 8111 - zielony31. Ponurykosiarz - czarny32. Artek90 - czarny33. Diodes - czarny34. Lisek - zielony35. _jendraz - zielony36. Szyra - zielony37. Heckler - zielony38. Szubekkrzys - zielony39. Melkor1410 - zielony40. Wlochaty - zielony41. Insane_infinity - żółty42. Argentorat - żółty43. Raphael - zielony44. Bazyliszek - żółty45. Igorro - czerwony46. Bocian11 - Maharishi47. Swajur - żółty48. Roberto18 - zielony49. Makrys - czarny50. bb203 - żółty51. lobuz1 - zielony52. KaoG-Shock - zielony53. Host - czarny54. Snoopy_1 - zielony55. szuwar1978 - zielony56. Yacek66 - piaskowy camo57. Michał60sek - żółty58. Kyo - Maharishi59. Tommly - zielony60. Mber - złoty 29 zielonych15 żółtych10 czarnych2 Maharishi2 złote1 czerwony1 piaskowy camo 2MM - Romseyman pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #3491 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Ile razy już od Ciebie o tym słyszałem Słyszałeś to tylko o zegarkach które nadal są u mnie w skrzynce albo na kwietniku tak że to dobrze wróży temu "G" Lub kupić mudka? Ja się rozglądam ale za wersją GW - to będzie mój następny zakup. Edit: Aaaaaa Ty o GWG piszesz... Mundek mi się z 9300 kojarzy jeszcze Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11736 #3492 Napisano 12 Kwietnia 2017 Piotr gratki.U mnie GWG to dopełnienie kolekcji do MTG i GPW. Każdy z nich ma w sobie to coś i każdy jest inny. Wymieniłem swego czasu GWG na GPW i potem żałowałem 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3493 Napisano 13 Kwietnia 2017 Cześć, czy myślicie tak samo? 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #3494 Napisano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Dokładnie, GG to substytut GWG Przedwczoraj w TT porównywałem kilka plasticzaków, w tym tą dwójkę i rzeczywiście w bezpośrednim porównaniu (pomijając już same funkcje) czuć różnicę jakości zarówno wizualną jak i w samym dotyku.GWG jest prawdziwym Mudmasterem Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #3495 Napisano 13 Kwietnia 2017 Taki z GG Mudmaster jak z GA-1000 Aviator 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #3496 Napisano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak w filmie.casio chciało sprzedać ludziom zamiennik gwg których na niego nie stać i tyle.podobnie jest z gn 1000 choć uważam,że dużo lepiej wygląda względem gwn,niż gg przy gwg Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez G-Mario 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3497 Napisano 13 Kwietnia 2017 Jak w filmie.casio chciało sprzedać ludziom zamiennik gwg których na niego nie stać i tyle.podobnie jest z gn 1000 choć uważam,że dużo lepiej wygląda względem gwn,niż gg przy gwgTeż uważam, że GN ma dużo więcej do zaoferowania niż GG i bliżej ma do GWN ni GG do gwg Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #3498 Napisano 13 Kwietnia 2017 Jak już wspominacie o GN-1000 to też przymierzałem golda i jest fajny, zgadzam się że fajniejszy niż GG No ale znów to samo, co prawda wizualnie poprawny ale w dotyku znów czuć gorsze materiały niż GWN/GWG No ale mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #3499 Napisano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, przymierzałem ostatnio sporo modeli:9300, 9400, GG, GN, GWN, GWN-Q, GPW, MTG-S, GWF, GWF-Di zdecydwałem się zostać przy mojej parce. pozdrawiam już świątecznie, Piowa Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #3500 Napisano 13 Kwietnia 2017 Piowek, masz gdzieś te wszystkie konfigurację MM z różnymi kombinacjami pasków?Prosiłbym o podesłanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach